Da javim utiske što se tiče Vigi C250 kamere. Mogu reći da sam prezadovoljan. Pre svega uglom i širinom prostora koji pokriva, detekcijom ljudi i pokreta i noćnim režimom. Aplikacija je stvarno besprekorna, verovatno i najbolja tog tipa ako je sudeći po play store-u. Sviđa mi se HLC(Highlight compensation) opcija koja kad se uključi smanjuje osvetljenost delova slike koji su pod udarom snopa svetlosti kako ne bi bilo neravnomerne raspodele osvetljenja. Npr. meni je pored kamere sijalica, i kada je HLC isključen neposredno ispod sijalice je sve previše osvetljeno, kada je uključen uopšte se ne može ni na slutiti odakle snop osvetljenja dolazi. Takođe ima program i za Windows koji je isto full. Rezolucija je 2k. Jedino što se zvuka tiče još ne mogu da potvrdim ništa, jer se slabo čuje ali je možda i do moje montaže. Javiću kad skontam. Takođe što je zanimljivo je da rade update softvera i može ručno da se instalira novi update u Beta verziji, a koliko vidim dodali su podršku za ftp server i još neke protokole što je odlično za čuvanje na lokalni uređaj u mreži/klaud. Što se cene tiče nabavio sam je za 65 eur preko ipon-a.
Kao mana može de navesti da ako vam je ona jedini izvor svetla u prostoru preko svog led osvetljenja, odsjaj od kupole će se preslikavati malo sa desne strane kadra, tako da u ovom scenariju ne preporučujem. To je mana svih "dome" kamera, ako se ne varam. Sve u svemu mislim da nisam mogao da napravim bolji izbor.