Šta je novo?

Verat ADSL - Iskustva

Sasvim normalno za paket od 6Mbit jer je realna brzina na ADSL-u oko 85% od one koja piše.

Meni je svejedno,ja potpisao 12 meseci. :)
Za koje nisu,bar imaju neke parametre...

Download
Verat kaze 6 Mb/s
Speed test kaze 5.3 Mb/s
a ja imam 650 kb/s... :d

Speed test laze :D.
Mada mene intresuje i kakva je stabilnost veze, odnosno da li ima termina kad je malo veci ping ili da li se desava iznenadni prekid veze, jer recimo to su tipicni problemi kod wireless provajdera i idu dobro na zivce.

Ja sam Verat odabrao samo zbog ugovora na 12 mes.
Ne bi nista duze...
Pomisljao sam i na Verat wireless,ali sam skeptican na stabilnost veze.
Jos je moja kuca kao bunker,sigurno bi imao problema.
Zato sam uzeo adsl.
Mada,danas sam malo duze pored neta,i vec dva puta je pukla veza,
vratila se za par sekundi.Od koga,zbog cega...ne znam. :trust:

Probao sam sve sto mi palo napamet,za sad sve radi,kao i torenti,ako nekog zanima...

I dalje you tube secka kad gledam neki video,buffer malo po malo,dva puta sam menjao pakete kod njih jednom sam uzeo paket gde je bio download 4 mb/s a drugi put 6 mb/s (koji trenutno koristim) i uvek je bilo isto a koristim njihove usluge pocev od 2008 god. :(

I ja imam 6/1, nesto mi youtube ne znaci mnogo ali evo da proverim,720p ucitava bez problema bez ijednog bufera,seeduje mi torrent i klinci su na drugom compu.

Takođe imam paket 6/1 i nemam tih problema....

Sa veratom sam već skoro četiri godine i generalno gledano nemam nikakvih zamerki, ostao bih još sa njima ali su mi u ulazu pustili signal Targo telekoma tako da prelazim kod njih. :)

Drugari, a da li i dalje vazi ona akcija da ako unapred platis 5 meseci, sesti dobijes gratis?

Hvala na odgovoru, posto su me juce na jednom prodajnom mestu gde sam podnosio zahtev (u Nisu) gledali belo i rekli da to ne postoji, iako sam im rekao da to stoji na sajtu.

Hvala na odgovoru, posto su me juce na jednom prodajnom mestu gde sam podnosio zahtev (u Nisu) gledali belo i rekli da to ne postoji, iako sam im rekao da to stoji na sajtu.

Nisu obavesteni ljudi jer to nije prodajno mesto Verata nego neka prodavnica racunara to radi za njih.Kada mi nesto treba ja kontaktiram Verat u BG i oni onda obaveste prodajno mesto u Lazarevcu.Onda nema nikakvih problema.
Nego istekao mi je ugovor kod Verata i ne znam sta dalje i da li ima neka povoljnija ponuda.Trenutno koristim paket 6/1 za 1790din sa wifi ruterom.

Imas kod Telekoma za 1900 10/1 i wifi ruter (HG520C) uz ugovor na 2 godine.

Posto se na telefone kod Verata niko ne javlja, a planirao sam danas da odem do njih zbog prebacivanja sa telekoma, zna li neko da li su uvek tako "predusretljivi" i da li je tako i sa tehnickom podrskom kasnije ili sam samo ja takve srece :)

Zovi ih na 011 3605 300 juče i danas sam imao neka pitanja u vezi plaćanja usluga, i bili su vrlo brzi i uslužni.

Imas kod Telekoma za 1900 10/1 i wifi ruter (HG520C) uz ugovor na 2 godine.

Ne treba mi veca brzina nego niza cena.Ponudili su mi danas isti 6/1 paket po ceni ove jesenje akcije za 1590 din uz ugovor od 12 meseci.

Sacekacu jos malo mozda se nesto povoljnije pojavi.

Ne treba mi veca brzina nego niza cena.Ponudili su mi danas isti 6/1 paket po ceni ove jesenje akcije za 1590 din uz ugovor od 12 meseci.

Veruj mi da ni jedan provajder nece ponuditi nize cene od 1.500 dinara. Tako da bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Bilo da su vece brzine ili ove koje su trenutno u ponudi ali generalno nize cene od ovoga trenutno ne ocekuj bar ne u skorije vreme.

E to ces tesko da docekas. Kao sto rece Dragan nudice vremenom vece brzine ali tesko da ce ici ispod sadasnje cene.

^^

Imala je akcija u PTTu koja je bila najbolja do sada i 16/1 je bilo za 1400 din. To je prava akcija. A,ne ove budalaštine kod Telekoma. Treba da potpišem ugovor na 24 meseca a sve vreme plaćam punu cenu.Neka hvala.

U suštini,trenutno može da se izabere najmanje loša adsl ponuda. A,to je Veratova.

Poslednja izmena:
I moja komsinica je nekada bila devojka od 20 godina pa vise nije sada je zena od 40 banki.

Tako da sta je bilo treba da se zaboravi jer od secanja na sta je nekada bilo nema vajde. Nego treba gledati sadasnjost i buducnost a proslost ostaviti je tamo gde joj je mesto.

Da se razumemo nesto, mozda vama klincima koji jos uvek zavisite od mame i tate ili oni koji rade u nekoj firmi pa nesmeju da uzmaju ugovore duze od godinu dana jer realno gledano neznaju ni da li ce imati posao za dva meseca ili hoce im mama i tata moci placati takve ugovore duze od godinu dana to razumem da takvi ovde kukaju. To da li je neka promocija budalastina ili ne to nije merilo a dobar pokazatelj ti je onaj ako neka promocija se prodaje i ide dalje a to ti govori da je Telekom ubo pravu promociju cim ljudi odlaze u poslovnice i podpsiju ugovore za ove nove brzine. Sada nekome odgovara da placa 6 mb po ceni od 1600 koliko ce sada biti sa novim pdv-om dok ce oni ostali da placaju 10 mb 1900 dianra sa pdv-om i tako da ne vidim dokle ce vise da se pronalaze samo ti pamatnjakovici koji ce da ubedjuju narod kako je neka promocija losa dok je onda druga dobra. Sve je stvar ukusa.

Bio sam na veratu godinu dana i nisu losi ali daleko od toga da su odlicni, kao prvo nemaju svoje predstavnistvo ni u jednom gradu kako treba nego sve uvaljuju kompjuterskim radnjama da im obavljaju poslove ako i imaju onda je to premija. U novom sadu su imali kancelariju i trebao si da budes detektiv da dodjes do nje i opet nije bila cisto kao predstavnistvo verat adsl usluge nego je bio servis stampaca upitanju.

Poslednja izmena:
Ovi novi paketi bi bili OK da nema ugovorene obaveze. Međutim,kod Telekoma se plaća puna cena paketa uz ugovor od 24 meseca. To je čista glupost. Za dve godine će se štošta promeniti,a da budem zarobljen kod Telekoma,ne pada mi na pamet. A,daleko od toga da sam klinac i da zavisim od roditelja,nego je u pitanju zdrav razum i ništa više. ;)

A,da ne pričam o kablovskim provajderima. SBB u Čačku lepo radi,jedino što ih nema u mom kraju,inače se ne bih dvoumio. Ovako sam osuđen na adsl.

Ovi novi paketi bi bili OK da nema ugovorene obaveze. Međutim,kod Telekoma se plaća puna cena paketa uz ugovor od 24 meseca. To je čista glupost. Za dve godine će se štošta promeniti,a da budem zarobljen kod Telekoma,ne pada mi na pamet. A,daleko od toga da sam klinac i da zavisim od roditelja,nego je u pitanju zdrav razum i ništa više. ;)

A,da ne pričam o kablovskim provajderima. SBB u Čačku lepo radi,jedino što ih nema u mom kraju,inače se ne bih dvoumio. Ovako sam osuđen na adsl.

Pa *** sada i da se ne placa pdv i da je niza cena i da nam za 1000 dinara daju 100/100 mb opet bi neko nasao zamerku kako promocija nije ured. Pa sta bi ti sada da ti daju ponovo 50% na cenu paketa i da ti daju jos 20 mb paket po ceni click 1 paketa i da ugvovor bude jos na 6 meseci, da gospodin nema jos i neku muzicku zelju??? Verovatno da je ova cena na dve godine a da su dali ovu istu ponudu 5/1, 10/1, 20/1 na godinu dana ali bi cena verovatno bila skuplja od ove koja je trenutno. Eto samo uzmi primer mobilne operatere, imas jednu cenu kada je na godinu dana i drugu cenu koja je na dve godine pa biras. Mozda su i ovde trebali tako da urade ali opet bi se nasao neko pametan da zamera sto ovi na dve godine imaju nize cene od ovih na godinu dana. A tacno je da za dve godine moze svasta da se izdesava ali u nekoj drugoj drzavi, kontinentu ali u Srbiji tesko brale. U kakva smo se ***** uvalili dobro je sto uopste imamo i ovakav net po ovakvim cenama.

O kablovskom netu necu ni da komentariem jer me isti neinteresuje a drugo ni mreza na sbb nije tako stabilna kao sto se prica i ping varira tako da ako cu da biram vecu brzinu i manju cenu ali nestabilnu vezu i manju brzinu i vecu cenu i stabilnu vezu biram ovo drugo. A ono najbitnije dok platis klablovsku televiziju i dok platis taj jetiniji cablovski net i dok uzmes da platis fiksni telefon za razliku cene mozes uzeti veci paket na adsl-u i biti priblizne brzine kao na cablovskom netu a plus sto vi koji koristit cablovski net morate na sve to jos da placate i fiksni... doduse ima i onih koji imaju kablovsku televiziju a nemaju net kod njih ali zato imaju adsl pa mu sve to dodje nekako na isto.

Poslednja izmena:
Nek' mi daju 100/100 mb za 1000 din i neću se buniti.

Izabraću nekoga ko je povoljniji,a to je između ostalih i Verat.
Sa ovakvim "akcijama" Telekom samo yebe sitorinju. Kome to ne smeta,neka trpi. Ja ne moram. ;)

Vidis ti se neces buniti toj brzini ali neko bi se sigurno nasao pametan da kaze a sta samo 100 mb pa preko za te pare daju 1 gigabit, nemoj da mislis da neko nebi krenuo da bojkoruje kako mu je 100 mb malo. Ljudi su ti proklet narod i sto mu ti vise dajes on bi sve vise i vise a da placaju svaki put sve manje i manje, mozda negde to ima ali svima vam treba da bude jasno da mi idalje zivimo u Srbiji zemlji gde je nemoguce moguce a logicno nelogicno.

Ja ne kazem da svi treba ko ovce na sisanje da se postrojite u redove i pravac kod Telekoma, sto kazes imas izbora i sam ces izabrati gde ti odgovara.

Pazi Telekom je ponudio ono sto oni misli da je ok i da ce zainteresovati siru masu i u tome su uspeli. Veruj mi isao sam dva puta u poslovnicu da popisem ugovor i ono nije normalno kolika je to guzva za adsl, tako da ti samo to govori da ljudi jos uvek znaju da prepoznaju prave vrednosti ili da se izarazim drugacije ono sto njima i njihovom kucnom budzetu odgovara.

Ping je katastrofa (varira), veza puca. Ovakvo je moje iskustvo posle par nedelja koriscenja.

^^

Imala je akcija u PTTu koja je bila najbolja do sada i 16/1 je bilo za 1400 din. To je prava akcija. A,ne ove budalaštine kod Telekoma. Treba da potpišem ugovor na 24 meseca a sve vreme plaćam punu cenu.Neka hvala.

U suštini,trenutno može da se izabere najmanje loša adsl ponuda. A,to je Veratova.
Zna za tu akciju jer sam i sam koristio istu. Bila je bolja ponuda nego sada ali reci da je ovo katastrofa je glupost.

Tesko da ce se nesto mnogo promeniti za 2 godine.
A SBB negde radi kako treba a negde ne. Ping je nestabilan, cesca su pucanja itd...

Ja sam pre 2 godine kod SBB-a imao 3 mb/s, a sad imam 10...i placam istu cenu kao i pre 2 godine(da ne racunamo poskupljenja zbog povecanja pdv-a).

Meni zanimljivo deluje ta akcija 6/1 za 1590 na godinu dana, ali jedini razlog koji me odvraca od Verata je oprema koju daju. Posto sam i dalje na 1,5, nadao sam se da ce Telekom konacno da poveca brzine, ali ocigledno nista od toga. A ovi novi paketi mi nisu bas nesto povoljni, s obzirom da je ugovor na dve godine(a pogotovo sto ja ne volim dase obavezujem na vise od godinu dana), da je na 1 godinu to bi bila ok ponuda za adsl, ali ovako je dobra samo onima koji nemaju alternativu. Ista situacija mi je i sa Targom, tj. nemaju paket od nekih 1500 bez ugovorene obaveze, a sa uo od 12 meseci su stavili onu pilicarsku cenu od 1900 (stvarno su ispali ....).

Verat, paket 4096/512 Kbps, Novi Sad, centrala Ćirpanova, moja udaljenost od centrale vazdušnom linijom najviše 500 m.

Verat:

Telekom Srbija:

SBB:

Targo Telekom:

Poslednja izmena:
Vrh Dno