Kakva je ovo mašinerija druže, kakva slika auuuu. Igram se sa postavkama, 5 komada ukljuceno, rezolucija slike 2688 x 1520 na main streamu i event streamu, 4096 Kbps, 50 Mbita slobodnih resursa. Moze ovo ici jos gore.Fin setup. ColorVu su odlicne kamere. Bulletke imaju malo vise problema sa insektima (pauci, mreza) itd. Turretke su tu dosta bolje a i ljepse su ako idu na privatni objekat. Sto se tice snimaca, za malo vecu razliku u cijeni si mozda trebao ici na bar I2 seriju, ima duplo veci bandwith. Imao sam nekad ovaj tvoj NVR i znalo mi je zafaliti ako idem na max bitrate i priblizavam se max broju kamera(8)
Imaš ovde Hik kalkulator pa vidi koliki Bitrate i koji FPS daje optimalan i prihvatljiv kvalitet slike.Kakva je ovo mašinerija druže, kakva slika auuuu. Igram se sa postavkama, 5 komada ukljuceno, rezolucija slike 2688 x 1520 na main streamu i event streamu, 4096 Kbps, 50 Mbita slobodnih resursa. Moze ovo ici jos gore.
Ovu postavku sam nasao na Hikvision sajtu, bitrate defaultno bio 3072.
Sta mi preporucujes da stavim?
Ni jedna imaces problema , cenovno i funkcionalno ImouPozdrav, hteo bih da kupim neku kameru od 40 evra ali me interesuje koja od ovih aplikacija sa playstora se pokazala kao najbolja pa na osnovu toga da kupim i kameru? Care cam pro ili I see cam?
Slucajno videh temu i u soku sam da uopste postoji.
U Krivicnom zakoniku imate clanove koji se ticu onoga sto neki ovde rade izgleda.
Takodje, video nadzor je regulisan Zakonom o privatnom obezbedjenju, gde se izmedju ostalog pominju i licence MUP.
Napravite razliku izmedju onoga sto snimate u svoja 4 zida i snimanja javnih povrsina, zajednickih prostorija itd.
Znači po tebi, licencirani izvođač će postaviti kameru u zajedničkom hodniku zgrade, koja snima koga?Long story short, nemate pravo da kacite video nadzor kako vam se cefne, gde vam se cefne, niti da istim snimate javne povrsine, zajednicke prostorije, tudja domacinstva i da narusavate tudju privatnost.
Licencirani izvodjaci znaju sta treba da bude uradjeno i kako, a da je nadzor po zakonu.
Znači, ja postavim kameru ispred svog stana da vidim ko je ispred vrata i kršim zakon?
...Dekica je sa punim pravom mogao da tuzi i dobije na sudu, cisto da znate.
...
Znaci treba neko "licenciran" da nam kaze kako se snimci cuvaju i ko sme da nam pristupa?Taj ko ima licencu treba da zna, gde i kako sme da postavi kamere, gde i kako se snimci pohranjuju, ko im ima pristup i kako, koliko dugo se snimci cuvaju, zna da mora postojati graficko obavestenje o vrsenju istog itd...
Moze i dekica da bude tuzen, to moze i neko bez licence da ti kaze.Ono za dekicu koji se olaksavao i skinut snimak...Dekica je sa punim pravom mogao da tuzi i dobije na sudu, cisto da znate.
To bi opet neko sa licencom znao da vam kaze.
Verujem, ali meni to ne zvuči normalno. Da li tebi to zvuči normalno?
Čovek naruši privatni prostor, olakša se u njemu, ponovi istu stvar više puta, ljudi mu zabrane ulaz fotografijom na vratima. I on dobija sudski proces, jer mu je narušena privatnost?
Verujem da je čovek sa zdravstevnim problemima (F dijagnoza, mada po fotografijama koje sam video, ni stomak mu nije mnogo bolje) i da bi tu tužbu dobio, samo ako bi se pojavio neko da zaštiti njega "namučenog".
U svrhu dalje rasprave, da li si se ovom temom bavio zbog svog video nadzora ili se baviš profesionalno video nadzorom ili poznaješ nekoga ko se ovim bavi profesionalno?
Ili nešto četvrto?
Ne preterujem.Немања мало (више) претерује у тумачењу прописа.
Видео надзор се помиње у неколико прописа и у некима оно што је прописано чиста супротност другом пропису. Зато се нико не бави санкционисањем, све док снимци не постану јавни.
Чак и полиција код неких тражи, рецимо, снимке простора који је ван паркинга који камера осматра, јер је нпр. била нека туча.
Мени је долазио комшија изнад да види ко је прошао испред мојих врата и однео му отирач. Уједно му ижврљао улазна врата.
А ја сам поставио камеру да ми неко не би оштетио нова (и скупа) улазна врата. Неким комшијама није било право, али камеру сам монтирао на шток од врата што је моја својина и нисам имао обавезу да од било кога тражим дозволу.
Нови комшија у улазу је питао најближег комшију да се сагласи да постави камеру на зид изнад улазних врата па је поставио камеру. Мада, ја сам пробио лед јер сам први који је поставио камеру па су се навикли.
Nesto cetvrto. Neka na tome ostane, nisam rad previse licnih stvari da pisem na forumu.
Nema potrebe za deminitivom, čovek je oštećen. Ali očigledno i prilično priseban, čim se više nije pojavljivao. Ili se samo navadio na drugi ulaz.Evo, o dekici cemo.
Komunalna policija na prijavu niti se pojavila, niti tražila snimak. Što je i normalno. Zamisli da se komunalna policija pojavi na svakom mestu gde neko prijavi ljudski izmet.Dakle, shvrha obrade podataka o licnosti putem video nadzora u zgradi bi bila zastita imovine. Zakonski okvir bi bio Zakon o stanovanju i odrzavanju zgrada, Zakon o privatnom obezbedjenju, Zakon o zastiti podataka o licnosti, mozemo se dotaci i Krivicnog zakonika.
Elem, u navedenom slucaju je trebalo obavestiti nadlezne institucije (npr MUP, Komunalnu policiju, Komunalnu inspekciju itd), koje su trebale da traze uvid u snimak i da pokrenu dalju proceduru identifikovanja i sankcionisanja pocinioca. Tu onda dodjemo do onoga sto vama pravi problem, a to je nedostatak adekvatnog sagovornika, reagovanja i sl.
Kacenje snimka negde, fotografije isecene sa snimka, nije prema zakonu i na kraju balade taj neko vas tuzi i lagano dobija spor. Nije fer, ali je tako
Ovu kameru imaš na KP za oko 3600 din.Neka kamera koja je pokretna,tj nije staticna do 50e?
![]()
AI WiFi PTZ Kamera Vaša Inteligentna sigurnost
Bezbednost i sigurnost su neprocenjivi - a sada su dostupni 24/7 uz našu AI WiFi PTZ Inteligentnu Kameru sa Praćenjem Pokreta.Obezbedite miran san znajući da svaki kutak vašeg doma ili poslovnog prostora nikada nije nesiguran ili nezapažen.Ova kamera nije samo još jedan bezbednosni uređaj. Ona je kowww.eurovik.rs
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari