Cao, hvala za odgovor. Iz nekog razloga mi nije stigla notifikacija, tek sad vidim poruku. Sniman mi nije opcija jer bi mi trebalo par stotina metara kabla da razvlacim sve ukupno a bas sam uzeo WIFI da to ne moram da radim.
Ranije su IP kamere imale web server i komuniciralo se sa kamerom tako sto uneses njenu fiksnu IP adresu ili onu koju na ruteru vidis da joj je DHCP dodelio. Isao je port pa user name i pass, sve u jednom redu ako hoces da pristupis dikrektno streamu, bez web interfejsa.
Ali ovo su neke ONVIF kamere, koje izgleda da i nemaju web interface nego samo preko aplikacije moze da se komunicira sa njima, a opet sam probao 5 aplikacija i ne mogu sa IP adresom i portom da im pridjem. Kad ukucam adresu i port, dobijem:
This site can’t be reached
192.168.1.*** refused to connect.
Cak sam skinuo i neku ONVIER aplikaciju za Win 10 i Android, koja ih odmah pronadje u mrezi ali mi ne dozvoljava da se ulogujem na njih... probao sam 50 kombinacija sifri, ne samo admin admin.
Sve sto sam korisno sazna je da kamera koristi ovaj SOC:
i u sustini je to genericka kamera koju ko zna koji kinez sklapa, kupi SOC, CMOS ili CCD chip, urade mu plocicu, jedno socivo, malo injection molding plastike, dva motora i eto kamere od 19$ FCO fabrika...
Inace, meni je problem upravo sto ne radi preko APP u lokalnoj mrezi nego sve mora preko clouda i to je ono sto mi pravi sranje. Sav video putuje u Kinu pa nazad kod mene. Ne vidim u realnom vremenu sta se desava. Zato zelim da imam lokalnu aplikaciju koja ce pristupiti strimovima nekako i omoguciti lokalni monitoring

a naravno da istovremeno sve ostane wireless!
Poslednje gde sam stao, skinuo sam ONVIF Device manager, vidim svi je koriste i lako se loguju na razne kamere iz nje, ali svako od njih ima user i pass za svoju IP kameru.
Meni pak sa svakom lozinkom odgovara "Sender not Authorized"
A kada ostavim prazno user name i pass, dobijem:
The HTTP request is unauthorized with client authentication scheme 'Anonymous'. The authentication header received from the server was 'Digest realm="ygtek", qop="auth", nonce="72817B5836C9F442".
Camera ima neki QR code na nalepnici, koji kada se skenira dobije se na primer: "license=HC09224WNOCPS&flag=2"
A kada se aplikacija poveze direktno sa telefonom preko wifi-a koji je ugradjen u kameru, pise da nema lozinke.
Ocigledno da je ovo nekakav P2P protokol ??? i da kamera i aplikacija komuniciraju na taj nacin da ne moze niko da se ubaci u stream.. to je to. Nije to prava IP kamera sa web serverom...
Nemam drugo objasnjenje. Jer je i za aplikaciju i za server nepoznato bilo sta sto se kamere tice sem tog QR coda na nalepnici a kada se skenira, pise gore sta se dobije.. probao sam taj broj i kao user i kao pass sa 50 kombinacija i nista!
By the way, bilo bi dobro da se odvoje teme o video nadzoru, jedna STA DA KUPIM? a druga PODRSKA.