enes
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.06.2006
- Poena
- 319
Bio sam na veratu godinu dana i nisu losi ali daleko od toga da su odlicni, kao prvo nemaju svoje predstavnistvo ni u jednom gradu kako treba nego sve uvaljuju kompjuterskim radnjama da im obavljaju poslove ako i imaju onda je to premija. U novom sadu su imali kancelariju i trebao si da budes detektiv da dodjes do nje i opet nije bila cisto kao predstavnistvo verat adsl usluge nego je bio servis stampaca upitanju.
Ja sam do pre mesec dana bio dugogodisnji korisnik PTT-a, a zbog ogromne razlike u ceni, sada sam korisnik Veratovog 6/1 ADSL paketa. I da li se oseca razlika u kvalitetu net-a? Oseca se po malo.... Na PTT-u je internet fenomenalan, i brzina je maltene uvek max. Kod Verata ide vrlo dobro, i nema preteranih problema za prvih mesec dana....
Ono sto me je iznenadilo je njihova nemarnost oko pristupa njihovom POP3 mailu. Mozda znate da je pristup POP3 serverima VeratNet-a moguc sa bilo kog provajdera preko SSL konekcije, a sa njihovih pristupnih linija moze se i na portu 110. ALI (na zalost uvek ima neko ALI), kod njih se pristupa POP3 serveru bez problema samo ako dobijes IP adresu iz opsega 85.222.171.xxx - 85.222.179.xxx. Iz ostalih dodeljenih opsega server se ne javlja... Ono sto me je razocaralo da su oni svesni da tu ima nekih problema, ali da njihove administratore ocigledno mnogo ne zanima taj problem, vec ti lepo tehnicka podrska preporuci da ukljucis SSL, i oni problem "resili"....
Poslao sam im mail sa ovim problemom, poslao IP adrese na kojima sam ja licno video sa kojih IP adresa radi pristup na portu 110, a sa kojih ne, pa cu videti kako ce administratori odreagovati na ovaj problem..... Iskreno, od njihove reakcije, i sredjivanja uocenih problema, ma koliko oni nekome izgledali nevazni (sitnice zivot znace), zavisice sta ce se desavati kad mi istekne ugovorna obaveza.....
Ovo su moje prve impresije....