Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

batat

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poruke
831
Poena
180
Pozdrav.
Drugar postavio video nadzor 4 kamere poe konekcija (kineske kamere) kolko para tolko muzike on zadovoljan.
Imamo problem sa gledanjem preko mob aplikacija je Danale a DVR je prikacen na SBB net kabelom.
Problem je taj sto radi par dana i onda kao da nije konektovan na net kad restartujemo ruter i dvr bude onlajn i tako sve u krug.
Dok kod burazera radi sve bez problema sa istom opremom ali na mts vdsl netu.
Sta nam je ciniti mislimo da je problem do sbb neta?
 

bakara

Znamenit
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
11,097
Poena
1,015
U cemu je razlika izmedju gomile aplikacija za Dahua video nadzor?

ja od pocetka koristim DMSS, nisam ni probao ove druge u cemu je razlika, jel ima neka bolja?

Pokusavam da namestim za onu imou kameru da mi izbaci notifikaciju u DMSS ali mi ne polazi za rukom, pa sad hocu da probam s adrugom aplikacijom jer mi nije jasno da apsolutno sve radi osim notifikacije.

jel neko uspeo da dobije notifikaciju u app sa nekom drugom kamerom koja nije dahua?
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,767
Poena
1,025
Koje su druge aplikacije za Dahua?

Da li neko ima Dahua Video interfon?
Prvi put sam povezao telefon, bez problema, sve radilo OK.
Kada sam spojio Dahua monitor, sada interfon može da pozove samo tablo, a aplikacija ne zvoni.
I dalje mogu da otvorim vrata iz aplikacije, da vidim sta prikazuje kamera, ali ne primam notifikacije.
 

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poruke
1,153
Poena
225
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imou life... Ja treba da ugradim za par dana set ktp02 pa cu videti kako funkcionise... Planiram na ovu app ga povezem, ne na gdmss
 

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poruke
757
Poena
320
Promenili su za Dahua interfon vrziju sw..
Sada mora ici noviji fw i Sip server, za komunikaciju izmedju pozivnog tabloa i monitora.
Pozivni tablo moze da radi nezavisno, to i imas..
pozz
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,767
Poena
1,025
Ako sam dobro razumeo, potrebno je da u lokalnoj mreži podignem SIP server i da na njega povežem pozivni tablo, Android aplikaciju i ekran, a da ih u SIP serveru uparim ko se kome javlja na poziv?
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,767
Poena
1,025
Da li je neko radio remote backup za Dahua NVR?
Uređaj će se nalaziti iza NAT, sve kamere će snimati na pokret. Jedna će imati 2-4 sata dnevno, ostale, po nekoliko minuta na dan. Sve što snime, potrebno je da se backupuje na udaljeni NAS. Nakandno ću da lupam glavu kako da na NAS alociram, recimo 2TB, pa da se radi overwite starijih fajlova.

Važan momenat je da se taj backup radi praktično u realnom vremenu. Lag od nekoliko minuta je prihvatljiv.

Još uvek nemam NVR, mogu da kupim bilo koji, dokle god je Dahua. NAS imam Synology 220+, ali nije problem da stavim i neki drugi.
 

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poruke
757
Poena
320
Ako sam dobro razumeo, potrebno je da u lokalnoj mreži podignem SIP server i da na njega povežem pozivni tablo, Android aplikaciju i ekran, a da ih u SIP serveru uparim ko se kome javlja na poziv?
Jeste.
Ali tu opciju dobijas, sa novijim fw od pozivnog tabloa [ne znam koliko ti je "mator" sistem].
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,767
Poena
1,025
Web Services 2.0
Software Version Info 2019-10-19 v4.400.0000000.3.R

U network imam opciju SIP server i to mi je jedini način da povežem pozivni tablo i monitor.
Jedino što to radi samo u lokalu, a pozivanje sa tabloa, da zvoni telefon, ide valjda kroz njihov cloud?
 
Učlanjen(a)
26.03.2005
Poruke
41
Poena
310
Da li je neko radio remote backup za Dahua NVR?
Uređaj će se nalaziti iza NAT, sve kamere će snimati na pokret. Jedna će imati 2-4 sata dnevno, ostale, po nekoliko minuta na dan. Sve što snime, potrebno je da se backupuje na udaljeni NAS. Nakandno ću da lupam glavu kako da na NAS alociram, recimo 2TB, pa da se radi overwite starijih fajlova.

Važan momenat je da se taj backup radi praktično u realnom vremenu. Lag od nekoliko minuta je prihvatljiv.

Još uvek nemam NVR, mogu da kupim bilo koji, dokle god je Dahua. NAS imam Synology 220+, ali nije problem da stavim i neki drugi.
Dahua ima podrsku samo za FTP backup.
Nebitno sto je iza NAT-a, NVR ostvaruje FTP konekciju na server.
Kad god napravi novi snimak (MD recimo), on posle par trenutaka uploduje na FTP.

ftp.PNG


Pozdrav.
Drugar postavio video nadzor 4 kamere poe konekcija (kineske kamere) kolko para tolko muzike on zadovoljan.
Imamo problem sa gledanjem preko mob aplikacija je Danale a DVR je prikacen na SBB net kabelom.
Problem je taj sto radi par dana i onda kao da nije konektovan na net kad restartujemo ruter i dvr bude onlajn i tako sve u krug.
Dok kod burazera radi sve bez problema sa istom opremom ali na mts vdsl netu.
Sta nam je ciniti mislimo da je problem do sbb neta?
Koji je DVR/NVR? Da nije mozda SBB ruter CGA2121?
 
Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: PJ

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poruke
757
Poena
320
Web Services 2.0
Software Version Info 2019-10-19 v4.400.0000000.3.R

U network imam opciju SIP server i to mi je jedini način da povežem pozivni tablo i monitor.
Jedino što to radi samo u lokalu, a pozivanje sa tabloa, da zvoni telefon, ide valjda kroz njihov cloud?
Da.Ide preko p2p, ali to imas on/off u njihovom sw za android/iphone.
Koristis DMSS, a ne gDmss Lite i Plus.
Kada ga ubacis, on ce i videti kao "door" i tamo imas u setovanju da notifikaciju za enable/disable.
Ne znam napamet koja je verzija sw/fw, imam to u laptop-u za teren.
Ako si ih povezao [staticka adresa, oboje i ako imas na monitoru da je povezano, radi poziv, otkljucavanje,itd, moguce da je samo do p2p ili dmss aplikacije.
Ranije je to islo preko Googla, a on svako malo menja "sigurnost" ,itd.
pozz
 

batat

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poruke
831
Poena
180
Jedno pitanje ja sam sebi uzeo pre par dana Imou Bullet 2c kamere i jedna mi radi ok a druga malo,malo pa ne radi.
Spojene su preko Passive poe Adaptera pa na obicni ruter.
Imam osecaj da ovoj fali struje ili sta vec.
 

Prilozi

  • 32141.jpg
    32141.jpg
    22 KB · Pregleda: 17

bakara

Znamenit
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poruke
11,097
Poena
1,015
Ja sam negde procitao da imou kamera ne podrzava POE
Nisam probao.

Sta se desi kada je spojis na napajanje?
 

Zuel

Poštovan
Učlanjen(a)
30.07.2020
Poruke
843
Poena
85
Moja oprema  
Laptop
Lenovo x201i
Tablet
X96 Max X3
Mobilni telefon
Mi10T
Pristup internetu
  1. Optički internet
Jel probao neko sa imou striming preko ovog sajta :
 

lab310

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poruke
1,025
Poena
360
Jedno pitanje ja sam sebi uzeo pre par dana Imou Bullet 2c kamere i jedna mi radi ok a druga malo,malo pa ne radi.
Spojene su preko Passive poe Adaptera pa na obicni ruter.
Imam osecaj da ovoj fali struje ili sta vec.
Zameni mesta kamerama pa vidi jel' ista kamera pravi probleme. Mozda ti je UTP kabl ili konektor problematican.
Meni ovi POE adapteri rade godinama, doduse na kineskim IP kamerama, i nisam primetio neke probleme.
 

zexoni70

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poruke
1,532
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i7-2600K
Matična ploča
Gigabyte GA-Z68XP-UD5
RAM
Kingston Fury KF1600C10D3/8G x 2 štapa
GPU
Gigabyte GV-N66TOC-2GD
Storage
Samsung SSD 850 PRO 256GB i WDC WD4005FZBX
Zvuk
SND
PSU
CORSAIR Professional Series™ HX850W
Kućište
Fractal Design Define R4
Monitor
DELL U2412M
Miš & tastatura
Logitech G502 SE Hero, Gigabyte FORCE K83
Ostale periferije
EPSON EcoTank L6290
Pristup internetu
  1. Optički internet
Jedno pitanje ja sam sebi uzeo pre par dana Imou Bullet 2c kamere i jedna mi radi ok a druga malo,malo pa ne radi.
Spojene su preko Passive poe Adaptera pa na obicni ruter.
Imam osecaj da ovoj fali struje ili sta vec.
Tako je IMOU kamere ne podržavaju PoE napajanje, kako je to pasivni PoE adapter pogledaj da slučajno nisi okrenuo redosled žica u LAN kablu - ali svakako onda ne bi radilo...

Kada krimpuješ kablove za kamere uvek se drži T-568B standarda!


PoE passiv_original.jpegEthernet-EIA-TIA-568B-wiring-standards.png
 

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poruke
757
Poena
320
Ta, konkretna, kamera ne podrzava PoE, ali drugi modeli podrzavaju i to pravi PoE [48V], bez ikakvih problema..
Probati zameniti mesta kamerama, zbog ev.konektora , ali nisi napisao koja je duzina kabla [utp]?
Imas najverovatnije gubitke na tih 12V,tj.pad napona.
Zato je pravi PoE i 48V.
pozz
 

batat

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poruke
831
Poena
180
Ta, konkretna, kamera ne podrzava PoE, ali drugi modeli podrzavaju i to pravi PoE [48V], bez ikakvih problema..
Probati zameniti mesta kamerama, zbog ev.konektora , ali nisi napisao koja je duzina kabla [utp]?
Imas najverovatnije gubitke na tih 12V,tj.pad napona.
Zato je pravi PoE i 48V.
pozz
Duzina kabela je oko 10m .
Da li bi pomoglo ovako nesto:

shorturl.at/douBV
 

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poruke
757
Poena
320
Nemas nista na tom linku?
Prekontrolisi krimpovanje,mozda si izostavio neku zicu, za + ili - ili sta vec...
Ne bi trebalo da na 10m pravi problem...
 

zexoni70

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poruke
1,532
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i7-2600K
Matična ploča
Gigabyte GA-Z68XP-UD5
RAM
Kingston Fury KF1600C10D3/8G x 2 štapa
GPU
Gigabyte GV-N66TOC-2GD
Storage
Samsung SSD 850 PRO 256GB i WDC WD4005FZBX
Zvuk
SND
PSU
CORSAIR Professional Series™ HX850W
Kućište
Fractal Design Define R4
Monitor
DELL U2412M
Miš & tastatura
Logitech G502 SE Hero, Gigabyte FORCE K83
Ostale periferije
EPSON EcoTank L6290
Pristup internetu
  1. Optički internet

batat

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poruke
831
Poena
180
Evo da javim znaci danas sam imao vremena da se zezam sa kamerama i sve je ok sto se tice lan kabela sema je dobra a i poe passive je ok.
Sema ide ovako: Ruter---Poe Passive-AC adapter----UTP kabel----Poe Passive---Kamera...
Znaci jedna kamera mi radi non stop dok druga pravi problem ode u offline pa malo radi.
Po mojoj proceni izgubi struju e sad ja znam da bi mi ako razvucem struju i stavim dve uticnice sve radilo kako treba ali da li postoji resenje preko nekog uredjaja da resim problem?
 

batat

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poruke
831
Poena
180
Jel mislis da ih fizicki zamenim?
Znaci da kameru koja zeza na mesto one koja radi bez problema?
 

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poruke
757
Poena
320
Da.
Jesu li one na razlicitim IP adresama? To si podesio ili si ih pustio da same pokupe, automatski?
 

batat

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poruke
831
Poena
180
Pustio sam da im ruter sam da ip adrese automatski.
Kazem ta druga mi radi par sati i ode u offline.
Meni nesto govori da im fali struje samo koji uredjaj uzeti da bi ovo resio.
 

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poruke
757
Poena
320
Pa zameni im mesta, pa vidi da li se isto ponasa, ta koja ode u off.
Onda ces znati 100%, da li je do napajanja ili kamere..
MOzes da probas jos jedan stos.Iskljuci onu koja dobro radi i vidi da li ce ta problematicna isto da zeza. Mozda je zaista problem u IP adresama,tj.neki konflikt..
pozz
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,767
Poena
1,025
Da li neko zna šta je razlika izmedju Dahua HDW 2431T-as I HDW 2431 TM-as?

Jedna ima M u oznaci, druga nema.
 

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poruke
757
Poena
320
Jedna ima Star Light tehnologiju i standardne IC diode [IPC-HDW2431TM-AS-0280B-S2], a druga Full Color tehnologiju i bele Led diode [IPC-HDW2439T-AS-LED-0280B-S2]
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
9,767
Poena
1,025
Obe su 2431, čim je serija 2 ima Starlight.

Dobio sam objašnjenje i za ovo MT.
M znači da je prsten koji ide oko kamere metalni. Ako je samo T onda je plastika. Ali dobra plastika, nije problem.
 
Vrh Dno