Šta je novo?

Veš mašine

Hvala ti, baš mi znači jer sam totalni laik. Onda može GORENJE WNGPI72SBS? Košta svega par hiljada više, zar je moguće da je tolika razlika u kvalitetu... Da, piše da ima inverter motor (šta god to značilo) i više obrtaja (1200) i bolji energetski razred (B vs E).
Ne. To je WNGPI, ja sam ti preporučio WNEI i WNPI.

Gledam gorenje WPNEI modele od 7, 8 i 9kg osim male razlike u neto težini preostala specifikacija je ista. Da li model od 7kg neće raditi ako težina veša bude veća, recimo 8 ili 9kg?

Teško ceš ti da staviš ikad i 5kg veša .
Prosek stavljanja kod ljudi je oko 4kg..
Gledaj takodje i zapriminu bubnja,kod mene je 54l i to je korektno po meni,a imaš i ove od 64l.

Hvala ti, baš mi znači jer sam totalni laik. Onda može GORENJE WNGPI72SBS? Košta svega par hiljada više, zar je moguće da je tolika razlika u kvalitetu... Da, piše da ima inverter motor (šta god to značilo) i više obrtaja (1200) i bolji energetski razred (B vs E).
Ako uzimaš gorenje isključivo model iz Slovenije nikako kineski.Pričam iz iskustva.Prvo sam kupio kineski model sa ne punih 1godinu 2 puta je crko motor i otišli ležajevi pa su mi predložili novu zamensku posle malo više od god.dana korišćenja ove.Doplatio 4-5 hiljada i uzeo slovenački model sa inverter motorom nebo-zemlja.Prezadovoljan,šljaka godinu dana skoro svaki dan,za sad Ok.Tako da gledaj isključivo Slovenački model malo skuplji ali vredi ...

Teško ceš ti da staviš ikad i 5kg veša .
Prosek stavljanja kod ljudi je oko 4kg..
Gledaj takodje i zapriminu bubnja,kod mene je 54l i to je korektno po meni,a imaš i ove od 64l.
Zapremina bubnja za 7, 8 i model od 9kg je ista, 54l. Cena nije ista. Verovatno ima neka razlika, možda je to samo neto težina, tj. betonski teg, a mogućnost korištenja u praksi istovetna i za 7, 8 i model od 9kg. To ne znam.

Isto je to.
Malo lažu i to je to.Marketing.
Velika je to količina veša,ljudi uglavnom nisu svesni koliko je 9kg veša.
Cena se verovatno razlikuje zbog dodatnih funkcija koja ima druga mašina.

Ako uzimaš gorenje isključivo model iz Slovenije nikako kineski.Pričam iz iskustva.Prvo sam kupio kineski model sa ne punih 1godinu 2 puta je crko motor i otišli ležajevi pa su mi predložili novu zamensku posle malo više od god.dana korišćenja ove.Doplatio 4-5 hiljada i uzeo slovenački model sa inverter motorom nebo-zemlja.Prezadovoljan,šljaka godinu dana skoro svaki dan,za sad Ok.Tako da gledaj isključivo Slovenački model malo skuplji ali vredi ...
A kako da znaš koji su slovenački modeli, ovako na daljinu, za online naručivanje?

@optokapler Hvala! Video sam da ste preporučivali, ali nisam znao baš što, tj. nisam naleteo na taj podatak da su napravljeni u Sloveniji.
Znači bolji kvalitet izrade, bolje peru, više vode koriste, beli veš bude belji, takve stvari? :)

Ja bukvalno tražim tako neku jeftinu mašinu (25–35 hiljada), gledam ovih nekoliko što ste ti i @aleksa.ue preporučivali. Nije mi žao tih 5–6 hiljada gore-dole, nego ne znam za koju od tih da se odlučim, ima tih nekoliko Gorenje i možda Beko WUE 6612D BA... U principu što "plića" mi odgovara, ali ne bih na uštrb kvaliteta izrade ili pranja, trenutno u stanu stoji stara Sidex Gorenje, dužine tj. dubine 60 cm, odbija da umre i nakon 35 godina, ali kontao sam da je zamenim...

Ta beko je okej, mada rađe WNEI72B umesto nje. Koristi bolje nivoe vode, važe količinu veša i adaptira vreme pranja itd itd

Evo sad naleteh da si preporučio i ovu - Gorenje WNPI 82BS. Je l' ta isto dobar izbor jer je kao malo većeg kapaciteta?

Pozdrav. Potrebna pomoć. U potrazi sam za veš mašinom Beko 9 kg koja ima skraćeno vreme pranja na pamuk program 90 stepeni. Neka vaša preporuka. Inače Beko sam napisao samo iz pozitivnog iskustva sa njihovim servisom u mom kraju.

Verovatno mogu većina,tj imaju tu opciju.Trebalo bi da piše na sajtu skraćivanje vremena pranja.Npr kod gorenje koje koristim model ima 2 nivoa skracivanja vremena.No svakako ona sama izmeri količinu veša i skrati vreme pranja.

Verovatno mogu većina,tj imaju tu opciju.Trebalo bi da piše na sajtu skraćivanje vremena pranja.Npr kod gorenje koje koristim model ima 2 nivoa skracivanja vremena.No svakako ona sama izmeri količinu veša i skrati vreme pranja.
poz, ja imam jednu gorenje novu skoro kupljenu i ima program za skracenje vremena al najkraci i dalje traje preko 2 sata i 20 minuta

Moja Beko ima dva skraćenja, model WUE8736XCM.

Prilozi

• IMG_20250310_104549.jpg
    IMG_20250310_104549.jpg
    243.6 KB · Pregleda: 39
  • IMG_20250310_104555.jpg
    IMG_20250310_104555.jpg
    236 KB · Pregleda: 35
  • IMG_20250310_104601.jpg
    IMG_20250310_104601.jpg
    232.6 KB · Pregleda: 39
Kod beko je kraće
90c 1400rpm
Ako završava tad koliko piše,tj nema produžetka vremena.
edit:Ali kažem ona ce da izmeri veš i još ce skratiti vreme,u zavisnosti od količine veša.

Prilozi

• IMG_20250310_104959.jpg
    IMG_20250310_104959.jpg
    83.8 KB · Pregleda: 36
  • IMG_20250310_105003.jpg
    IMG_20250310_105003.jpg
    94.4 KB · Pregleda: 31
  • IMG_20250310_105006.jpg
    IMG_20250310_105006.jpg
    87.3 KB · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
poz, ja imam jednu gorenje novu skoro kupljenu i ima program za skracenje vremena al najkraci i dalje traje preko 2 sata i 20 minuta
Zavisi koji program odaberes. Meni npr pise za pamuk 40C, 2x skraceno 1:37 min, zatim ona izvaga ves, i ako ima manje, ona dodatno jos skrati vreme od toga sto pise u startu. Imam gorenje wnei94bs.

Pozdrav,

Koju veš mašinu preporučujete u cenovnom rangu 55-70k?
Da li Bosch WGG244Z2BY vredi te pare?

Pozdrav,

Uzela bih neku bosch masinu za pranje vesa, gledala sam modele serije 4 i serije 6 i ne vidim neku veliku razliku. Koju bi pre preporucili i zbog cega?
Gledala sam ove modele: WGG242Z2BY, WAN28060BY, WAN28270BY.
Takodje sam gledala Samsung masine u tom nekom cenovnom rangu.
Da li imate neki predlog ili preporuku koja bi mi pomogla da donesem odluku? 😩

Hvala mnogo

Nazad
Vrh Dno