Šta je novo?

Veš mašine

Na mašini 2 u 1 (Lg 9/6) koju vraćamo posle dva meseca korišćenja zbog peha sa lagerima, sušila je peškire za 1h 50 min, a tanje stvari kraće. Rekli su iz servisa da je to dobra mašina, ali eto dešava se. Ipak 100.000, a kao traktor zvučala... a da je lepo opran veš, nema zamerke, niti je guma mirisala posle sušenja... Nisam pametna, help...
LG kombi mašina 9/6 model F4DV509S0E, takođe se čuje kao traktor, jednom su dolazili iz servisa i nešto namestili, sledeći put nisu ni došli, kažu trebalo bi da bude odobrena zamena. Šta se to dešava sa LG? Neverovatno mi je da fejluju sa mašinama koje nisu baš jeftine.

Pitanje je šta uzeti sad, čak i da odustanem od kombi varijante, nemam više poverenja ni u šta.

Dešava se... Verovatno je do dobavljača dela

@NShappy
Nisu to nikakva forumaška poređenja. Electrolux je između ostalog vlasnik AEG i te mašine su pozicionirane kao klasa iznad Electrolux.
Isto kao što je Haier vlasnik Candy i Hoover marki. A Hoover i Candy, nebo i zemlja u kvalitetu. Kod Electrolux/AEG je ta razlika mnogo manja. (Podjednako dobri i jedan i drugi.)

Koliko znam Aeg i Electolux su u visoj klasi kvaliteta.Zanussi je u rangu sa Gorenje,Beko.Jos od 2005 Aeg je Electrolux koliko znam.Whirlpool,Indesit,Ariston su masine na slicni fazon imaju iste delove.

Poslednja izmena:
Šta ima kod nas od mašina sa direct drive do oko 700e max?

Buka što manja da bude, viđam svašta po specifikacijama.

Koji Whirlpool?

Šta ima kod nas od mašina sa direct drive do oko 700e max?

Buka što manja da bude, viđam svašta po specifikacijama.

Direct drive je kod LG default, za sve njihove veš mašine. Većina brendova nema uopšte DD motore. Retko ko ima, i to možda jedan do dva modela.

Kod LG direct drive motor jeste bešuman, ali pumpa za vodu recimo, na nekim modelima se dere k'o krunjač za k'uruze... :p

Mada, na Whirpool i Candy je bila još bučnija. Nadmetala se sa motorom bubnja. Možda je na LG bučna samo relativno, u odnosu na glavni motor...

Ova kombi mašina koja me izluđuje ima DD, ali ima nešto što pravi buku pored njega, pri tome nije od pumpe i ventila jel.
Toliko je sve stisnuto unutra (po onome što sam mogao da vidim na netu, mada za neki drugi model) da nema mesta za elektroniku, kablove, creva... Napet šou jel, pa ko zna šta gde udara tokom centrifuge.
Ne znam sad koju LG da gledam, a da nije kombi. Koja je verovatnoća da će opet nešto da traktoriše.

DD motor nije ništa tiši od standardnog inverter motora. Niti znači da će mašina manje da vibrira (skače).

Zavisi kako je rešeno, ali zbog manjeg broja obrtaja, DD motor je uglavnom značajno tiši kada vrti bubanj. Pogotovo je tiši kada centrufugira... ...tiši je sam motor.

LG kada vrti veš, bukvalno čuješ samo bućkanje vode i tumbanje veša. I to ako je baš tišina u prostoriji.

Ostali zvuci iz mašine su standardni.

Najglasnija je pumpa za vodu kada izbacuje vodu, i melodija na kraju programa.

Centifuga, zavisi kako je raspoređen veš. Jedan glomazni peškir sa samo nekoliko manjih krpica oće dobro da trese. Ravnomerna količina ujednačenog veša je gotovo bešumna.

Na mojoj i burazerovoj mašini (Miele i Bosch) čuje su upravo samo bućkanje vode dok radi. Zato i pišem da sam motor i ne mora da pravi razliku.
I na energetskoj nalepnici vrednosti su slične za buku u toku centrifuge. LG navodi oko 71-73db, Bosch uglavnom oko 70-72db, Miele 67-72db.

То као они 'Das auto' клипови на нету. Иначе тешко да се било која исправна и нивелисана машина чује нешто посебно док бућка веш, буку прави центрифуга.

Ja bih je uzeo, samo da ima 5 godina gar.

Imam neku staru ves masinu candy go107 grand plus i u poslednje vreme kao radi ali nece uvek da zavrsi pranje.Izbacuje neko blinkanje kao neki error code.
Stavio sam je bio na 60 stepeni za beli ves i pranje traje nekih 90 minuta.Ona nema displey nego kao neku trakicu gde pise 90-60-30-15 minuta.
I krene da pere normalno sa 90 minuta prebaci na 60 i dodje do 30 minuta i tu stane jedno par minuta i onda krene po dva puta da blinka lampica gde pise 90 minuta i jedno dugme odmah ispod gde je nacrtana majica krathih rukava.
I tako blinka po dva puta pa napravi pauzu jedno par sekundi i onda opet tako.
Interesuje me da li neko zna sta to znaci,odnosno koji kvar prijavljuje?
Pretpostavljam da programator nesto brljavi,masina je inace stara nekih 11-12 godina i do sada je odlicno radila.
Pitanje ima li joj leka ili da ide u kantu pa da pojurim neku drugu masinu?
mislim da je ovaj model u pitanju kao ovde na linku

Manje vise svi bolji proizvodjaci, Bosch, Whirpool, Electrolux, Miele... vecina ima stalno akcije za produzenu garanciju ali nije nuzno, tako da proveri za svaki model... i naravno, treba registracija uglavnom...

Imao LG DD, niti je mašina bila tiha, niti nešto naročito stabilna. Na istoj podlozi držim Bosch, i tiša je i stabilnija. Ista cenovna klasa.

Zavisi koja LG i koja Bosch

Bosch ima izolaciju na mašinama, dok Lg nema i opet je jako tiha, a i tvoje uši su razmažene pošto imaš dve tihe mašine🤭

Imate neki predlog za Gorenje, budzet od 40-60K. Mora Gorenje zbog servisera u gradu.

Mora Gorenje zbog servisera u gradu
Daj da uzmemo najveci krs, pa da nam Djoka iz komsiluka moze popraviti.

Proslo je to vreme kad se gledalo da ima servis u istom gradu. Svi (Bosch, LG, Miele, Gorenje, Beko...) izlaze na teren u roku od 2-5 dana.

Imate neki predlog za Gorenje, budzet od 40-60K. Mora Gorenje zbog servisera u gradu.
Nemoj to sebi da radis! Dobio sam na poklon gorenje, nije mogla ves da opere, izvadis iz masine smrdi, ne izbacuje vodu... Zamenjena novom, odneo sam je na vikendicu nista bolje nije skoro radila. Nagovorila me zena da kupim Samsung, add wash sa eco bublom (rastopi svaki prasak na niskoj temeraturi i ne ostavlja tragove) evo skoro 6-ta godina, skoro bez greske!!! Malo je u pocetku nervirao lim odozdo, zveci kad se upali centrifuga, ali od kad sam ga fiksirao ni to se ne cuje, kad crkne ide u smece...

Imam gorenje treća godina, odlično pere, bila plaćena 27 000.

Vrh Dno