Šta je novo?

Veš mašine

Ja bih pre uzeo AEG, ali dosta zavisi i od modela. Sigurno da je skuplji/bolji model Bosch-a bolji izbor od jeftinijeg AEG-a. Vidi sta ti treba od masine, koliko si spreman da platis, uporedi modele, pa ako su tu negde, onda uzmi AEG. :)

Pozdrav ljudi, da li neko ima iskustva sa iDos na Bosch masinama? Ja sam skoro uzeo masinu koja ima iDos i hteo sam da operem ves bez da aktiviram iDos i nisu sijale te ikonice za omeksivac. Kad je zavrsio program i izvadio sam ves, u posudama je i dalje bilo i omeksivaca i deterdzenta. Po nekoj mojoj logici on bi trebao onda da potrosi sve u posudama?

Ljudi gledajte da uzmete jeftinije masine sa garancijom od 5 godina jer ce svaka riknuti pdmah posle garantnog roka,a brend cete platiti dosta skuplje od recimo Beko,Gorenje,itd. Ni preko vise nije kvalitet uredjaja kao nekad,znam iz licnog iskustva a imam i prijatelje koji se zale da im recimo AEG masina za susenje rikne 2-3 meseca nakon garantnog roka,popravka ili preskupa ili se ne moze opraviti i onda kanta.potrosacko smo drustvo svi u Evropi,tako da je najbolje kupiti ne bas najjeftiniji uredjaj ali neka zlatna sredina sa garancijom pd 5 god. pa kad rikne kanta i kupuj drugo.
P.S. bez ljutnje, to je samo moje misljenje....😏

To je isto kao kad bi rekao nemojte kupovati C klasu ili Peticu BMW-a, kad imate i Stojadina koji ima petoro vrata i odvesce vas od tacke A do tacke B.

U ala ti je poredjenje.....propast.to sto ti mislis da je tolika razlika izmedju bosch-a i recimo Beka,tu se varas mnogo.Ti si upravo uporedio premium marku Miele i Beko ili Gorenje sa Stojadinom, ali ajde.Naravno ko ima para za bacanje samo da bi platio brend slobodno neka to radi, niko vas ne tera da kupite jeftiniji uredjaj koji isto radi posao kao neki skuplji brend,i jos ima veci garantni rok od tog skupljeg brenda.Vase pare,vas izbor, ali poredjenje premium brenda sa nekim Stojadinom je da ne kazem glupo.U svakom smislu smesno poredjenje.

Moje iskustvo mi nalaže da radim sve suprotno od onoga što si napisao.

U ala ti je poredjenje.....propast.to sto ti mislis da je tolika razlika izmedju bosch-a i recimo Beka,tu se varas mnogo.Ti si upravo uporedio premium marku Miele i Beko ili Gorenje sa Stojadinom, ali ajde.Naravno ko ima para za bacanje samo da bi platio brend slobodno neka to radi, niko vas ne tera da kupite jeftiniji uredjaj koji isto radi posao kao neki skuplji brend,i jos ima veci garantni rok od tog skupljeg brenda.Vase pare,vas izbor, ali poredjenje premium brenda sa nekim Stojadinom je da ne kazem glupo.U svakom smislu smesno poredjenje.
Ja mogu to da kazem, jer imam uvid u reklamacije bele tehnike. Tvoje je zasnovano na cemu?

Ja to isto kažem i puno njih koje poznajem sam savetovao i poslušali me. Za veš mešinu dati max 300e. Garancija da je 5 godina, posle garancije prvi veći kvar ide na otpad i kupuje se nova. Na svake dve godine velika većina nas promeni mob iako za to nije imalo potrebe a ovde se radi od 300 e. i 5 godina da ne razmišlaš.
A šta je hvalilo stojadinu, generalku sam mu radio u dvorište i devedesetih me zakućio, zlatno vozilo.

Hoces da kazes da je bosch od 150 000 isti kvalitet kao Beko od 50 000?Ne budi smesan i daleko samo da placas brend te skupe masine ce da ti traju mnogo duze od tih 5godina kako ti kazes,ne kazem da nece imati neki kvar al obicno lako resiv.

Ako će taj boš da traji više od 25 godina onda se isplati dati 150 000 za tu mašinu, tako kaže digitron. U obzir dolaze mašine od 30 000 i 5 g. garancije.

Ja mogu to da kazem, jer imam uvid u reklamacije bele tehnike. Tvoje je zasnovano na cemu?
Zasnovano je na iskustvu i zdravom razumu,u potrosackom drustvu kakva je Evropa(ne idem dalje) kvalitet uredjaja je daleko losiji nego ranijih godina.Govorim o kvalitetu uredjaja koji se prodaju u EU,sto je i nesto kvalitetnije nego kod nas.Bosch nije made in Turkey vec Germany,a to ima samo na zapadu.pa i tamo vise nije kvalitet kao pre,osim sto Miele drzi kvalitet ali i cenu.Kupio sam usisivac Bosch serija 4 i kada sam video taj Turski kvalitet Bosch-a razocarao sam se.Za jeftiniji proizvod znam da nije neki kvalitet zavrsne izrade ali kosta recimo 30.000 i garancija 5 godina dok Bosch Turski kosta 80.000 sa 2 god. garancije.i to ne moze da traje 10+ godina kao pre,kao sto ni AEG nije kvalitet kao pre,ni ovde ni preko.Poslednju masinu za ves koju sada koristim sam kupio u Austriji (Siemens) i vec sam 2 puta nosio kod majstora da lemi kontakte na elektronici jer propadnu ili se odleme( kazu hladan lem).bezazleni kvar ali masina nece da radi,i to je taj kvalitet placen 800€.

Ako će taj boš da traji više od 25 godina onda se isplati dati 150 000 za tu mašinu, tako kaže digitron. U obzir dolaze mašine od 30 000 i 5 g. garancije.
Zašto samo godine rada? Gde su potrošnja struje i vode, buka, lakoća upravljanja, odsustvo gremlina?

Pozdrav ljudi, da li neko ima iskustva sa iDos na Bosch masinama? Ja sam skoro uzeo masinu koja ima iDos i hteo sam da operem ves bez da aktiviram iDos i nisu sijale te ikonice za omeksivac. Kad je zavrsio program i izvadio sam ves, u posudama je i dalje bilo i omeksivaca i deterdzenta. Po nekoj mojoj logici on bi trebao onda da potrosi sve u posudama?
I mi od skoro imamo takvu masinu. Ne znam zasto si zbunjen time - ako si iskljucio iDos, naravno da nije koristio deterdzent iz posuda. Takodje, tu se sipa veca kolicina deterdzenta koja traje 20tak pranja, tako da nikako ne sme da potrosi sve sto sipas u posudu.
Mi jednino nismo provalili kako da selektujemo da uvek koristi samo posudu1 za deterdzent a da ne moramo pre pranja da kazemo da ne zelimo posudu2 koja je namenjena za omeksivac (jer omeksivac i ne koristimo). Sigurno ima da se podesi, pa ako neko zna ovako iz prve .. ako ne moram da procitam malo ...

Zasnovano je na iskustvu i zdravom razumu,u potrosackom drustvu kakva je Evropa(ne idem dalje) kvalitet uredjaja je daleko losiji nego ranijih godina.Govorim o kvalitetu uredjaja koji se prodaju u EU,sto je i nesto kvalitetnije nego kod nas.Bosch nije made in Turkey vec Germany,a to ima samo na zapadu.pa i tamo vise nije kvalitet kao pre,osim sto Miele drzi kvalitet ali i cenu.Kupio sam usisivac Bosch serija 4 i kada sam video taj Turski kvalitet Bosch-a razocarao sam se.Za jeftiniji proizvod znam da nije neki kvalitet zavrsne izrade ali kosta recimo 30.000 i garancija 5 godina dok Bosch Turski kosta 80.000 sa 2 god. garancije.i to ne moze da traje 10+ godina kao pre,kao sto ni AEG nije kvalitet kao pre,ni ovde ni preko.Poslednju masinu za ves koju sada koristim sam kupio u Austriji (Siemens) i vec sam 2 puta nosio kod majstora da lemi kontakte na elektronici jer propadnu ili se odleme( kazu hladan lem).bezazleni kvar ali masina nece da radi,i to je taj kvalitet placen 800€.
Tvoje iskustvo od par masina koje si promenio i moje na desetine hiljada. Ne moze da se meri.

Ne shvatam zašto su ljudi u tripu da sve mašine koje se prodaju na zapadu, da se proizvode u Nemačkoj... Ili da je polovna mašina iz Austrije (ili Nemačke) neko čudo neviđeno, samo zato što je odande donesena.

Sto ne napises koje su najbolje i koje se najvise kvare po reklamacijama ili si vec negde pisao ?
Daleko od toga da se Bosch ne kvari, npr bilo je par primeraka gde su crkle, ali ne od toga jer je los deo, nego od habanja. Ima zena jedna koja na svake 3 godine kupi 6-tu seriju i svaki dan 2-3 puta pranje koristi. Zanimljivo je da joj susara i dalje traje, ali pak susara je 8-ma serija. Posle 3 godine crkne masina, ona je popravi i proda, uzme novu. Bilo je par takvih ljudi. Sto se tice Bosch-a Prosek je od 5-8 godina u zavisnosti od koriscenja do prvog kvara( iskljucena serija 2 iz racunanja). Gorenje, Beko i Candy imaju prve kvarove vec posle nekoliko meseci, a ako iskljucimo te u prvih 6 meseci, imamo prosek od nekih 1-3 za prvi kvar. LG moze da udje u kos sa Boschom za kvalitetnije masine, Samsung se slabo prodaje, bio je bum sa onim njihovim vratima, posle toga se sve stisalo.

Daleko od toga da su Beko, Candy, Whirpool, Gorenje losi, ali to je cenovni rang od 30k, normalno je da je losijeg kvaliteta. Druga stvar ono bitno.

Bosch resavanje reklamacije u prvih 6 meseci 10 dana, Beko, Candy, Gorenje 30 dana. Beko, Candy, Gorenje majstori koji rade u 2-3-4-5 godini deo se menja u 30-45 dana. Bosch u 10-18 dana. Kvarovi kod iste osobe razliciti Beko, Candy, Gorenje 78% vise od 4-6 puta u 5 godina.

Ucestalost kvarova Gorenje prosek od 4-8 za 5 godina 65%, 1-3 25%, 0-2 10%.
Daj neki savet za dobru kombinovanu.😀
Odnos cene kvalitet LG, samo nemoj f4dv328s0u model.

Znaci mislis da je bolji izbor od na primer Bosch;AEG,Elektrolux?Budzet mi je do 1000e pa bi da uzmem nesto sto ce da "traje".😀

Bosch je možda bolji izbor, jer ako zatreba, ipak nekako možeš da dođeš do servisa.
Kad sam video koji je prvi preporučeni servis za LG u Beogradu, mislim da je tu mrka kapa...

Znaci mislis da je bolji izbor od na primer Bosch;AEG,Elektrolux?Budzet mi je do 1000e pa bi da uzmem nesto sto ce da "traje".😀
Više možeš da dobiješ kod LG-a za te pare nego Bosch što nudi. Nije loš Bosch nego kažem da ovde više dobiješ.

Npr 10.5 / 7kg kod LG-a, a kod Bosch-a dobiješ 9/5 gde je Bosch skuplji, a 5kg je baš malo za sušenje.

Više možeš da dobiješ kod LG-a za te pare nego Bosch što nudi. Nije loš Bosch nego kažem da ovde više dobiješ.

Npr 10.5 / 7kg kod LG-a, a kod Bosch-a dobiješ 9/5 gde je Bosch skuplji, a 5kg je baš malo za sušenje.

Sta mislis o Bosch WNA13400BY nju sam konkretno gledao doduse susenje je 5kg.Nisam nesto za lg ne znam zasto...😅

Znači da je ipak LG dobra kupovina... Zbog toga sam i pitao pre neki dan...

Da li neko zna koji programator bi mogao da stavim u Indesit EWE61252 Posto po Broju kod nas nemogu da nadjem nasosam na izgled potpuno iste odgovaraju i konektori i ploca je ista samo se broj ne slaze evo brojevi sa mog programatora CODE:215012169.00 S/N 1650600313 FW: 01.01.23 na Ploci EDT0117.11

Nazad
Vrh Dno