Šta je novo?

Verat ADSL - Iskustva

Ne kasnim ni ja ,vec me interesovalo ima li neke tolerancije....kod beotela sam morao da uplatim par dana pre prvog za sledeci mesec,a ovi su znaci tolerantniji.Vazi hvala.Mada je to placanje unapred jedan veliki minus za sve koji to rade,a rade svi sem telekoma i ptt-a.Priznacete da je najbolje da dobijes racun i u narednih 2-3 dana odes da platis....ovako moras da razmisljas koji je u mesecu i sta imas da placas...itd...

Poslednja izmena:
1 pitanjce.. Šta se dešava kad istekne ugovorna obaveza od one prošle novogodišnje ponude ? Jel tad skače cena ili prelazimo na manju brzinu ili sve ostaje isto ? Pošto sam još od onda na 8/1 za 1590 ;)

Ostaje ista cena ista brzina,meni je istekao paket pre tri meseca,nisam hteo da potpisujem 6/1 za 1590 din nadajuci se boljoj ponudi makar i kod drugih provajdera ali za sada nista.Inace placam 1790 din za 6/1 paket.

To je i mene iznenadilo... To sto si potpisao - ostaje ti dok ne potpises nesto drugo... Svaka cast za takvu politiku... Inace, ako naleti neka bolja ponuda, ako ti je istekao ugovor mozes da potpises tu novu promociju, samo tada opet cekas da prodje ugovorna obaveza.... Eto, recimo, vedjadj placa 6/1 1790 din a moze 1590 ali ako potpise na novih 12 meseci....

ja bih da raskinem ugovor. naime, potpisao sam jednogodišnji ugovor/akciju 6mb/s...prošlo je 5 meseci. koliko u tom slučaju plaćam, da li samo 3 000 koliko mi je rekla njihova službenica ili će me cimati i za sedmomesečne penale. pitam zbog fenomenomenalne akcije ptta od 20mbza po sličnoj ceni...pa šta oni misle da smo mi budale?! ma ajte molim...

Stani,ti si nazvao i rekli su ti da se plaća 3000 din i ne veruješ tehničkoj službi nego pitaš nas ovde?Kada si potpisao ugovor pre 5 meseci Veratova ponuda je bila najbolja i tada si bio zadovoljan a sad kada se pojavilo nešto povoljnije neko od tebe pravi budalu?Ajde saberi se nazovi tehničku službu i uradi onako kako tebi najviše odgovara.

Stani,ti si nazvao i rekli su ti da se plaća 3000 din i ne veruješ tehničkoj službi nego pitaš nas ovde?Kada si potpisao ugovor pre 5 meseci Veratova ponuda je bila najbolja i tada si bio zadovoljan a sad kada se pojavilo nešto povoljnije neko od tebe pravi budalu?Ajde saberi se nazovi tehničku službu i uradi onako kako tebi najviše odgovara.
dobio sam tehničku podršku a oni nisu sigurni, a prodaja radi od četvrtka pa ću morati tad da se raspitam... pa znaš zašto mislim da nas prave budale, ovaj iz podrške mi kaže, potpiši nov jednogodišnji ugovor uvećaćemo ti brzinu na sledeći paket 8 mb/s...pff ma pali...

a i usput, znaš onu: ko pita ne skita? ;)

Poslednja izmena:
"Ugovorna OBAVEZA" - prosto ne shvatam da to neko ne kapira. Ako se obavezes da ces placati sledecih 20 godina 5000 dinara, obavezao si se. A da li prave oni budalu od tebe ili ne, pa ***, valjda smo svi toliko pismeni i znamo sta dobijamo i na sta se obavezujemo. A ako ti nude neke drugacije (bolje) uslove, to je njihova dobra volja... pa uzmi ili ostavi!

Svakako uvek mozes da prekines ugovor i pre roka, al uobicajeno postoje odredjeni penali. A na tebi je da vidis sta ti se i kako isplati... pa sledeci put dobro razmisli pre neko se ponovo obavezes!

a da li si se zapitao da li tvoja linija moze da izdrzi 20mbita i koliko ces stvarno dobiti od tih 20mbita i kako uopste radi ptt da li ce pucati itd... pazi da ne prespes iz supljeg u prazno, nije sve u ceni, moras gledati i kvalitet

druže nije stvar u tome, bio sam na 16 Mb/s, sve šljakalo perfektno, ne vidim što nebi 20..?

pa zato sto u 90% slucajeva ne moze ni ti h 16 a ne 20 da izvuce... a i napisao si da si bio na akciji 6/1mbita pa reko mozda ne znas kakve su ti mogucnosti na liniji

Iskoristio sam akciju da mi povecaju za 1.5 mbps na 4mbps juce, medjutim danas vidim da mi download torenata ide sve oko 250 kB/s. Jel i kod vas radi tako na Veratu?

Meni torrenti na Veratu (6/1M) rade naj normalnije. Proveri da li ti upload (seed) guši konekciju.

Nije. I test koji radim isto pokazuje. Iz Verata su mi rekli da ce biti povecanja kao u toku nekoliko dana, tako da pretpostavljam da jos nisu podigli do te brzine, ali ne znam zasto su digli do 250kB/s. Hm... :trust:

Ja sam kod njih ima 5g sigurno ako ne i vise i dosta je bilo,bar 3 puta u toku veceri mi prekidaju vezu u poslednjih godinu dana,zovi menjaj opremu pa opet ok neko vreme,pa ponovo pocnu... dosta je bilo... sve nesto nije do njih te do telekoma je te ovo te ono... na stranu to sto nikad nisam imao brzinu koju i placam,ping ocajan... u pocetku je bilo sve ok,ali kako vreme prolazi sve su gori... kad sednem da se opustim malo uz wow oni kao da gledaju u pasulj,taman prodje pola sata 45min,ding "you have been disconnected from the server" ... vise mi ja muka od njih....

:)
Ja sam primetio da skoro redovno oko ponoci, kao da resetuju neki internet link, jer sam konektovan, sve kao OK, a net-a nema nekoliko minuta... I to se desava vrlo cesto. Dok sam bio na PTT-u, vise godina, to nisam video ni jednom!

Napisao sam im mail, cekam odgovor ili da to resetovanje ili pomere za kasnije sate, ili to srede... Nadam se da si im i ti pisao o svojim problemima, jer ako ne prijavis uvek mogu da kazu da ne znaju za problem...

Meni je Verat cetvrti adsl provajder koga koristim, i definitivno je najsporiji (u odnosu na Beotel, Telekom i PTT, pa cak i test Eunet-a). Speed test mi pokazuje 5.1-5.15 Mbps, kod ostalih je je bilo preko 5.45. I torrenti su srazmerno sporiji, najveca brzina je 625kB/s ( to kad pustim vise fajlova, sa jednim je manja bez obzira na broj seedera). Verat limitira protok tacno na 5000kb/s, naravno da to negiraju, ali ako koza laze, rog ne laze. Inace imam ekstra liniju, bez problema moze da vozi 20Mb. Kome treba adsl, bolje da ide kod PTT-a, em su sada jeftiniji a sa njima stvarno nikada nisam imao problema, torrenti su isli do 700kB/s.

Ma i mailove i korinicki servis,sa ona 2 momka sto rade nocu na podrsci sam na je_i si mater,nema leba taman radi jedno vreme ok kad ono medjutim... pa te restartuj ruter,pa podesavaj jovo nanovo,pa kabal mi ne valja kazu oni, a kako je ranije bio ok... i jako me nervira sto se za svaki prekid vade na telekom,te do telekoma je,te telekom nas nije obavestio... imam i Lelekomov u stanu i nikad ni da stucne,ovi veratovci su vise dosadni...

ps. Jel zna neko kako ide migracija sa verata na ptt recimo,kako daju mik jel mora oprema a im se vrati prvo...itd..itd

Poslednja izmena:
Ma i mailove i korinicki servis,sa ona 2 momka sto rade nocu na podrsci sam na je_i si mater,nema leba taman radi jedno vreme ok kad ono medjutim... pa te restartuj ruter,pa podesavaj jovo nanovo,pa kabal mi ne valja kazu oni, a kako je ranije bio ok... i jako me nervira sto se za svaki prekid vade na telekom,te do telekoma je,te telekom nas nije obavestio... imam i Lelekomov u stanu i nikad ni da stucne,ovi veratovci su vise dosadni...

ps. Jel zna neko kako ide migracija sa verata na ptt recimo,kako daju mik jel mora oprema a im se vrati prvo...itd..itd
Moraš prvo opremu da im vrneš. Čim vratiš opremu u roku od npr. 2h dobijaš MIK na mail. Taj MIK onda pošalješ preko mail-a PTT Net-u da bi oni proverili da li je MIK ispravan. Najkasnije sutra bi trebali iz PTT Net-a da te obaveste da dođeš i potpišeš ugovor. Mada mislim da PTT traži da im odneseš i MIK sa pečatom od strane Verat-a. Bar sam ja tako uradio i završio za manje od 24h prelazak sa Verata na PTT.

Te prekide oko ponoći sam i ja primetio, traju po par minuta... Jedino je nezgodno što ne mogu nešto da ostavim da se skida sa DDL sajtova u to vreme, moram posle ponoći da puštam fajlove da se skidaju... Inače, torrenti rade normalno, nisam primetio neki problem.

Evo testa na 6/1M paketu kod Verata:
2447718852.png

A evo kako ide torrent:
WTKgc7Z.png

Poslednja izmena:

Ma, meni se ne druzi sa tim likovima preko telefona :) Ako hocu da se druzim sa njima, izacicemo na kafu :D I ja sam ih jednom zvao, jer (mozda niste ni znali :) pristup POP3 serveru je bio moguc samo sa jednog seta IP adresa. Oni iz korisnickog mi rekli da se eto to desava i ne znaju zasto, ali da mogu da pristupim preko SSL-a. To znam, i preko SSL-a moze sa bilo kog provajdera, ali ja necu preko SSL-a, vec bez direktno preko porta 110 bez potvrde o sertifikatu. Mesec dana nista, onda ja napisem jos jedan mail, i srecom on dodje do osobe koja zna posao... Doduse, ja im malo sazvakao problem, napisao sa kojih IP adresa radi pristup na portu 110, sa kojih ne radi, i covek to sredio. Sada je to OK... :)

Ocigledno ima par ljudi koji znaju posao, al na zalost izgleda da ima mnogih koji ne znaju...

Zovem sad Verat i javlja mi se posle 45min aktivnog pozivanja na 5 min, jedna nadrndana gospodja, u daljem textu NG ...

Ja: Ja se izvinjavam sto vas zovem vec 45 min,ali potreban mi je MIK od vas za prelazak kod drugog provajdera...
NG: Recite mi koji je broj telefona?
Ja: XXX/XXXX-XXX
NG: Na vasem broju ne postoji adsl.
Ja: Cekaj bre jel ti to mene *****avas ili samo onako kroz redove poprckujes?
NG: Gospodine ja to vidim ovde.
Ja: A da udaris jedno enter?
NG: "tisina"..... "ime i prezime" jel tako ?
Ja: Jeste tako je.
NG: Zahtev za MIK podnosite kod nas u prodajnom centru,uz to morate da predate svu opremu koju ste dobili na koriscenje i kroz dva radna dana dobijate mik na e-mail adresu ili kod nas u poslovnici,MIK morate iskoristiti do pocetka februara da ne bi ulazili u naredni mesec za placanje kod nas.
Ja: Cekaj bre kakva dva radna dana zar se to ne zavrsava odma,za sat dva?
NG: Gospodine procedura je takva kod nas.
Ja: Znaci ako ocu da odem od vas moram da budem jedno 2 nedelje bez neta,i jos da vam platim jedan mesec da imate za topli obrok,koja ste vi svinjarija od provajdera..auuuu
NG: Gospodine da li vas jos nesto interesuje?
Ja: Jok aj zdravo.

Evo spremam se da odem do njih da se raskusuram sa budalama...

Meni su MIK poslali za manje od 2h. Dok sam se vratio kući MIK je već bio u inbox-u. I bili su veoma korektni, sve što samih pitao u vezi prelaska objasnili su mi, bez obzira što sam odlazio od njih.

Jeb @Velinov kako si ti poceo pricu sa njom tako je ona nastavila sa tobom, ti si po tvojoj prici u prvoj recenici se "kao izvinjavao sto zoves 45 minuta' onda ti je ona na tvoju igru izgleda odgovorila njenom igrom, e veruj mi kad god sam bio tako i ja bezobrazan sa njima i oni su sa mnom, a kad sam bio fin i uljudan onda su i oni bili i sve smo zavrsili za 1 vremena, eto toliko, batali raspravu sa njima nema svhe neces nista dobiti time cak naprotiv, reci wally gator-e da li si i ti poceo nastup sa: ej izvinite sto vas zovem vec 45 minuta???
Ja verujem da nisi, da si bio uljudan i da si zato zavrsio to za sat-dva.
@Vwlinov mojne da se ljutis ali da sam na mestu te NG bio bih jos gori prema tebi tako da...budi srecan sto se nije javio/la neka ili neki koji je jako "duhovit" kao i ti.
Pozz no hard feelings...

Apsolutno si u pravu, nema sta da se ljutim, svaka ti je na mestu... ali nekih 1 i 15 min pre nego sam dobio doticnu gospodju zovem ja verat i javi mi se neki muski glas, ja mu kazem druze jel mogu da dobijem informacije u vezi mik-a i prelaska i tako to, lik mi kaze, ej aj zvrcni za 15tak min otisle koleginice na kafe i push pauzu,rekoh nema frke svako dobro,pali i ti kafenisi u drustvu sladja kafa,on se nasmeje ja mu kazem prijatno i tako.. e posle pola sata ja krenem da zovem i vrtim tako 6-7-8 puta doticne na fon... niko se ne javlja,e tu je vec poceo da mu puca bas... Sutra kad nosim opremu cu da strpam u kesu i praline,100g kafu i tetrapak soka da ih malko podmitim da mi brze zavrse ....hehehehe

Ja na takve NG se ni ne raspravljam telefonom jer su sve i jedna kurcevite i jake na recima preko telefona ali kada odes tamo pa kada podviknes e da vidis onda da li ce se kurci ili nece nego ce u roku od desetak min da ti iskopa MIK samo da te negleda. Ja sam uvek govorio sa marvom cu da budem najvece djubre koje mogu da budem a sa ljudima koji su ti izasli u susrte i ja cu prema njima da budem ok, sto znaci kako oni prema meni ja jos gore ili bolje prema njima.

Jer ovo je Srbija i sve te salteruse misle da su bogom dane i da znaju sve i da se ceo svet vrti oko njih i da ih treba moliti, znaci ako sam ja ispunio ono sto ste vi trazili od mene tipa da izmiras zadnji racun, vratis opremu pa budi covek pa ispostuj i ti mene pa mi daj taj ****ni MIK a ne da te tu molim za nesto sto si duzna po zakonu da mi izdas u stampanoj formi i pecatirano a ne tu tipa fore sms ili email.

Ja sam imao tu secu da kada sam sa Verata prelazio na Telekom da sam sve zavrsio u roku pola sata, doduse problem je bio nastao kod Telekoma jer nisam bio dobio net 7 dana ali kada sam ga dobio 2009 godine evo do dana danasnjeg nisam imao nekih vecih problema sa njima.

Danas sam zvao call centar zbog brzine od 4mbps koju mi dali, a imam 2mbps. Rekli mi da probam internet bez splitera tj, da iskljucim telefon i povezem direktno modem. Tad sam imao 3mbps. Posto nisu znali sta moze biti u pitanju, poslali su zahtev Telekomu da resi problem.
Jel je imao neko slicna iskustva? Zar je moguce da spliter uspori vezu za skoro 1mbps? Da li su mi mozda problem kablovi za telefon iz bandere do telefona?

Nazad
Vrh Dno