Hvala puno. Koliko već dugo imaš ovu mašinu?2 Sata i 57 minuta kad je puna,a 2 sata i 30 ninuta ako nije puna.Imas cak i da skratis u dva nivoa (2:22 ili 2:12)cak i ako pritisnes skraceni program jos skrati ako nije puna.
Nisam razumeo, koja je slim?Drug ima wpnei74sa u sustini ista masina,ali ovo je slim model.
Hvala puno. Zanima me još ako možda znaš koja BEKO mašina je dobra, dosta BEKO mašina ima mnogo dugačke procese, da li ima neki model da ima dužinu procesa slično kao ove GORENJE mašine?WPNEI74 je slim model,a WPNEI94 je normalnih dimenzija.
Ne znam koji ti model Beko masine, ali Beko takodje ima i kratke programe.Hvala puno. Zanima me još ako možda znaš koja BEKO mašina je dobra, dosta BEKO mašina ima mnogo dugačke procese, da li ima neki model da ima dužinu procesa slično kao ove GORENJE mašine?
Nemam ja BEKO, par njih koje znam da imaju žale se na duge procese.Ne znam koji ti model Beko masine, ali Beko takodje ima i kratke programe.
Beko ti ima Daily/Dnevni brzi program gde otkuvavanje traje 1:29h. Pamuk 90 je 2:15-2:30h zavisi od modela.Nemam ja BEKO, par njih koje znam da imaju žale se na duge procese.
Ja imam BOSCH koja je crkla pa sam u potrazi za novom mašinom
Da, ali čovek pita za otkuvavanje. Ne mozes naci ispod sat ipo nikako, a svakako nije ni realisticno jer kako ce taj ves biti otkuvan/opran za tako kratko vreme?Svaka mašina danas ima program koji traje 20-30 minuta.
I ovo je glupa konstatacija. To zavisi od masine do masine, i ne postoji generalizacija trajanja programa za sve modele i brendove, u odnosu na napunjenost bubnja. Neke mašine važu količinu veša na početku programa i odmah odrede dužinu trajanja (LG, Gorenje, Candy, Samsung, Aeg/Electrolux..), dok neke mašine uopšte ne važu veš i ne adaptiraju vreme pranja (Beko i jos po koji brend.)U proseku, traju oko 2h za punu mašinu, zavisno od programa. Ne vidim kakvu razliku bi pravilo to što se razlikuje 10-15 min po modelima.
ima li neko praktičnih iskustava sa Gorenje
W11NHPIWNHPI84AS
WNHPI84AS, dakle bez 11. Beli pamuk, sa pretpranjem, na 90 stepeni, pere 4h20min. Bez pretpranja, na 60 stepeni, skoro 4h. Bojeni pamuk nešto preko 1h. I mešani pamuk pere kratko. Sintetika skoro dva i po sata. Sve navedeno na 60 st. bez pretpranja.ima li neko praktičnih iskustava sa Gorenje
W11NHPI84AS
Bio sam danas u prodavnici Metalca, bas iz razloga da pogledam Gorenje masine, one sto su pravljene u Sloveniji imaju nalepnicu na unutrasnjoj strani vrata, a one koje su sa H i G (Kina), njima je nalepnica na masini kad se otvore vrata, tako mi je rekao radnik u prodavnici, i stvarno jeste tako, tako da mozes i ovako gledati.Kina.
Kad odeš na sajt gorenje /karakteristike,tu piše made in eu ili ako nije ne spominje se(hisense/kina).Ili jednostavno ne kupuješ sa H u nazivu.
Ne treba se sa 100% oslanjati na ovo, ali i to je neki vid pored slovnog.Neznam koliko je pouzdano i praktično gledati na taj način.
Zdravo svima,
Nakon loseg iskustva sa prethodnom Beko ves masinom (lupa prilikom centrifugiranja), odlucio sam da kupim novu.
Sta predlazete od proizvodjaca, Bosch, Miele, Siemens ili neku drugu marku?
Budzet nije ogranicen, samo mi je bitno da je sto tisa prilikom centrifuge (zbog male bebe u stanu) i da lepo pere ves.
Video sam da Miele ves masine imaju neki poseban kanistar u donjem delu masine, pa ako neko zna za sta to sluzi i kako funkcionise.
Da li one koriste regularne deterdzente, ili neke posebne?
Unapred hvala na odgovorima.
A zbog čega to ne opravdavaju cenu, šta im to fali, ozbiljno pitam.
Evo već četrnaesta godina kako koristim samo njihove uređaje i bukvalno svi rade bez greške i kao prvog dana pa rekoh možda sam nešto prevideo...
Lg nije tih na centrifugi. Motor jeste ali ukoliko je cak i u najmanjem debalansu ode mast u propast jer su inzenjeri u LG odlucili ukloniti gornji betoski teg zbog cega kazan znantno vise osciluje nego kod drugih masina.LG, Electrolux i Haier su zaista odlični brendovi – pouzdani i kvalitetni. Bosch, po mom mišljenju, ipak ne opravdava svoju cenu. A Miele... to je već posebna liga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari