Šta je novo?

Vebatim CD-RW Ultra-Speed 16-24x totalni sh*t... :mad:

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Kakva su vam iskustva sa ovim CD RW-ovima?

Meni od 5 komada posle godinu dana i manje od 50 rezanja na svakom riknula 4... :wall:

Koje RW-ove vi koristite, tj. koji su se najbolje pokazali?

Koristimo DVD-RW, ovo je 21. vek :)

Znam da ti ovo ne pomaze mnogo, ali imam onaj mali narandzasti Smart Buy (193MB), i narezao sam ga, brat bratu, 150-200 puta (ne preterujem), i jos radi.

Ne znam da li je takva situacija sa CD-RW od 700 mega.

@driver
Slazem se, druze, i ja koristim DVD-RW, al' gomila mojih drugara (kao i kompovi na faxu) nema DVD, tako da...

Isto ko Aca:
CD-RW Verbatim 8x-12x (zar nije 8x-10x :trust:)
DVD-RW Verbatim 4x

Koristio sam jedno vreme SmraDbuy, ali posle sam prestao jer ti su bukvalno uzasni :mad: Za divno cudo, ultra-speed mi nikad nije izneverio iako sam ga malo koristio (pozajmio ga od druga, narezao ga oko 20 puta, radio sam neki bekap :) )

Poslednja izmena:
a c a je napisao(la):
8x-10x je stari CD koga nema vise novog, zamena mu je 8x-12x ali iste izdrzljivosti :)

Na koje RW-e tacno si mislio? Ja sam mislio na Verbatim Pastel RW, koje mogu da nadjem jos uvek tamo gde kupujem CDe...

Rale45 je napisao(la):
Znam da ti ovo ne pomaze mnogo, ali imam onaj mali narandzasti Smart Buy (193MB), i narezao sam ga, brat bratu, 150-200 puta (ne preterujem), i jos radi.

Ne znam da li je takva situacija sa CD-RW od 700 mega.

Nije-provereno,dok je taj mali smart-buy pravi "ubica"(u pozitivnom smislu).Ja sam ga kupio pre 2 god.i jos uvek taj isti sljaka bez problema-a ti samo zamisli koliko je puta narezan.

Sto se tice Verbatim 16-24x nemam zamerki.Traze samo odrzavanje-kao i svaki drugi.
Cini mi se da se do sada niko nije zalio na kvalitet DVD+-RW diskova.Glas za Verbatim DVD+RW 4x:godinu dana bez greske (da dodam da mi nije jedini,pomislice neko da nemam ni za hleba :D )

CD-RW Verbatim 8x-12x i Princo 4x-12x (narandžast omot, srebrni CD, extra su izdržljivi)
DVD+RW Verbatim 4x

Delija je napisao(la):
Kakva su vam iskustva sa ovim CD RW-ovima?

Meni od 5 komada posle godinu dana i manje od 50 rezanja na svakom riknula 4... :wall:

Isto iskustvo, počeli su da se ljušte... Užas!

@EM2000
Kakvo "odrzavanje"? :)

Jesu losi, meni se posle nekog vremena poceo da odlepljuje upisivi sloj.

Poslednja izmena:
EM2000 je napisao(la):
Nije-provereno,dok je taj mali smart-buy pravi "ubica"(u pozitivnom smislu).Ja sam ga kupio pre 2 god.i jos uvek taj isti sljaka bez problema-a ti samo zamisli koliko je puta narezan...

Meni par njih nisu izdržali ni 10-ak rezanja, nagomilali se BadSectori svugde po disku...
Sada mogu da ih koristim samo kao MRW diskove, kapaciteti su im 500-600Mb...

SmartBuy CD-RW : Nikad više. ;)

verbatim 8-12x, posle par avantura sa 16-24x koje vise necu da kupujem...

a tek verbatim 24-32x auuuu.. sto to ne valja....

E ja imam bas te verbatim RW i nema sta nisu preziveli a rezani su sigurno preko 200 puta oba i dalje rade savrseno izgleda kako ubodes

Svi su Verbatim diskovi: CD-RW 4X koji koristim samo kada moram, ali reze bez problema vise od godinu ipo dana. Imam jedan stari CD-RW 8-10X koji i dalje funkcionise, osim sto mi ga je neki genije kome sam ga dao izgrebao na jednom delu do koske, tako da ima rupu, ali i dalje reze :D Imam jedan 8-12 (novija generacija) koji je sasvim pristojan, mada njega koristim tek 3 meseca. I imam dva komada 16-24X koji su u extra stanju, jedan ima vise od godinu dana, rezani audio diskovi na njemu i maltretiran u kolima vise puta, znaci disk je stojao i po mesec dana u plejeru bez vadjenja. Jos uvek funkcionise kako treba.
Jedino sam citao na nekom testu da su RW 32X veliko ******, tako da njih nikad nisam kupovao. Moguce je da si naleteo na totalno krsh seriju ili mozda falsh :)

Delija je napisao(la):
@EM2000
Kakvo "odrzavanje"? :)

Prost odgovor:pa tako lepo>To vazi za sve diskove ne samo za rw:Da se ne drze na tepihu,parketu,laminatu,prasnjavim povrsinama direktno,disk preko diska,drzati ga kao frizbi.itd...(Pa jer sad moram da drzim lekciju o cuvanju diskova???? :mad: )Tako bar rade neki moji drugovi,pa kad mi donesu disk da im nesto reznem on sav izgreban,poceo da se ljusti itd...Uopste nije cudo zasto ne traju.Tako da ako navedenim primerima cuvate diskove mislim da se uzalud zalite-vasa nemarnost je u pitanju. ;)
Sto se tice bad sector-a na novim diskovima susretao sam se samo na Platinet DVD+RW(sreca nije bio moj,Preporuka:Nikad nemojte da kupujete iste nisu ni za *****)i jedna Princo DVD-R serija(25 kom) koju sam kupio pre 3 meseca,i to pred kraj diska,dok je naredna posle mesec dana bila ok.Dok sam sa CD-RW diskovima imao problem sa SmartBuy 700mb(e taj nista ne valja).Princo 4-12x su se ljustili ali tek posle xxx puta rezanja i bavljenja kod mojih nemarnih drugara. :mad:

SmartBuy cd rw 700 MB, kao i mali SB od 193 MB - odlicni! Od 12-ak komada kojih imam oko godinu dana, svi rade odlicno, mozda zato sto imam matori rezac Teac 8x, i logicno, rezem ih brzinom 8x :) Iako su deklarisani do 12x, kada ih rezem tom brzinom kod nekih ortaka, hoce da prave njesra... do 10x rade odlicno.
Obican smartbuy je uzasan, ali rw-ovi su im super.

Princo 4x-12x (narandžast omot, srebrni CD )
Potvrdjujem sto je SuperStarr rekao - extra su izdržljivi...
( Imam vec duze od godinu dana par komada,od kojih 2 konstantno koristim )

Sto se Vebatim CD-RW Ultra-Speed 16-24x tice imao sam 2 komada i veoma brzo su postali neupotrebljivi.

@EM2000
Meni definitivno ne trebaju predavanja :), posto su svi moji (a i oni koji nisu moji, a obitavaju kod mene :)) diskovi mazeni i pazeni :), ukljucujuci i ove RW-ove... :S:

CD-RW Verbatim 8x-10x
imam ih 5 komada i koristim ih vec jedno 2 godine bez ikakvih problema do sada.

DVD-RW Verbatim 4x, ovo koristim nekih godinu dana i isto nisam imao nikakvih zamerki do sada.

Delija je napisao(la):
@EM2000
Meni definitivno ne trebaju predavanja :), posto su svi moji (a i oni koji nisu moji, a obitavaju kod mene :)) diskovi mazeni i pazeni :), ukljucujuci i ove RW-ove... :S:
To se nije odnosilo samo na tebe,nego one koji ne vode racuna o diskovima a posle se zale kako su ovi ili oni diskovi sh*t. ;)

CD-RW Verbatim 16x-24x
CD-RW PrimeDisc 4x-12x
CD-RW TDK 4x-12x
CD-RW Philips 4x-12x
CD-RW Smartbuy 192mb 4x-12x
DVD+RW PrimeDisc 4x

Dosad crklo 3 komada CD-RW Verbatim 8x-10x

CD-RW Verbatim 8x-12x,
imam ih 5 komada i koristim ih vec godinu bez ikakvih problema do sada i
Princo 4x-12x (narandžast omot, srebrni CD) - 5 komada - prezadovoljan

Verbatim 10x i 24x, koristim i jedan i drugi, i nisam primetio neke razlike.
Koristim ih uvek kada testiram nesto, vec 2 odnosno 1 godinu bez problema.
Moje licno misljenje je da njihov zivotni vek dosta zavisi od toga koliko se dobro cuvaju. Moji su vec veoma "sareni", pa me nece cuditi ako skoro otkazu jer su vec odradili svoje.

Sta znam, ja sam tu CDRW "Povratim" krsinu 16-24x drzao maltene pod staklenim zvonom, pazio je, mazio... i opet se odlepio sloj na krajevima.

Sa druge strane, imam neke no-name prastare CDRW 4x, koji i pored najnemogucnijih ogrebotina i cega sve jos ne, rade i dan-danas perfektno. :wall:

EM2000 je napisao(la):
Prost odgovor:pa tako lepo>To vazi za sve diskove ne samo za rw:Da se ne drze na tepihu,parketu,laminatu,prasnjavim povrsinama direktno,disk preko diska,drzati ga kao frizbi.itd...(Pa jer sad moram da drzim lekciju o cuvanju diskova???? :mad: )Tako bar rade neki moji drugovi,pa kad mi donesu disk da im nesto reznem on sav izgreban,poceo da se ljusti itd...Uopste nije cudo zasto ne traju.Tako da ako navedenim primerima cuvate diskove mislim da se uzalud zalite-vasa nemarnost je u pitanju. ;)
Pa to se jednostavno zove cuvanje, a ne odrzavanje :)
Naravno da ako se bahato ponasas prema diskovima (hw-u uopste) ne mozes da ocekujes da ce ti vecno trajati :)

btw ja nisam imao nikakvih problema sa tim 16x-24x Verbatimima, a znam jos nekoliko ljudi koji ih koriste i ista stvar. Jedini RW Verbatim koji mi je vrisnuo je jedan stari 650MB 4x-10x koji je preziveo pravu golgotu i maximalno izgreban zbog nemara drugih je poceo da zeza na nekoliko mesta (uglavnom pri kraju) i poceo da se ljusti pri samom obodu...

Sony CD-RW 1-4x Dno! 5 komada, kupljeni u Sony Shopu btw, i ne znam radi li ijedan! :p Verbatimi su ok (mada opet, ovi mali na 4x nisu bas savrsheni, al ih jako malo i koristim).

Ja imam jako pozitivno iskustvo sa Verbatim CDRW medijama.Imam jednu zestoko izgrebanu, ali bas zestoko 8-10x i reze se na 10x i cita se lepo.Takodje i 24x radi lepo iako sam je mucio par desetina puta.
Sto se tice dvd+rw medija koristim samo primedisc 4x.Jednostavno mucio sam ih podosta(neke i preko 50 puta) i rade kao sat.

Nazad
Vrh Dno