Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Reolink je daleko od čunga lunga sistema, možeš lahko proveriti na jutjubu kako prave recenzije i poredjenja izmedju nekoliko različitih proizvodjaća.
I to su realni testi, koji se prave pod različitim uslovima.
Inače sam montirao više od 10 Reolink sistema i do sada nigde nikakvih problema.

Ako je youtube mjerilo šta je dobro, onda nema smisla dalje raspravljati na tu temu

Ako je youtube mjerilo šta je dobro, onda nema smisla dalje raspravljati na tu temu
Slazem se sa tobom, na youtube uglavnom mozes da vidis - raspakivanje i licna misljenja narcisoidnih tipova koji su u stanju da pricaju po pola sata snimajuci samo sebe, ili pak reklame proizvodjaca i prodavaca. Uglavnom su retki dobri test snimci. Treba potsetiti i na cinjenicu da nekih modela ima u vise varijanti i oznaka im se razlikuje za po neko slovo ili broj. Mnogi proizvodjaci koriste sony senzore, ali senzor je samo jedan deo. Slicno je i sa recenzijama na amazonu, bude dosta hvalospeva, a kada kupis proizvod, vidis da nije bas tako.

Plus YT kompresija ne daje dobru predstavu o tome kakav je zaista snimak.

Nije te niko pljuvao, mogao bi i Armin da postavi video na youtube kako mu je dvr 3 puta crkavao. I ja sam tako kupio neku jeftinu wifi kamericu koja stvarno solidno radi s'obzirom da kosta svega 20€, ali aplikacija v380 radi samo godinu dana sto niko ne spominje. Naravno ne koristim je, uzmi-vidi-baci.

Ma treba se drzati provjerenih rjesenja. Bestbuy je tu ili Hikvision ili Dahua

Da li moze preporuka za Hikvision ili Dahua, sta konkretno kupiti za roditelje gde internet nije bas najbolji. Trebaju mi cetiri kamere da pokrijem sve, mislim neki NVR do 500€-600€

Za video nadzor nije bitan internet, to sve funkcionise lokalno.

Internet je bitan samo za remote pristup.

Zbog toga mislim da je bolje da imaju mogućnost da snimak gledaju na snimaču povezan na TV.
Telefon ću samo ja koristiti ponekad da pregledam neki snimak.

Zbog toga mislim da je bolje da imaju mogućnost da snimak gledaju na snimaču povezan na TV.
Telefon ću samo ja koristiti ponekad da pregledam neki snimak.
Snimaču može da se pristupi i iz lokalne mreže. Može da se poveže na neki bežični ruter utp kablom i putem wifi da se telefonom, laptopom ili neki drugim uredjajem pristupi kamerama.

Najbolji je direktan pristup, pa iz lokalne mreze, pa tek na kraju preko interneta.

Ove kamere IPC-HFW3441E-AS, nema nigde na stanju, ne znam koju bih u tom nekom i cenovnom, a i rangu sa slicnim specifikacijama(bullet, mic, 4-5mp)!? :unsure:
Ne bih ove Full-Color, ne svidja mi se ideja da kamera ima led diodu, odnosno da sija kao lampa, reflektor...

Poslednja izmena:
ja sam vec pominjao ranije hfw2431t-zs sa zumom, ima je za oko 18500, slicnih je karakteristika i dobra slika. U svakom slucaju bi u svakoj kombinaciji dobro dosla. Ove full color su nova generacija, starlight, skoro da im dodatno osvetljenje i nije potrebno. Ne znam da li mozda moze i da se iskljuci, u krajnjem slucaju moze i da se presece napajanje dioda ako bas toliko smeta, mada ako ce biti u privatnom dvoristu ne vidim zasto bi smetalo.

Dioda uvek može da se isključi, bilo bi ******ski da ne može.

Ja takodje mislim da je neprikladno da sija dioda na kameri za video nadzor.

Ima milion podešavanja, bar za Hikvision oko led diode. Može stalno biti uključena, stalno isključena, može se paliti na pokret ili ti ulazak u označenu zonu ili presjecanje nacrtane linije. Čak i da je potpuno držite isključeno, u ovim kamerama su u pravilu veći senzori i one sa nekim minimalnim svjetlom u pozadini, neka ulična rasvjeta itd, daju vrlo dobar noćni snimak u koloru

Dioda uvek može da se isključi, bilo bi ******ski da ne može.

Ja takodje mislim da je neprikladno da sija dioda na kameri za video nadzor.
Razliciti smo, nekima se svidjaju i one TiOC sto prave lajt shou na pokret i zvizducu. Meni se vise svidjaju diskretne ili pinhole sa tihim alarmiranjem, samo kod mene. Onaj ko nema dobre namere ide na iznenadjenje i pokrije lice kad vidi kamere, pa je u takvim situacijama pinhole iznenadjenje za njega. Sada na alliexpress-u ima sve vise minijatura i ahd wifi snimaca i kamera, kojih jos nema kod nas, uglavnom su to mdvr sa memorijskim karticama.

Trebaju mi dve male kamere za stan da mogu da pratim pse kad nisam kod kuće, sa onim zvučnikom i mikrofonom dodatnim da mogu da ih dozovem i sl, da imaju WiFi ali i LAN konekciju, i da rade na struju. Da li dve iste kamere mogu istovremeno da pratim na njihovoj aplikaciji, i koje su najbolje za te potrebe? Hvala unapred svima.

Trebaju mi dve male kamere za stan da mogu da pratim pse kad nisam kod kuće, sa onim zvučnikom i mikrofonom dodatnim da mogu da ih dozovem i sl, da imaju WiFi ali i LAN konekciju, i da rade na struju. Da li dve iste kamere mogu istovremeno da pratim na njihovoj aplikaciji, i koje su najbolje za te potrebe? Hvala unapred svima.
Ako ide preko snimaca, mozes sigurno pratiti sve kamere istovremeno, ali su i slike manje. A wifi zavisi sta kupis od uredjaja. Ako se odlucis samo za dve ip kamere bez snimaca, onda mislim da ne mogu istovremeno da se vide na jednom uredjaju, ali sve zavisi od softvera...

Poslednja izmena:
Ako ide preko snimaca, mozes sigurno pratiti sve kamere istovremeno, ali su i slike manje. A wifi zavisi sta kupis od uredjaja. Ako se odlucis samo za dve ip kamere bez snimaca, onda mislim da ne mogu istovremeno da se vide na jednom uredjaju, ali sve zavisi od softvera...
Mislio sam samo dve kamere koje bi se povezale na neku svoju aplikaciju, ali ne znam da li je moguće imati dve kamere na jednoj aplikaciji, s tim da nije neophodno da vidim obe u isto vreme. Ako to nije izvodljivo, onda bih morao uzeti dve različite i svaku na po jednu aplikaciju.

Mozes dodavati kamere u aplikaciji ako su od istog proizvodjaca, ali posto svaka ima svoju ip adresu, onda se vidi ona koju odaberes u aplikaciji. A dvr ima jednu ip i odjednom mozes da vidis sve prikacene kamere, a mozes ih gledati i pojedinacno. Ako se odlucis za dvr, onda mozes staviti i dosta jeftinije kamere, tako da je cena diskutabilna sta je isplativije.

Treba snimac da obradi sliku da bi vise kamera imao na jednom ekranu, ali nije to tako presudno kako ti se cini.

Ali ako ces koristiti samo aplikaciju obavezno gledaj da budu od istog proizvodjaca.
Kinezi imaju ocajne aplikacije.

Pa koje kamere nisu kineske? TP-Link sam neke gledao.

Imou kamerice mogu da zavrse posao za unutra, jedini nemaju lan, nego je wifi. Imaju svoju aplikaciju i mogucnost dojave, human detection. Zvucnik i mikrofon...

Kako imaju wifi a nemaju lan, ja takvu kameru ne videh?

Vrh Dno