Šta je novo?

Vebatim CD-RW Ultra-Speed 16-24x totalni sh*t... :mad:

Nazalost, ja sam sa doticnim Princo diskom imao jako lose iskustvo. Poceo je da se ljusti posle mesec-dva, a nije bio preterano koriscen (mozda max 30-ak rezanja) i bio je poprilicno pazljivo cuvan.

Pozdrav
P.S. Bas sam juce kupio ovaj ozloglaseni Verbatim-ov RW :p . Double f**kup, izgleda :D.

Koristim samo Verbarim CD i DVD RW-ove. Sto se toga tice, mogu da kazem da imam
dosta iskustva i posle 6 godina rezanja i narezivanja verujem samo Verbatimovim medijima ( pogotovu kad su u pitanju RW-ovi ). Moje prvo ( i jedino ) lose iskustvo je sa DVD-RW Pastelima - tako da mogu da ih preporucim svima za izbegavanje.
Sto se tice ostalih proizvodjaca - desi se da zaluta poneka dobra serija ( i ja imam jedan mali PRINCO RW 10X koji radi besprekorno vec 4 godine, mislim da je narezan 1000 puta ).

Poslednja izmena:
Šta je bilo sa Pastelima, može malo detaljnije?

Par traxdata dvd+rw 4x mi je riknulo posle ~6 meseci.
(i ne samo meni)
Jednostavno, vremenom su postali necitljivi.

Mirne duse mogu da upozorim druge da se ne zeznu kao ja.

Morao sam da bacim i neke smartbuy cdrw,
ili je to mozda bio princo, vise se i ne secam.

Odlicna iskustva sa svim Verbatim CD-RW medijima,imam jedan od 4x 650 mb koji je izgreban samo tako,preziveo svasta ali je ceo u funkciji.Koristim i ostale 8-10x,8-12x i 16-24x i nema problema,ali sam imao frku sa Memorex i Princo CD-RW,odlepili su se gornji slojevi,tako da Mitsubishi CC rulz.

Sto se tice pastela ( Verbatim DVD RW ) - od deset njih 2 su postala potpuno neupotrebljiva posle samo par snimanja/brisanja. A generalno - posto ih narezem na NEC-u (3540a) nisu bas citljivi na ostalim drajvovima (potrebna je pomoc IsoBustera ili BadCopyPro programa). Ista situacija je i sa NEC 3520. A to mi se nikada nije desilo da drugim Verbatimovim DVD-RW-ovima. Od pomenutih 10 Pastela samo njih 5 rade besprekorno, tako da mi se cini da kod te serije postoji prilicno neujednacen kvalitet.

Ja koristim jedan Verbatim 32x CD-RW i odlican je! Narezao sam ga sigurno vise od 50 puta do sad i nikad mi nije napravio gresku!

Uzgred mogu li se kod nas pronaci DVD-RW (ili +rw) medijumi brzi od 4x

sikili je napisao(la):
CD-RW Verbatim 8x-10x
imam ih 5 komada i koristim ih vec jedno 2 godine bez ikakvih problema do sada.
...

Takodje - samo preko 10-tak komada. Jedan je puk'o, ali ga izgrebali klinci.

Ali zato danas na P 108, sa stapa, 5. i 6. DVD-R Verbatim 16x, indijanci (made in India) C-R-K-L-I! :wall:

peca89 je napisao(la):
Uzgred mogu li se kod nas pronaci DVD-RW (ili +rw) medijumi brzi od 4x
Mislim da ih nema, ocu reci mislim da se i ne proizvode.
Neka me neko ispravi ako gresim.

clock'n'roll je napisao(la):
Mislim da ih nema, ocu reci mislim da se i ne proizvode.
Neka me neko ispravi ako gresim.
Gresis.

Imas test Memorex dvd+rw 8x na
www.benchmark.co.yu
mislim da je u rublici "Na prvi pogled"

da, ali prvo drajv mora da podrzava 8x...

Ja mislim da i vrapci znaju da je Verbatim prvi na polju diskova, bilo CD ili DVD, R ili RW... ja imam taj 16-24x i radi extra vec godinu ipo dana... kao sto rece EM2000, sve zavisi od onoga ko i kako ga koristi, tj pazi...

Jednostavno ta tvoja poslednja recenica ne stoji, posto sam vrlo pedantan i odlicno cuvam stvari...

Meni verbatim Rw 24x nikad nije trajao duze od 50 rezanja sto mislim da je i dovoljno

Kako to mislis dovoljno? :trust:

Pa deklarisani su na 1000... :wall:

e pa onda sigurno klima tvoje sobe nije odgovarajuca za te diskove ;)

I ja ih pazim ali baš! U sobi je hladno, suvo i mračno. I kako to da Princo CD-R, Verbatim CD-R 8-10x i Verbatim DVD+RW 4x, njima ništa ne fali? Ovi Verbatim 16-24x se raspadaju! :d

BTW, Partizanu na svakoj tekmi sviraju penal! 75% golava su dali sa bele tačke... Ovo nije normalno!!!
:bottle:

Poslednja izmena:
Samo Verbatim 8x-10x sto se tice CD-RW-a. Sa tim ULTRA speed moja Yamaha nije lepo saradjivala.... :wall:

@SuperStarr
Sta mislis, kakav bi im bio saldo bez toga? :d

Evo zanimljivog primera:
2 ista diska kod mene i mog ortaka, Verbatim DVD-RW 4x, kupljeni prakticno u isto vreme.
On ima Pioneer 107, ja 108. Obojica cuvamo diskove na slican nacin. Oba diska nisu nimalo izgrebana.
Ja sam disk rezao vise od 20 puta, i svaki put je bio narezan odlicno i lako citljiv, i sad je.
Njegov je narezan 6 puta i to poslednja 3 puta se vrlo tesko cita, a sad vise ne moze ni da se obrise, ne pomaze ni full erase, jednom recju crko.
Obojica koristimo Nero 6.6.x.x

Moja iskustva sa cd-rw medijima.
Užasni:
platinet 24x; izdržava manje od 3 rezanja.
invition ili tako nekako 4-10x. samo jedno rezanje ili nijedno.
Loši:
Princo naranžasti 4-12x; režu se dobro samo na najmanjoj brzini.
Verbatim naranžasti, plavi i zeleni 8-10x; režu se dobro samo na najmanjoj brzini.
Dobri:
Verbatim 8-10x
Izvrsni:
Verbatim 24x i 32x
Najbolji:
SmartBuy narandžasti 4-10x Preko 2 godine maltretiranja i više od 100 rezanja.

dzzel@ je napisao(la):
...
Najbolji:
SmartBuy narandžasti 4-10x Preko 2 godine maltretiranja i više od 100 rezanja.

Au, koja suprotnost! Ja sam sebi kupio 10kom i drugaru 5kom pre nešto više od godinu dana. Danas imam samo 1 koji mogu da režem samo u MRW formatu i kapaciteta je 540Mb. Praktično ga i ne upotrebljavam. Ostali ili su se raspali ili su puni BS-a (pa kad ih dam nekome napomenem da ne mora da mi vrati! :d).
Dok, sa druge strane, SmartBuy CD-R diskovi su se odlično pokazali, svetlo-plavi i crni naročito. Čitljivi su savršeno posle više odd 1.5god. Baš kao i Verbatim Colour Disc (700Mb Super Azo 40x) naprimer.
Uređajkoji ih "prži" je LiteOn LTR-52246S.
Toliko o ovom proizvođaču (SamrtBuy)...

samrtbuy! :d :d :d Odlicno!

Ne znam, meni se najgore pokazao Memorex 24 X. Krs zivi. Jedno je rezanje izdrzao.
Princo narandzasti je super RW, narezao sam na njega , brat bratu, 100 puta i radi savrseno.
Znam da je offtopic, ali cisto kao neko poredjenje, Memorex DVD+RW na 4X je super. Ipak Ricoh je cudo.

Poslednja izmena:
Verbatim 8x-10x srebrni (Lite-on ih je video/przio na 12x) stari oko 2god. su odlicni i njih sam najvise koristio dok jedan iz naslova 16-24x isto dobar ali nema kilometrazu kao ovi matorani gore..
E da,takodje jedan Maxell 4x od 650mb toliko srebrn da razmisljam da ga pretopim u neku kajlu :) njega narezem, pa zaboravim i svi podaci su mi uvek bili citljivi

Meni neki no-name CDRW 4x bez ikakve stampe kao identifikacije (probacu da vidim koji je info) traju vec par godina. Izgrebani su, rezani zilion puta i rade besprekorno.

Verbatimovi CD-RW 24x rade fenomenalno vec duze vreme. Ili CD LG ili DvD LG, nikakvih problema. Nero, Alcohol i Easy cd i media creatori sve na 24X. Verovatno do sada i preko 200-300 rezanja...

Smartbuy,Verbatim i Platinet, meni se Platinet pokazuje veoma dobar...ne pucaju mi imao sam samo problema prilikom citanja....kod nekih urnisanih RWova

Evo komsiji puko pre neki dan Verbatim DataLifePlus Ultra-Speed CD-RW 16x-24x koji je kupljen pre skoro godinu dana i narezan <20 puta :S:
Ne moze da se reze/brise/cita na nekoliko rezaca. U stvari ni jedan ga ne vidi posle duzeg neuspelog mucenja pokusavajuci da ga detektuju :(
Inace je pazen/mazen i nema velikih ogrebotina po njemu :)

Nekoliko istih takvih koji su ranije kupljeni i mnogo vise puta rezani/brisani i dalje rade bez problema, tako da sve zavisi od primerka do primerka kako vam se zalomi i kako se isti cuva ;)

Ne slazem se sa pokretacem ovog thread-a. Koristim Verbatim 24x CDRW diskove i za njih imam samo reci hvale. Uvek kod sebe imam 3-4 komada. Koristim ih svakodnevno na poslu (u servisu) i privatno. Za svog zivota izdrze 20-30 rezanja i svakodnevno udju i izadju iz kojekakvih uredjaja po 10-ak puta. U penziju idu posle otprilike 6 meseci, kad budu toliko izgrebani da im stvarno nema nikakvog spasa, za sta sam jedino JA kriv. Ovi diskove vrede svaku paru. Nekome ko zna da cuva diskove, trajace mnogo, mnogo duze. Ja sam njima prezadovoljan. :Klanjanje

Steta samo sto ih ne prodaju u pakovanju od 25 komada. :D

PS. Evo "najstarijeg" diska koji trenutno imam, i ovako izgreban je 100% ispravan.

Prilozi

• senior.jpg
    senior.jpg
    114.9 KB · Pregleda: 40
Vrh Dno