Šta je novo?

Veš mašine

Dobar je i Haier.Oni imaju 7 na aparat i 15 god garancije na inverter motor.

Cini mi se da je neko na forumu uzeo Haier pre par meseci pa ako bi mogao da podeli iskustvo, da li je zadovoljan masinom.

Ja sam kupio HW90 serije 5.
Zadovoljan sa pranjem i centrifugom. Pumpa za vodu je malo glasnija. U principu mašina je najtiša na centrifugi jer se ne čujem tumbanje i pljuskanje veša kao što se čuje pri pranju. Mašinu koristimo intenzivno, svakodnevno. Bubanj ima zapreminu malo veću od standarda klase.

Za sada je sve odlično, ali period od 3 meseca je ipak nedovoljan za davanje nekog konačnog zaključka o ovom modelu i brendu.

Za konkretne detalje, pitajte.

Konacno uhvatili vreme sa prijateljem da postavimo Boska na Mileta 😁
Kako si zadovoljan sa Miele ves masinom? Uzeh pre par dana isti ili slican model (WWG660-WPS). Testirao pola sata, primetio da je bas tiha masina u radu i zagasio do proleca, kada se useljavamo u novi objekat. Pa me interesuju utisci?

Sad će još malo 4 godine kako koristimo baš taj model - WWG660.
Nadam se da nisi ubacio TwinDos patrone prelikom probe. Ukoliko jesi, obavezno odradi pranje sistema (postoji patrona za čišćenje). U suprotnom zapušiće se sistem ako tako dugo stoji napunjen da se ne koristi. Za TwinDos ipak koristi patrone sa originalnim deterdžentom, primetio sam da je malo ređi od standardnog gel deterdženta iz radnji.
Inače, mašina je super, nema greške tu.

Ja sam kupio HW90 serije 5.
Zadovoljan sa pranjem i centrifugom. Pumpa za vodu je malo glasnija. U principu mašina je najtiša na centrifugi jer se ne čujem tumbanje i pljuskanje veša kao što se čuje pri pranju. Mašinu koristimo intenzivno, svakodnevno. Bubanj ima zapreminu malo veću od standarda klase.

Za sada je sve odlično, ali period od 3 meseca je ipak nedovoljan za davanje nekog konačnog zaključka o ovom modelu i brendu.

Za konkretne detalje, pitajte.
Jel postoji opcija da se masina startuje preko wifi ili ipak mora rucno? Da li ima koristi od aplikacije ili se na kraju ipak sve svede na rucno podesvanje?

Mora ručno da se upali i da se selektorom izabere remote program. Ima koristi od aplikacije. Recimo, prao sam patike i mašina na tom programu napravi mnogo pene i patike su praktično stalno uronjene u penu i tako se peru. Neki programi u aplikaciji se mogu modifikovati. U principu sve se svede na beli i šareni veš i po neki izlet na još par programa. Postoje namenski programi za skidanje fleka, vrste deterdženta... Ručni izbor programa na seriji 5 je standardan, dok je na seriji 7 proširen. Ali nemaju sve mašine serije 7 wifi.
Više puta su do sada apdejtovali aplikaciju, ali ima još mnogo prostora za unapređenje. Aplikacijom se kontrolišu svi Haier uređaji koji imaju wifi.

Nema puno smisla wifi na masinama za ves kada ipak moramo smai da stavimo i izvadimo ves, a internet funkcija se svodi na izbor ili kreiranje custom programa koji nam je najmanje bitan.
jedina korisna funkcija bi mogla biti da javi kada je zavrsila.

Evo ja sebe hvatam kako gledam frizider sa wifi, i razmisljam koliko sam lud i koliko je to zapravo nebitna stvar kod frizidera.
jedino da mi broji koliko sam otvorio vrata i prikaze koja je temperatura... koju drugu korisnu funkciju moze da radi ne bi znao...?

a opet gledam takav. :rolleyes:

Mislio sam da mogu da je startujem kad god hocu, mada svakako je tu funkcija odlozenog pranja. Moja na primer ima samo 2, 4 i 8h, kontam da kod ovih novih moze da se bira tacno vreme ili makar na pola sata razlike u sledecih 24h.

Kod Haier-a me najvise privlaci garancija, jer da traje i tih 7god bice top.

Garancija, po meni, znači neku sigurnost u smislu ako sa uređajem nastane neki problem u tom roku, da se ne plaća dodatno za servisiranje.
Ono što je zapravo najbitnije je da uređaj radi dobro i da se ne kvari. Svaka prijava kvara i servis potraje i po par nedelja, pa ako je to učestalo onda garancija gubi smisao.
Za Haier je bar u ovom periodu očekivano da ponudi bolje garantne uslove da bi se i tako probio na tržištu. Pošto su u Evropi Candy i Hoover pozicionirali na dnu, verujem da svoj brend Haier proizvode kvalitetnije i da se trude da ga pozicioniraju na višoj poziciji gde je i profit veći. Ako je to tako, onda je Haier u ovom momentu dosta dobra kupovina.

Ne mozemo znati jer su relativno novi na trzistu, vreme ce pokazati kakvi su njihovi proizvodi nakon par godina. Gledacu da idem na Bosch ili Electrolux ako uvatim 5god garancije, jer sa Electrolux imam stvarno dobra iskustva, a u slucaju da ne bude produzene garancije, verovatno cu uzeti Haier.

Kako si zadovoljan sa Miele ves masinom? Uzeh pre par dana isti ili slican model (WWG660-WPS). Testirao pola sata, primetio da je bas tiha masina u radu i zagasio do proleca, kada se useljavamo u novi objekat. Pa me interesuju utisci?
Prezadovoljan, najbolje parce tehnike u kuci.

Bosch nudi pet godina garanicije sa registrqcijom.

Mislio sam da mogu da je startujem kad god hocu, mada svakako je tu funkcija odlozenog pranja. Moja na primer ima samo 2, 4 i 8h, kontam da kod ovih novih moze da se bira tacno vreme ili makar na pola sata razlike u sledecih 24h.

Kod Haier-a me najvise privlaci garancija, jer da traje i tih 7god bice top.
Nije to toliko korisno koliko se na prvi pogled cini, ipak neko mora da napuni masinu da bi ti preko neta kliknuo start ;)
A kada je napuni najlakse je pritisnuti dugme, za to ne treba kompjuter.

Dugacke garancije su da bi se brend probio na trzistu, jer ko bi drugacije rizikovao sa necim nepoznatim.

Bolje da vam ne treba ta garancija jer popravka moze da se otegne na mesec dana (meni su menjali ceo bubanj), i tu je jedino super sto nisam platio nista.

Da li se isplati ova mašina za 56.000,u pitanju je HAIER HW80-B14979-S

Pazario sam je u Gigatronu, smanjili cenu za 20.000 jer ih je ostalo 5 u magacinu, izašla je 57.500 sa transport om. Videćemo kada stigne kakva je u radu.

Dobrodošao u Haier klub. Postaćemo ozbiljna sekta...

I ja bih je poručio ali je ne mogu preuzeti još desetak dana… nadam se da će ih još biti dok se ne vratim….

Možeš da je platiš i da zakaže transport kada tebi odgovara, isporuku vrše samo ponedeljkom i sredom. Ako platiš unapred onda je tvoja i cekace te.

Drug mi Rafi u Gigatronu i proverio u sistemu da ih ima još samo 5 komada u magacinu, fabričko pakovanje.

Ta serija 7 bi trebalo da je malo starija od serije 5. Moguće da će doći novi modeli.

Meni su rekli da je model iz 2023 godine, ne bih znao da li je stariji model od serije 5.

Znam da ga je bilo 2021. A da li je stariji od toga, ne znam

Videh u Gigatronu i Bosch WAN28163BY/28262BY za 50k kao i Electrolux EW6FN428W za 46k.
Jesu li dobra kupovina i koji model je bolji od ova 3?

Kod Bosch modela na fotografiji se vidi da imaju metalna rebra u bubnju, što je danas jako retko. Obično stavljaju plastična, pa čak i u Bosch serije 8 su plastična.

Videh...i deluju mi bolje od ovog Electrolux modela.
Pretpostavljam da su bolje od Beko/Gorenje modela slične cene?

Kako se kotira Candy program?
Nemam pare za skuplje.

Nazad
Vrh Dno