Šta je novo?

Veš mašine

Kupio bih Beko masinu zbog produzene garancije ako dobro peru u tom cenovnom rangu.
Nije mi potrebna skuplja ves masina jer bih je koristio jednom ili dva puta nedeljno.
Imam dovoljno mesta za vecu ves masinu.
Da li ves masine koje primaju 8kg trose vise struje od manjih?
Hvala svima na odgovorima.

Od tih mozda 7522,ali ona ima samo 1000 obrtaja.ispod 1200 ne treba gledati.Ove gore navedene Gorenje WNEI i Beko B3EFU imas i u slim varijanti.
Ako misliš zbog sušenje veša da ti reba veća brzina ja sam isprobao i sušenje na 800 obrtaja i sušilica uspešno osuši i tako ocedjen veš, ništa ne produžuje vreme koji je zadato u početku, češće traje i kraće.
Da li ves masine koje primaju 8kg trose vise struje od manjih?
Hvala svima na odgovorima.
Uporedi njihove energetske nalepnice i videćeš i taj podatak. Ali moraš i proveriti da sem zapremine kazana ostali parametri budu isti, posebno motor.

Pre nekoliko meseci sam planirao da kupim Beko wue 7722 xwo ali je nisu imali na lageru u Tehnom....
U toj prodavnici je bila najpovoljnija cena ali im je ostala samo jedna masina koja je bila izlozena u radnji.
U drugim radnjama je cena bila preko 40 hiljada.

Novi spisak

Beko WUE 7722C XW0 ~35000
Beko WUE 8622 XCW ~37000
Beko WUE 8622B XCW ~37000
Beko B3WFU 78225 wb ~38000
Gorenje Wnei74/84bs ~39000
Beko WUE 7722 XW0 ~40000

Beko daje 10 godina garancije na ves masine koje imaju invertni motor. Na masinu se dobija 5 godina garancije.
Potrosio bih najvise 40ak hiljada na ves masinu sa dostavom i deblokadom bubnja.
Da li sve prodavnice naplacuju isporuku ves masine?

Jos jednom se zahvaljujem svima na pomoci.
Nisam ocekivao ovoliko odgovora.
Ranije bih odgovorio ali sam danas bio na poslu.

Uglavnom su počeli svi da naplaćuju.
Šansa da rikne inverter motor je zanemarljivo mala. Mada mislim da elektronika motora ne ulazi u desetogodišnju garanciju.

Pre nekoliko meseci sam planirao da kupim Beko wue 7722 xwo ali je nisu imali na lageru u Tehnom....
U toj prodavnici je bila najpovoljnija cena ali im je ostala samo jedna masina koja je bila izlozena u radnji.

Novi spisak

Beko WUE 8622 XCW ~37000
Beko WUE 7722 XW0 ~40000

Beko daje 10 godina garancije na ves masine koje imaju invertni motor. Na masinu se dobija 5 godina garancije.
Potrosio bih najvise 40ak hiljada na ves masinu sa dostavom i deblokadom bubnja.
Da li sve prodavnice naplacuju isporuku ves masine?

Jos jednom se zahvaljujem svima na pomoci.
Nisam ocekivao ovoliko odgovora.
Ranije bih odgovorio ali sam danas bio na poslu.
Pogledaj i WUE 8726 XST. Energetska klasa A, 8kg, 1400 obrtaja.

Novi spisak

Beko WUE 8622 XCW ~37000
Beko WUE 7722 XW0 ~40000

Gorenje WNEI74/84BS ili Beko B3WFU.Vecina proizvodjaca daje 10 godina inverter motor.Dostavu naplacuju ako narucis do odredjenog iznosa koliko znam.

Beko daje 10 godina garancije na ves masine koje imaju invertni motor. Na masinu se dobija 5 godina garancije...

10 godina daju na inverter motor.
Ali nije baš da je jasno da li to obuhvata i sam inverter regulator (koji i jeste nešto što može da crkne), i da li ta garancija pokriva i npr. propali semering koji dovede do curenja vode na motor koji onda crkne iz tog razloga, curenja vode?!?

Ali nije baš da je jasno da li to obuhvata i sam inverter regulator (koji i jeste nešto što može da crkne), i da li ta garancija pokriva i npr. propali semering koji dovede do curenja vode na motor koji onda crkne iz tog razloga, curenja vode?!?
Imate li iskustva sa kombinovanim veš mašinama ? Whirlpool, Electrolux, Hisense, LG ili nešto treće ? Nemam nikakve mogućnosti za dvije posebne zbog prostora u kupatilu, iznad veš mašine je bojler pa je nemoguće

@desp hvala puno. Odustajem od Miele jer je garancija samo 2 godine (a i cula sam da se serviseri jako dugo cekaju u Somboru).
Aeg/electrolux i lg nemaju opciju "više vode"?

Ne mora da znaci.Nije bilo primedbi da Lg i Electrolux lose peru.Svaka masina ima opciju vise vode ili dodatnog ispiranja.

Pretragom sam nasao da se ovde pisalo o antiperspirantima i flekama koje ostavljaju na odeci.
Nije bas vezano za ves masine, ali zanima me postoji li neki koji ne ostavlja zute tragove na beloj odeci i tamne tragove na tamnoj odeci?
Probao sam one od 1 do 3€ (Nivea, Rexona, Dove, Axe, sve anti white) i dosta sam stvari upropastio.
I da li ste uspeli nekako pranjem da ih skinite?
Probao sam iz dm-a onaj sprej sto uklanja mrlje da stavim 15min pre pranja ali nista nije pomoglo.
Btw, da neko ne pomisli, stavljam uvek na cistu kozu, nije ono fasadno prskanje spreja 😁

Da li neko ima kombinovanu mašinu, koji brend i da li je zadovoljan ? Moram izabrati neku što prije a baš ne znam šta ću, na beko se žale da ne suši dobro, na lg da pere sa baš malo vode, hisense i whirlpool mi uopšte ne preporučuju, a za electrolux i ostale ne znam.. Pomooć

Imam candy, nekih 5 meseci...

Malo dete, pere svaki dan, zadovoljan...

Screenshot_20240225-120344_simply-Fi.jpg

Da li neko ima kombinovanu mašinu, koji brend i da li je zadovoljan ? Moram izabrati neku što prije a baš ne znam šta ću, na beko se žale da ne suši dobro, na lg da pere sa baš malo vode, hisense i whirlpool mi uopšte ne preporučuju, a za electrolux i ostale ne znam.. Pomooć

Bosch samo ali kosta.😅

To je "kvaka 22" :) Na semering je standardna garancija pa ako procuri i motor se pokvari zbog toga, ništa od svega. Spoljni uticaji...
Ali na reklami 10 godina "garancije" lepo zvuči.

@desp hvala puno. Odustajem od Miele jer je garancija samo 2 godine (a i cula sam da se serviseri jako dugo cekaju u Somboru).

Bolje da daju 2 godine i nemam problem 10 godina, nego da daju 5 godina, a da imam problem svakih godinu dana ili nekoliko meseci. U Somboru se ceka 3 dana za izlazak na teren.

Bolje da daju 2 godine i nemam problem 10 godina, nego da daju 5 godina, a da imam problem svakih godinu dana ili nekoliko meseci. U Somboru se ceka 3 dana za izlazak na teren.
Nevezano za ves masine, drugarica ima bosch frizider, neki skuplji, kostao preko 100 hiljada, uopste nije zadovoljna ni kako radi ni servisom kad ih je zvala, cekala je dosta da neko dodje. Kaze da joj je Gorenje frizider na vikendici 5x bolji od tog Bosch-ovog. Tako da nije ni taj Bosch ono sto je bio

Za te pare je mogla Liebherr da uzme, sto je uzimala Bosch. Bosch moze za ves masine, susare i sudomasine. Problem ljudi je sto hoce sve istu marku da uzmu, da im se komsije i gosti ne bi smejali sto imaju sve razlicito.

No izlazak servisa, je onako siroka tema, mogu da izadju za dan dva, a mogu i za nedelju i nesto kako se zalomi kome.

Мени почела да пуца ручица на Самсунг фрижидеру после две и по године отприлике. Заменска 100+ евра, пробаћу да рекламирам, али мислим да се води као потрошни део.

Ima li na Aliju neka zamenska? Kod nas radi solidno mala privreda, samo treba biti dobro obavešten gde šta može da se kupi.

Nazad
Vrh Dno