Šta je novo?

Vendetta 2 vs Hyper 212 vs TRUE vs...

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Ima li nekih testova gde se porede ovi kuleri i njihove cene uopste? TRUE svi hvale ali koji je odnos cena prema ostala dva kulera?

Evo onda i ja tebi kazem, kupi IFX-14, bolji je cooler, ostavi tog gladiatora?!
Je li ti sada jasno sta si napisao? Covek je tek uzeo cooler, da ga je mislio menjati za 2 dana verovatno ga ne bi ni kupovao.

@superstar
Cu probam veceras

Inace procitah ovaj test iznad. Ne verujem da vendetta2 kida tajfuna za 12c u loadu u jednom testu. Hm,hm.

Ne znam koji test ali V2 je lošiji kuler od Tt Big Typhoon VX što se hlađenja procseora tiče a tek u hlađenju okoline ne može ni da mu prismrdi.

@mcrazy ocigledno se nismo dobro razumeli nikog neteram da kupuje nista niti me to zanima samo ljudima govorim koji se cooleri najvise isplate a dali ce neko kupiti to je njegova stvar.

Razumeo sam te i u proslom postu nego kao sto rekoh ovo je nesporazum jer ja nisam video kad sam pisao post da je on vec kupio cooler.

Ps: nemoras da mi crtas odlicno te razumem a imam i celicne zivce.

Ne znam koji test ali V2 je lošiji kuler od Tt Big Typhoon VX što se hlađenja procseora tiče a tek u hlađenju okoline ne može ni da mu prismrdi.

Imam obican Tajfun, ne VX. Tih 2000rpm na vx-u mi je previse bucno nebitno bilo kako hladi na toliko obrtaja, sve preko nekih 1200 me iritira, nebitno koji vent da sam probao. Al, ok, onda generalno, stavis kvalitetan fan sa jakim CFM i vozis i ne mislis. :)

Izvinjenje ostalima na ovom off-u.

@SuperStarr
Evo probao memoriju, ide na cl4 max do 870, tu kao da ima wall. Na samo za jednu vrednost manju fsb-a, ploca radi savrseno stabilno. A na 870+ nece ni da postuje racunar. Samo pisti ploca.
Vrlo cudno. Kad sam isprobavao cl5 vrednosti na sempiju, memara je isla preko 1100, ali to joj nije definitivno krajnja granica, jer jos nije bila propistala :)
Tuzno je sto se memorijsku kontroler u mom primerku procesora kolje nazalost sa svim memarama kada rade preko 1000mhz. Sa sempijem, to nije problem. Pitty

Stiglo stiglo hoho, gladiator max , e5200, 4870 1gb. Napokon sklopih konfu.

Kako da stavim termalnu pastu jel isto dve linije ko na onoj gore slici za vendettu 2 i kolko se stavlja?

Prilozi

• 30012009429.jpg
    30012009429.jpg
    521 KB · Pregleda: 100
  • 30012009430.jpg
    30012009430.jpg
    503.3 KB · Pregleda: 110
  • 30012009431.jpg
    30012009431.jpg
    513.7 KB · Pregleda: 95
Valjda je logicnije da idu 3 crte zbog heatpipe-a vise, a stavi otprilike isto kao i na slici...

P.S. Sto nisi sacekao samo jos malo i kupio E5400 :type:
http://sx-team.com/testovi/procesori/111-intel-pentium-dual-core-e5400.html

Pa da logicno je 3 lajna. To je bolje od razmazivanja valjda.

E5400 nisam hteo da cekam jer ce ako ikada dodje kod nas, odvaliti cenu, i bice velika potraznja.Igracu se ja par meseci sa ovim pa cu ga uzeti kad se to malo slegne.

Nemoj samo puno staviti paste jer ima kontra efekat stavi providan sloj kao na slici, i nemoj stavljati onu pastu sto dodje uz cooler jer nista nevalja.

Skini LinX da vidis sto greje procesor sa tim orthosom nemozes dobro zagrejati a istovremeno LinX stedi vreme ako nije stabilno odmah nakon 5 minuta izbaci gresku ili restartuje komp.

Ako si mislio na vendetu2 sasvim je dovoljna za taj procesor.

Evo jos jedno pitanje da ne davim mnogo.
Koliko je gemin2 dobro resenje oko hladjenja naponske, memorije i chipseta. Mozda bih isao na njega ako bi ovo sve dobro ohladio. Da ne munjim dzabe ventilatore.
Moze preporuka. TT Big Typ ili Gemin2. Da ostanem na TT-u???

Evo, ako nesto znace, 2 SS ( jest' da ja nisam no OClocker, ali... :) ) sa Gemini 2 i 2 Noctue ( 121300 ), od kojih mi se sistem preporodio.Pre toga su bili neki CM ventilatori i temp je bila visa za oko 10 stepeni.
Lepo duvaju na mem, chipset ( zbog toga ga nisam zamenio, a resio da dokupim 2 Noctue )

Poslednja izmena:
Nikako sa Big Typ-a na GeminII, i na Big Typ može da se doda 12-ica u sve 4 strane! ;)
Ovo je super ideja / rešenje ako nemaš kućište kao ja. :d

+1 nikako ne menjaj sa Bigtyp na Gem 2

Poslednja izmena:
E, pa hvala vam na preporuci, resiste me dileme. Onda, nadam se da nije problem da vas malo smaram oko kacenja 12-ica. Superstar i ostali, please pomoc, moze i na pm.

Da li CM hyper 212 zauzima kao i vendeta2 slot za memoriju, posto su mi popunjena sva 4 slota, imam kingston hyperX memoriju??
I da li bi mogao sa CM 212 da hladim q6600 na 3.6GHz??

Nazad
Vrh Dno