Šta je novo?

Vb+dx...igra !

Izbaci mi "401 Authorization Required" ne ponudi nikakv dialog za user i pass ne mogu da udjem

Au , pa gde ti da ne udjes :mrgreen:
Reci mi korak po korak sta kucas , koju adresu ti izbaci kad odes na www.AM-Games.com ?
Ima 2 varijante sajta , za one sa rezolucijom do 800x600 (LO) i od 1024x768 pa navise (HI) .
Trenutno sam uradio pristup samo za one sa HI .
Ne pokusavaj da direktno "nabodes" fajlove , mora redom :beat:

Pozdrav , Misa...:boom:

MichaelZ je napisao(la):
Br. 5 ... ssteva .
I dalje cekam komentare , da li je neko startovao ?
Imam ako nekog interesuje dx6SDK , dx8SDK i dx9SDK .

Kolko je tezak SDK za dx9 (odnosno mene interesuje)!

Sto se tice onih stvarcica sto si okacio, ja sam samo skinuo, ali josh nisam imao vremena da probam, ali jos koliko sutra ili prekosutra slede impresije...

Pozdrav

dx6SDK ... 86.4 Mb
dx8aSDK... 137 Mb
dx9SDK ... 222 Mb

Pozdrav...

@Rade : vidim da si skinuo samo oko 500k , pukla veza ?
Ajde ljudi bas sam nestrpljiv da cujem da li je iko startovao ovaj "kostur" , koji FPS dobija na kom sistemu ...
@xvoodoo : vidim da si zauzet sa svojim projektom , ali buduci da si bio najglasniji kada je pljuvanje u pitanju , tvoje me misljenje posebno interesuje :beat:

MichaelZ je napisao(la):
@xvoodoo : vidim da si zauzet sa svojim projektom , ali buduci da si bio najglasniji kada je pljuvanje u pitanju , tvoje me misljenje posebno interesuje :beat:

ja sam samo govorio svoja mishljenja...

Ma O.K. , ako nemas VB ili neces da ga instaliras , kazi da ti posaljem kompajliran EXE , onda ti ne treba .tlb , samo skines Skeleton ...

Evo probao sam, medjutim ne ide.
Dodjem do glavnog ekrana (One player... exit game) i sta god da pritisnem vratim se u IDE, znaci nema run time error, vec jednostavno iskoci aplikacija. :x

Ako nesto znaci imam Win XP sp1, Ati 9600pro, DX 9.0b, VB 6.0 sp5.
Zvucna je Audigy2 sa Creative drajverima.
Takodje mislim da mi je vreme da reinstaliram Windows (odavno nisam), mozda je zbog toga iako ne bi trebalo. :?

Posveticu vise paznje kada prodje fiskalizacija, priblizava se rok za benz. stanice pa imam posla type;

Ja sam uspeo nekako da startujem (ako je to to). Dakle, u meniju biram "ONE PLAYER", mogu da se rotiram, vidim zgrade i ulicu, neki model aviona u pozadini i to je to. Kada pokusam da izadjem na "EXIT", greska - "AUTOMOTIN ERROR"...

@Rade : poslacu ti veceras .exe , zipovan je valjda oko 40 Kb

Sto se tice problema , trebalo bi da se startuje na two player !!!
Zaboravio sam da napomenem , posto je igra koju razvijam za 2 igraca u osnovi...to sto je startujes na One Player ... sve je aktivno u startu , samo sto je meni okrenut 180 stepeni pa ako se kreces tasterima trebalo bi da "dodjes" do ostatka .

homesoft je jos i najblizi , uspeo je da vidi to sto ima ;)

@ssteva : trebalo bi da radi kod tebe , da je NV pa ajde ...

Pozabavicu se problemom , mozda sam previse "osakatio" radnu verziju .
Kada sve proradi kako treba , mozemo da idemo dalje ... neki novi objekat (.x file sa teksturom) ...

Hi, Mike-Z.

Izvinjavam se sto nemam vremena da citam (ako si nesto postavio) niti
da dwl, pa stoga mozda postavljam suvisno pitanje. (no, moderatori jos
imaju moc brisanja postova, ako se ne varam)

Hmm, ... right to the point: Sta je tema igre, i kog je igra tipa. Imas
li scenario (link) ili je rec o nekoj od igara kojoj scenario nije potreban?

Eh?

@CEye : Da , da , nisi citao :rtfm:
O samoj igri koju radim nije bilo reci , ali mozes otprilike da steknes predstavu ako odes na www.AM-Games.com i pazljivo "propratish" flashic u sredini ekrana ... o tome vise kad uradim demo kako treba .

@homesoft : Reci koji ti je sistem , pretpostavljam da je NV u AGP-u ?
To sto prijavi je "Automation Error" , pogledaj koja je linija u Basic-u zuto uokvirena .To se desava npr. ako referenciras nesto cega nema (tipa oslobadjas neku texturu koja nije ni kreirana...) , nebitno , samo vidi sta se zuti :)
Startuje se na "TWO PLAYER" , 'ebiga ;) onda i vidis rotaciju iz MENI-ja u scenu , sigurno je zato i problem jer se ne inicijalizuje pravilno , moja greska pri "seckanju" , sorry :mrgreen:

@ssteva : Pusti sad fiskalne kase choveche :)
Ako nesto znaci imam Win XP sp1, Ati 9600XT, DX 9.0b, VB 6.0 sp5.
Zvucna je Audigy sa Creative drajverima (ne , nisam prekopirao;)
Mora da nisi ubacio .wav fajlove kako sam dao uputstvo ?
Ajde proveri , svaki feedback je bitan , startuj sa "TWO PLAYER" .

U Attach-u EXE kompajliran na mojoj masini (za Radeta , a i kome god treba , samo nema smisla bez Skeleton-a (slicice , .x-fajlovi ,...)

P.S. Ako moze puni utisci , frame rate , menjanje rezolucije , skriveni meni ?

OS je XP, NVidia GForce II Detonator graficka, zuti se sledece (mogao si reci slobodno gde se zaustavlja u Debug-u) :

(Module1)
DDFrontSurface.Blt RD, Nothing, RD, DDBLT_COLORFILL, DXFX

E, da, zaboravio sam reci da mogu uci u meni za podesavanje rezolucije, kontola, audio...ali puca cim izaberem nesto (izbacuje i igru i VB bez ikakve greske).

@homesoft : Dve su mogucnosti , ili NV ne poshtuje 100 % dx specifikaciju , ili cu ja morati da kupim jednu zbog debagovanja , malo mi je muke sto drzim i Me i XP u tu svrhu :beat:
Provericu , koliko se secam u pitanju je deo koji brise bafer za ekran pre novog crtanja , reci cu ti koji deo da izbacis pa da probas ...
I ja sam zaboravio da kazem , u tom meniju radi samo opcija VIDEO , puca ti kod promene rezolucije ... O.K. , kupicu NV :eye:
Hvala na feedback-u ctp;

Pozdrav , Misa...

P.S. ko je nasao "skriveni meni" ?

MichaelZ je napisao(la):
@homesoft : Dve su mogucnosti , ili NV ne poshtuje 100 % dx specifikaciju , ili cu ja morati da kupim jednu zbog debagovanja , malo mi je muke sto drzim i Me i XP u tu svrhu :beat:
Provericu , koliko se secam u pitanju je deo koji brise bafer za ekran pre novog crtanja , reci cu ti koji deo da izbacis pa da probas ...
I ja sam zaboravio da kazem , u tom meniju radi samo opcija VIDEO , puca ti kod promene rezolucije ... O.K. , kupicu NV :eye:
Hvala na feedback-u ctp;

Pozdrav , Misa...

P.S. ko je nasao "skriveni meni" ?

E, mislim da nije problem u NV, pravila bi mi sra... i na igricama (to je predpostavka). Imam instaliran DX 9, da nije to problem ? Inace trenutno nemam mnogo vremena da jurcam po kodu jer radim ko crnac, od jutra do sutra, pa kada nadjem malo prosvrljacu po kodu, da vidim kako to sve ide. Za sada samo mogu da ti pomognem : da li radi, kako radi, gde ima greski, ideje...

A zaboravio sam ti reci da mi je drago da se neko setio da odradi ovako nesto, mislim javno...

Pozdrav

homesoft je napisao(la):
...
E, mislim da nije problem u NV, pravila bi mi sra... i na igricama (to je predpostavka). Imam instaliran DX 9, da nije to problem ? Inace trenutno nemam mnogo vremena da jurcam po kodu jer radim ko crnac, od jutra do sutra, pa kada nadjem malo prosvrljacu po kodu, da vidim kako to sve ide. Za sada samo mogu da ti pomognem : da li radi, kako radi, gde ima greski, ideje...

A zaboravio sam ti reci da mi je drago da se neko setio da odradi ovako nesto, mislim javno...

Pozdrav

Ipak ja radim u dx5 , moguce je da se nisu trudili u novijim driverima da odrze kompatibilnost sa starijim verzijama ?
Hvala na pomoci cheers

@xvoodoo : vidim da si skinuo oko 220 Kb , samo MAX TOOL ili puce veza ?

chekaj, mozhesh to da vidish??? pa gde je ta privatnost o kojoj svi prichaju... :mrgreen:

nemam sad neta, chim uplatim - skidam...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
chekaj, mozhesh to da vidish??? pa gde je ta privatnost o kojoj svi prichaju... :mrgreen:

nemam sad neta, chim uplatim - skidam...
Web statistika , sajt se hostuje... ctp;

Vazi , dobijas sutra user = Voodoo_NBGD

Uzgred , do sada su skinuli sve sto je moglo :mrgreen: :
1. Aladin
2. legend
3. telegram_sam
4. Yu_Skywalker
5. homesoft
6. ssteva

Ajmo , navali narode , jos malo pa nestalo !
Brisem usere koji su do sada sve skinuli ...

P.S. Sad tek vidim , EX xvoodoo je promenio ime !
Cestitamo , ... kako ? zasto ? :mrgreen:

homesoft je napisao(la):
OS je XP, NVidia GForce II Detonator graficka, zuti se sledece (mogao si reci slobodno gde se zaustavlja u Debug-u) :

(Module1)

E, da, zaboravio sam reci da mogu uci u meni za podesavanje rezolucije, kontola, audio...ali puca cim izaberem nesto (izbacuje i igru i VB bez ikakve greske).

Form_Unload od V2form-a (zavrsetak programa) poziva ClearAll u Main modulu .
Kod ciji je deo "inkriminisani" red brise ekranski buffer , probaj da izbacis sve :

With DXFX ' Clear Front Buffer
.dwSize = Len(DXFX)
.dwFillColor = RGB(0, 0, 0)
End With
RD.Top = 0: RD.Left = 0
RD.Bottom = screenheight: RD.Right = screenwidth

Ostalo ostavi , pa javi kako se ponasa !

P.S. Pozdrav za Jox-a , ucesnika br. 7 ctp;

Ispostavilo se da je neko drugi skinuo fajlove pod userom "jox" , O.K.
Preostali user-i se ukidaju , nadalje kao i do sada , ko je zainteresovan neka se prijavi ovde za user i pass !

MichaelZ je napisao(la):
P.S. Sad tek vidim , EX xvoodoo je promenio ime !
Cestitamo , ... kako ? zasto ? :mrgreen:

jer kad sam dolazio na forum, Voodoo je bilo zauzeto, a ono je bilo kao privremeno...

O.K. , posto vidim da jos nije proveravao sanduce da odgovorim i ovde :

@GuruDexx : naravno da mozes da dobijes user i pass , tj. user vec imas (GuruDexx) a zeljeni pass mi posalji na PM !

Zamolio bih one koji su vec skinuli potrebne fajlove da se jave da prokomentarisemo utiske i mogucnosti .

MichaelZ je napisao(la):
Zamolio bih one koji su vec skinuli potrebne fajlove da se jave.

Evo uparavo sam skinuo, utisci uskoro.

Poz.

GuruDexx je napisao(la):
Evo uparavo sam skinuo, utisci uskoro.

Poz.
Malo zakasneli pozdrav za GuruDexx-a kao br. 8 u ovoj maloj akciji .
I dalje cekam te utiske :wave:

Evo mene totalno sam zaboravio na ovo,
utisci su OK, to jest super.

Poz.

GuruDexx je napisao(la):
Evo mene totalno sam zaboravio na ovo,
utisci su OK, to jest super.
Poz.

Drago mi je :D
E sad , voleo bih nesto opsirnije , framerate , problemi , koja konf. , da li si probao da ubacis neki objekat , imas li ikakve planove sa tim ...
Nadam se da ne gusim ali me bas interesuje , ovo ionako nije bilo planirano za 'pokazivanje' , vise kao polazna tacka za neki kreativni um ? ;)
O.K. , idemo dalje...

MichaelZ je napisao(la):
Zainteresovani za tematiku nek' se jave .
Za one sa sitnim slovima u pitanju je kombinacija Visual Basic-a i DirectX-a u cilju pravljenja igara ;)
Bilo da vas interesuje pravljenje igara samostalno (ali vam nedostaje ona f...ing rutina za DirectInput npr.) ili imate zelju za razmenjivanjem kreativnih ideja , mozda cak sami nesto da dodate...
Ako ste mislili da vam treba Visual C++ ili C# ili Net ... think again !
Za pocetak , ako sam zagolicao vasu mastu a mislite da imate ono sto je potrebno , rado cu podeliti svoje znanje sa vama , mozda cak u obliku nekog uputstva u nastavcima ;)
U svakom slucaju , nije za nestrpljive .

P.S. za 300.ti post nisam mogao nista bolje da smislim :beat:

ko se jos naigrao VB igara?

Anti Patriota je napisao(la):
ko se jos naigrao VB igara?
Promasio si poentu , verovatno nisi procitao sve postove a sigurno nisi bio na sajtu da vidis o cemu se radi .
Naravno da nije u pitanju HL2 u VB-u , suludo je i pomisliti tako nesto .
U svakom slucaju ne pucam na visoku A-kategoriju igara , za to treba suludo mnogo para i programera :)
U nedostatku sredstava ide se na puno maste , kvalitetnih ideja i zaraznu igrivost .
Tetris ne lici ni na sta , ali s vremena na vreme dosta ljudi odigra po neku partiju , bas kao i neku od milion verzija arkanoida .
Znaci , igra treba da bude neopterecujuca , sa grafikom i zvukom maksimalno dobrim (bez ps i vs) , totalno je nebitno da li radi sa 120fps uradjena u VB ili 160fps u C++ .
Takodje , bitna stavka je vreme , svako ce se sloziti sa cinjenicom da za istu stvar u C++ treba 5-10 puta vise vremena (i kucanja) nego u VB-u .
Nadam se da nisam i ja promasio poentu trudeci se silno da nesto objasnim nekom koga to i ne interesuje ?

Pozdrav , Misa...

Vrh Dno