Šta je novo?

Vectone Mobile - prvi pravi MVNO u Srbiji

Odgovorili su mi na mail, ali ja ovo ne razumem, da li može neko da mi pomogne u tumačenju njihovog odgovora:

Poštovani Slobodane,

Izvinjavamo se što ste malo duze cekali na odgovor. Kolege su izvršile detaljne provere i utvrdile da roming u Nemackoj funkcioniše bez ikakvih poteškoca.

Savetujemo Vam da u meniju Vectone usluge, ili SIM alatke u zavisnosti od telefona, odaberete uslugu "Izaberi Roming" i odaberete automaski mod. Kod opcije "Selektujte lokaciju", obavezno odaberite "Inostranstvo" ili "Overseas". Nakon što ispratite oba koraka u podešavanju, aparat bi trebalo da pronade mrezu u narednih 30-40 sekundi.

Zelimo Vam prijatan dan i stojimo na raspolaganju za sve dodatne informacije.

Kako oba koraka, kad u sim toolkit-u postoji samo automatic (kad ovo odaberem ne dešava se ništa) i manual (što otvara podmeni sa dve stavke У Србији i Иностранство). Na koja dva koraka oni misle?

Odgovorili su mi na mail, ali ja ovo ne razumem, da li može neko da mi pomogne u tumačenju njihovog odgovora:

Kako oba koraka, kad u sim toolkit-u postoji samo automatic (kad ovo odaberem ne dešava se ništa) i manual (što otvara podmeni sa dve stavke У Србији i Иностранство). Na koja dva koraka oni misle?

Pozdrav. Koliko znam, trebalo bi da odaberes Manual, pa onda Inostranstvo. To su valjda ta dva koraka. Da li to radi ne znam, jer nisam isprobavao Vectone u inostranstvu. :)

Ja probao sa austrijskim u DE to, i ne radi :)

Hmm, nisam siguran onda. Po tome odgovoru mi deluje kao da imaju napisane skripte, i samo prekopiraju odgovor iz njih, bez dodatne provere.

Mozda roming nije aktivan iz nekog razloga.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni su potvrdili da mi je aktivan roaming na 2 od 3 kartice koje imam kod mene, ali ni jedna ne radi. Bar nije radila u Nemačkoj i Bugarskoj.

Baš ću ovih dana da probam da li radi u Bugarskoj. Samo da nađem vremena da skoknem. Nije daleko - 20ak kilometara :)

Poslednja izmena:
Da nije mozda da mora imati bilo koja kolicina kredita na kartici?
Imas li na nekoj da probas ili da ubacis minimum?

Imam kredit i ne radi. Juče sam im poslao meil iz Grčke i odmah su mi odgovorili. Traže mi adresu iz Grčke ako ostajem više od sedam dana da mi pošalju. Stvarno su totalno neozbiljni

Danas su mi iz korisnickog servisa spomenuli neke nove serije SIM kartica. Zna neko o cemu se radi?

Upravo sam austrijski vectone naručio na kućnu adresu. Dostava je besplatna.

*Može vectone i iz drugih država da se naruči.

Kako?? Nisam mogao da upisem zemlju.

Mogao si uzeti moj, rekoh ja ;)

Extra, tnx!

Ako ga ikada srede da znamo :)

Zdravo! Da li je neko probao otkazati porudzbinu SIM kartice? Ja sam hteo poruciti isto austrijski, ali sam u oba polja stavio Serbia i porucio. Hocu da otkazem porudzbinu jer vec imam jedan broj za Srbiju.

Zdravo! Da li je neko probao otkazati porudzbinu SIM kartice? Ja sam hteo poruciti isto austrijski, ali sam u oba polja stavio Serbia i porucio. Hocu da otkazem porudzbinu jer vec imam jedan broj za Srbiju.

Ne moraš ništa da otkazuješ, samo napravi novu porudžbinu i u polje "where will this sim be used'" stavi Austria.

Pohvala za Vectone Austria. U utorak popodne naručio karticu, danas stigla.

001.jpg

Izgleda da neću moći u Srbiji da registrujem i aktiviram austrijsku karticu. Kod *105# ne radi u romingu.

Da, u pravu si, moja greska. Podesavanja u SIM toolkit-u ne pomazu takodje?

Da, u pravu si, moja greska. Podesavanja u SIM toolkit-u ne pomazu takodje?

Nema sim toolkit-a, ubacio sam karticu u dva telefona.
Pored austrijske stigla mi je i naša vectone kartica. Čim sam ubacio karticu u mob, stigla mi je poruka koji mi je broj telefona, odmah sam je registrovao i uplatio 100 dinara preko paypala. Sve radi.

Poslednja izmena:
Probaj na drugu nasu mrezu da se nakacis?

A kaci ti se kartica na mrezu znaci?

Probaj u drugom telefonu, meni neki telefoni tek posle 3-4 restarta tek prikazu sim toolkit.

Probaj u drugom telefonu, meni neki telefoni tek posle 3-4 restarta tek prikazu sim toolkit.

Evo na nexusu mi je izbacio toolkit.
Imam samo opciju automatskog ili manuelnog biranja mreže, sve varijante sam isprobao i neće.
Ako neko uspe neka java.

@alfa, ne kači se kartica na mrežu, piše no service.

Znaci nema veze sa USSD kodom, nego ne radi roaming :D

Nazad
Vrh Dno