Šta je novo?

Vendetta 2 vs Hyper 212 vs TRUE vs...

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Ima li nekih testova gde se porede ovi kuleri i njihove cene uopste? TRUE svi hvale ali koji je odnos cena prema ostala dva kulera?

Moram reći da sam sa bigtyp 120 dosta razočaran. Samo za 1 stepen je smanjio temp na procu u odnosu na titanov kuler iz "moja mašina". Koristio sam as5 i sve ostalo po ps-u ali kuler je jednostavno bolan prosek (ili je ovaj titan za 1000 dinara fenomenalan). Skidao, čistio, lagano montirao pet puta iznova ali rezultat je isti. Čak se u lull loadu više greje nego li kineski titan. Skuplja Dara nego mera. Ja sam se zayebao, ne morate baš i vi:S:. Probaću još i da ga lappujem i ako ne valja pravim od njega pedesetak ključeva ili ga dajem ciganima koji skupljaju stare akumulatore i vraćam ludog kineza

Poslednja izmena:
@ppredrag: Imaj takođe na umu da AS5 ima period razrade oko 200h... Po nekom mom iskustvu dobiješ još oko 1-2C nakon tog perioda u odnosu na sam početak.

Najlakše je da ti pošalju iz Čačka.

**mali off** usput sam kupio i jednu CM 8cm PWM , da je bocnem u sys 4pin priključak (platio je 550din :( ) i nakačim na bočnu stranu kućišta...sad zbog 212ice nisam mogao da je nakačim na rupu gde je bio onaj plastični usisnik pa sam je nakačio ispod na ono "rupičasto pravougaono mesto" da duva na grafičku... Međutim neopisivo je bučan i uvek se vrti na max broju obrtaja?
Moje pitanje: Jel bučan što stoji na nepredviđenom mestu za ventilator pa je jako blizu lima kućišta ili što se vrti na max broju obrtaja i kako se utišava? Da probam da napravim/kupim neke odbojnike pa da ga onda zavrnem? I kako da smanjim broj obrtaja?
Lepo sam hteo Ultra Sillent a završio na PWM... c c c... **/off**

I ja sam na isto mesto stavio jednu CM 8-cu koja se vrti na 1500 rpm.Ali sam joj dodao 4-ri gumice tamo gde se srafi (one najmanje za ventile ze vodu precnika 7-8 mm :p ).. Jedva se cuje.Valjda one gumice smanjuju vibracije..

Pa naravno Vendetta 2!!!
Vendetta 1 ima a i ventilator je 9 cm na njoj i kazu da je OK ali kad vec pucam, pucam za 35Eur i najsigurnije hladjenje na 4Ghz.
(peti je na listi koji podrzava hladjenje iznad 3.9Ghz a najniza cena )
Za sve ostale varjante treba mnogo vise para TRUE i sl....(jesu bolje ali i duplo skuplje)
CM 212 je OK(drugi na mojoj listi kupovine) ali treba dodatni trosak za jos jedan kvalitetan 12cm vent. od (10-15 eur).a i njega nema do septembra :D

http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3141&p=7

Pozz

kad dodas taj jos jedan 120mm vent, 212 prestaje da bude uporediv sa vendetom...Iskreno, imas i da biras ventova do 800din kakvih oces. Jedino noktue i scythe kostaju preko 1000din.

Moram reći da sam sa bigtyp 120 dosta razočaran. Samo za 1 stepen je smanjio temp na procu u odnosu na titanov kuler iz "moja mašina". Koristio sam as5 i sve ostalo po ps-u ali kuler je jednostavno bolan prosek (ili je ovaj titan za 1000 dinara fenomenalan). Skidao, čistio, lagano montirao pet puta iznova ali rezultat je isti. Čak se u lull loadu više greje nego li kineski titan. Skuplja Dara nego mera. Ja sam se zayebao, ne morate baš i vi:S:. Probaću još i da ga lappujem i ako ne valja pravim od njega pedesetak ključeva ili ga dajem ciganima koji skupljaju stare akumulatore i vraćam ludog kineza

:trust: Imao sam priliku da probam taj Titan i moram reci da je bio u idle maltene isti sa HyperTX2 ali ga je CM u full loadu posle sat vremena rasturio sa cak 5-6c razlike. Napominjem da sam probao jos i AC Freezer koji je jos hladniji od HyperTX a on verovatno topliji od TT BigTyphona. Nesto mi tu smrdi, ili si preterano lappovao taj Titan :d ili TTu nesto fali.

Aj da vas pitam za mishljenje. Znachi hocu da odradim push/pull varijantu ali imam 3 ventilatora na raspolaganju pa me zanima shta mislite kako da ih organiziujem.

Imam 2x Xilence 12cm Blue LED i 1x Cooler Master koji ide uz Hyper212.

E sad moje pitanje je kako organizovati fanove. Imam tri varijante.

1. CM je za push, Xilence pull i drugi Xilence na zadnju stranu kucishta da izvlachi.

2. Xilence push, CM pull i drugi Xilence na zadnju stranu da izvlachi.

3. Xilence-i push/pull i CM na zadnjoj strani kucishta.

CM - 2000RPM/69.69CFM/19dBA

Xilence - 1300RPM/44.71CFM/20.5dBA

Kolika ti je udaljenost od mesta za ventilator na zadnjoj strani do 212-ke?

Oko 4cm, od ventilatora do ventilatora, a debljina ventilatora je 2.5cm.

Onda stavi CM na zadnju stranu a Xilence na 212. Mislim da cesh napraviti malu opstrukciju time shto ventovi nece biti istog CFM i bilo bi najbolje da bude uravnotezeno.
Takodje, rebra na 212 nisu toliko gusto zbijena da ti treba toliko jak vent kao shto je CM, i ti Xilence ce ti zavrshiti posao.

Onda stavi CM na zadnju stranu a Xilence na 212. Mislim da cesh napraviti malu opstrukciju time shto ventovi nece biti istog CFM i bilo bi najbolje da bude uravnotezeno.
Takodje, rebra na 212 nisu toliko gusto zbijena da ti treba toliko jak vent kao shto je CM, i ti Xilence ce ti zavrshiti posao.

E shto to ne napisa pre nekih 5-6 sati, sad cu morati sve da vadim napolje o5 :D

A dobro znachi za koji dan o5 razbucavanje kompa da bi skinuo Hyper212 pa da premundurim ventove :smash:

E shto to ne napisa pre nekih 5-6 sati, sad cu morati sve da vadim napolje o5 :D

A dobro znachi za koji dan o5 razbucavanje kompa da bi skinuo Hyper212 pa da premundurim ventove :smash:

Nisam video thread.:d
Znachi nameshtanje ventova mnogo, znam iz iskustva.
Da imash Tajfuna ili TRUE pa da ti treba tako jak vent ali ovako, stavish ta dva Xilence, 45CFm je sasvim okej protok za taj kuler i taj procesor, ipak nije to Kent ili York...:smoke:

Poslednja izmena:
Pa kontao sam da ima veze organizacija ventova, pa sam zato i pitao. Kontao sam da cu do ujutru dobit odgovor. Al jedino mi je OCz odgovorio na pitanje, a prepodne sam odluchio da odradim prepakivanje :)

Taj CM fabrichki ide uz Hyper212, shta mislish jel bi imao bolje hladjenje ako bi nashao josh jedan CM kao ovaj pa da budu dva CM-a na Hyperu?

Pa mozesh i tako, mada taj cFM od 70 je bash visok i meni bi to bilo preglasno pa zamisli josh jedan takav, mada ako ti ne smeta buka toliko - shto se protoka tiche - najbolje funkcionishe kada se upare ventilatori istog protoka i snage.
Onda bi mogao taj jedan Xilence staviti na zadnju stranu kucishta a drugi preko rama i to je to.

Pa mozesh i tako, mada taj cFM od 70 je bash visok i meni bi to bilo preglasno pa zamisli josh jedan takav, mada ako ti ne smeta buka toliko - shto se protoka tiche - najbolje funkcionishe kada se upare ventilatori istog protoka i snage.
Onda bi mogao taj jedan Xilence staviti na zadnju stranu kucishta a drugi preko rama i to je to.

Buka nije problem, jer preko noci spustim brtaje preko Cool Drive-a. Preko dana ne primecujem buk jer obichno ili svira muzika ili ide zvuk sa TV-a. videcu dal mogu da nadjem josh jedan CM kao shto je ovaj, ako ne onda cu Xilence da stavim na Hyper, a CM nazad.

Pa onda si miran, samo nabaci taj vent i to je to - reshen problem.
Mozda ti pomogne oznaka tog venta;

Hyper 212 Fan model
Model number: R4-L2R-20AC-GP
Size: 120x120x25mm
4 LEDs
[email protected]
2000 RPM@19dbA
2.94mmH20
69.69CFM

tako da mozesh da odesh recimo do Desk-a, oni rade CM program i da tih pitash da ti naruche.
Takodje, ako ne nadjesh taj, imash njegovu alternativu:

ona ima oznaku R4-L2R-20CK-GP.
:wave:

e i ja trazim taj vent, znam ljude u Desku ali taj vent jos nije u prodaji.
Koliko sam iskopao taj vent se prodaje od marta kao zaseban i relativno je nodostupan....ima ga u aziji i u juznoj americi ali nema ga na trzistu po evropi.

Inace meni je bas taj crko...uzeo sam polovan 212 i crko je...negde je doslo do trenja izmedju magneta i lezista i sto se kaze "ojeo se". Meni je jedna devetka duvala dijagonalno prema NB-u i moguce jeda je mlaz vazduha delom udarao u taj vent i da je to dovelo do vibracija u samom ventu i da se vremenom zbog toga "ojeo"...ne znam.

Inace taj vent kad se nadje u prodaji bice u-b-d-lj-i-v-o najbolji vent koji moze da se nadje. Necujan, veliki protog, 2000rpm ... ne moze bolje.

Trenutno ga nema i ja sam jurio, pa sam uzeo xilence. (imam jedan neotpakovan xilence redwing ako nekom treba...ostavio sam oglas u sekciji za oglase)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno