Šta je novo?

Ventilatori [nije tema za preporuke za kupovinu]

Lian LI ventilator sa LCD ekranom ~$43 komad u paketu od 3 najverovatnije

wZSEwk6DwD9oFBDyKrrYTE-1200-80.png.webp

Htio bih centralizovati ventilatore, najviše zbog skrivanja kablova, neka ideja mi je da ih sve sprovedem na leđa kućišta i tu ih prikačim na NZXT controller.
Da li je preporučljivo da pumpa i fanovi od radijatora budu na taj kontoler a ne recimo standardno direktno u ploču ?

Ne znam da li headeri na kontroleru isporučuju dovoljno struje za pumpu...sigurnije je da ostanu na ploči, nemam poverenja u te kontrolere za takvo nešto.

jel moze link po pitanju cijene..
$129.99 za 3 komada.

Unifan P28 LCP (obican) - 25.90 eur u Nemackoj
Unifan P28 LCP (obican) - 74.90 eur u Nemackoj
Unifan P28 LCP ARGB - 109 eur
Unifan P28 PBT LCD - 129.99 eur

Poslednja izmena:
solidna cijena..strasno sta sve jos nece izmisliti i gdje turiti lcd..

Da, jeftinije od Phanteks, Noctua, Seasonic, bliza cena Thermaltake-u. Doduse Thermaltake izbacuje drugu generaciju Toughfan Pro LCP za radijatore za vodena hladjenja koja ce biti skuplja, a Scythe gleda da bude jos jeftiniji sa 18-20 eur za svoj Grand Typhoon LCP.

Toughfan Gen2 PRO

thermaltake_042.jpg

Dok Hyte izbacuje prvi ventilator sa ARM procesorom u sebi, 120x120x32mm LCP Hyte Thicc FT12
23rsdg - Copy.jpg

Zalman Ring-Around-Blade (verovatno nisu LCP):
zalman_014.jpg

Poslednja izmena:

BE QUIET Pure Wings 2 BL082 140mm high speed​

Gledam da uzmem ovakva dva za prednju poziciju kucista.

Ima li neko iskustva ovde sa njima? Napomena: ovo je 3-pin konektor verzija, nema PWM dakle.

Ekstremno visok vazdušni pritisak čini ga savršenim izborom za moćne sisteme sa vodenim i vazdušnim hlađenjem.

9 lopatica ventilatora optimiziranih za protok zraka koje smanjuju turbulenciju koja stvara buku
Dugotrajni ležaj puške daje radni vijek od 80.000 sati
Brzina ventilatora od 1.600 o/min za izuzetno visok pritisak vazduha
Protok zraka @ 100% PWM / 12V ( CFM / m3/h ) 94,2 / 160
Čak i pri maksimalnoj brzini, radi na samo 36,3 dB(A)

Ovo je odlično odrađeno

Nije ovo ništa novo. LianLi fura to već neko vreme.

Inače, ono što je kod LianLi-a prednost i po je softver koji je jedan od manje bagovitih što se ovih zezancija tiče. iCue je sa druge strane jedan od najbagovitijih na tržištu, pa valjda će i taj segment popraviti.

znamo za unifan, ali ovo je malo drugacije :) nema vise analognog signala, svaki fan moze da se vrti na koliko zelis, sve povezujes na jedan mali box. jedino ti proprietary konektori... ali ***a

Dok se cela RGB papazjanija ne standardizuje od strane svih i ne budem vezan za skrnavi OEM softver, ne zanima me RGB.
Ako rešim da mi svetli kućište, zalepiću unutra jednu LED traku i završio sam...

Tako sam i ja govorio ali ovi Lian Li su baš ❤️.

PXL_20230531_213233822.jpg

Naravno, mene su bas smorila kucista i komponente bez bilo kakvog led osvetljenja.
Neko jednobojno, ambijentalno svetljenje u kucistu pa jos ako je kuciste donekle sredjeno i uredno ne znam kako nekome moze da bude lepse full black, rgb free i ostale varijante.
U stvari moze ali prvih nekoliko dana, posle te smori ko plovak. I ne mora svaka komponenta da sija ili ne daj boze da prikazuje sve boje vidljivog spektra u isto vreme.
Lepota je u kompromisu.

Bar se RGB može isključiti ili podesiti intenzitet.

Dok se cela RGB papazjanija ne standardizuje od strane svih i ne budem vezan za skrnavi OEM softver, ne zanima me RGB.
Ako rešim da mi svetli kućište, zalepiću unutra jednu LED traku i završio sam...

(nisam probao) - mozda bude nekome od koristi...

Nikakve koristi od toga, drugar instalirao i napravilo mu haos, plus traže i pare.

Meni Asus Aura radi odlično sa puno opcija, čak nije ni ARGB- Ja sam ovo namestio da boja ide sa temperaturon procesora. Ko voli disco može da izigrava light show.
1685600994611.png

Nazad
Vrh Dno