Šta je novo?

Vasi utisci povodom Viste

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OS Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
BlackBerry Classic (Q20) + iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
juce sam instalirao vistu beta 1
vec od same instalacije mi se svideo
dosta, za mene, lepe sminke za koju opet treba malo privikavanja
medjutim nije OS samo sminka
ovako ispod haube je bagovit ali ne treba zaboraviti da je beta 1 i da nema jos drajvera koji podrzavaju vistu, takodje my computer zana de se otvara i po minut a nekada otvori odmah
nisam ga jos valjano probao juce sam ga cackao samo 2 sata
po meni obecava ne radi toliko sporo a kada izadje krajnja verzija mislim da ce biti

bice to ok. kad se srede bagovi.

instalirao sam ga na poslu na nakoj masini, igrao se sat vremena i formatirao.

prvi utisak da je okruzenje ok. poboljan start meni.
drajveri nisam nasao, mislim da je ploca NF4 bila.
u startu je mnogo service-a gorelo pa sam ih jedno 20 minuta gasio da bih normalno radio. brzina nije losa.

internet nisam stigao da chachnem.

to je to za pocetak.

Danas sam primio Mikro Vesti i evo šta piše u njima:

1. Vista na Sinergiji 05
----------------------------------------------------------------------
Kompanija Microsoft predstaviće na ovogodišnjoj Sinergiji, koja se od 12. do
14. oktobra održava u beogradskom Centru Sava svoj novi operativni sistem
Windows Vista koji treba da nasledi Windows XP.

Vista će biti predstavljena prvog dana održavanja Sinergije - najveće
tehničke konferencije u Srbiji i Crnoj Gori koja okuplja IT profesionalce,
programere i korisnike poslovnih aplikacija. Posetioci Sinergije će među
prvima u Istočnoj Evropi dobiti u uvid u prednosti novog operativnog
sistema.

U okviru prezentacije novog operativnog sistema biće organizovana i nagradna
igra, a predviđeno je da jedan od učesnika na poklon dobije računar
kompanije DESK sa instaliranom Vistom. Za ostale učesnike nagradne igre
obezebđene su mnogobrojne utešne nagrade. (G.B.)

Dorry sinko, covek je pitao za utiske a ne da ti sad ovde nama prenosis vesti koje svi znaju....

Marti Misterija je napisao(la):
Dorry sinko, covek je pitao za utiske a ne da ti sad ovde nama prenosis vesti koje svi znaju....

Ovaj post je bio čisto informativan za ljude koje još uvek ne znaju - bolje da stavim u ovaj aktivni thread nego da započnem novi thread ili da iskopam neki stari ;)

NE mora torrent, imam http linkove. Kome trebaju nek shalje mail posto nisam siguran da cu da primetim na vreme privatnu poruku
[email protected]
poz.
PS : File size je blizu 3 GB!!! (beta 2)

@dorry
hvala na vestima ;)

Poslednja izmena:
Cito informativno : Za 18 sati primljeno i vraceno preko 20 mailova sa requestom Viste :) Ako josh nekom treba > [email protected]
(Vista beta 2)

xex, odma' su zamenjeni novim :) Ajd opet poshalji request posto ne pamtim ovde mailove.
PS : poslato preko 100 e-mailova :D

jel probao neko vec vistu beta2, i koja su poboljsanja u odnosu na beta1?

Meni Vista beta2 ultimate edition bleji na D particiji. Nema drajvera, nasminkana je do bola a IE7 radi mnogo dobro i brzo i konacno su tabovi tu....
Ostalo ne znam, jedva sam na silu instalirao forceware...

Neznam da li se zna, ali imam informaciju da ce finalna Vista izaci na dvd-u, a na njemu ce biri obe varijante 32bit i 64bit. Takodje ce moci rucno, a i automatski da se odradi potrebna instalacija svega , a u zavisnosti od hardvera. Minimalna konfiguracija ce biti P2 233Mhz sa 128Mb. Ovim potezom zele da definitivno skinu sa podrseke sve win 9x operativne sisteme, ako i win 2000. Molio bih da se uzdrzite od :) . Pozdrav.

Broz je napisao(la):

tako pise a ako koza laze rog ne laze:)

Vrati svoju sliku, lepsi je model na istoj. :)

Heh, dobro.. Sad ja :
http://www.pro-networks.org/forum/about65405-0.html

A citat sa strane glasi :

"...The Windows Beta Team announces the availability of Windows Vista, Build 5231, on Microsoft Connect. This interim builds offers a view of alterations to Vista incorporating feedback gained during the testing of Beta 1 and Build 5219. This build is not beta quality but is offered as a preview or our progress towards Beta 2. This build has many references to Beta 2 in the user interface. Those references exist as we build towards the beta 2 release. 5231 is NOT Beta 2...

i josh neshto :

"...Windows Vista Build 5231 (Leaked Version)

As many of you are aware, Windows Vista Build 5231 was leaked to the Internet a day or two ago (09.10.2005) . The leaked build has the following file name: vista_usa_5231.050912-2020_x86fre_win-dvd.iso .
Microsoft has not officially released this build via MSDN nor via MS Connect.
It is understood that this leaked build is far from complete and has many deficiencies. Some of the files included in the leaked build have been reported to be tampered with and altered. The leaked Build 5231 is therefore regarded as falling into the category of WAREZ.

Toliko od mene za sad :D

Poslednja izmena:
borab je napisao(la):
Neznam da li se zna, ali imam informaciju da ce finalna Vista izaci na dvd-u, a na njemu ce biri obe varijante 32bit i 64bit. Takodje ce moci rucno, a i automatski da se odradi potrebna instalacija svega , a u zavisnosti od hardvera. Minimalna konfiguracija ce biti P2 233Mhz sa 128Mb. Ovim potezom zele da definitivno skinu sa podrseke sve win 9x operativne sisteme, ako i win 2000. Molio bih da se uzdrzite od :) . Pozdrav.

Hmm, sta se onda pricalo da WinXP trazi makinu od 500Mhz-a? To je valjda potrebno da radi optimalno, pretpostavljam :trust: Nesto mi smrdi da ce Vista da radi na 233 Mhz-a :S: Ali ko zna...

Here's What You Need to Use Windows XP Professional

PC with 300 megahertz or higher processor clock speed recommended; 233 MHz minimum required (single or dual processor system);* Intel Pentium/Celeron family, or AMD K6/Athlon/Duron family, or compatible processor recommended

128 megabytes (MB) of RAM or higher recommended (64 MB minimum supported; may limit performance and some features)

1.5 gigabytes (GB) of available hard disk space*

Super VGA (800 x 600) or higher-resolution video adapter and monitor

CD-ROM or DVD drive

Keyboard and Microsoft Mouse or compatible pointing device

Dorry je napisao(la):
Hmm, sta se onda pricalo da WinXP trazi makinu od 500Mhz-a? To je valjda potrebno da radi optimalno, pretpostavljam :trust: Nesto mi smrdi da ce Vista da radi na 233 Mhz-a :S: Ali ko zna...

i ja mislim tako
pa 98 se relativno vukla na takvim masinama pogotovu sa 32 rama
ne verujem da ce ga bas toliko optimizovati
mada kod mene ide lepo ali zna nekad da uspori bas puno

I dobro, ima li nekih drastičnih razlika u kernelu XP-a i Longhorna? Ili se sve svelo na šminku?

Meni trazi activation, pa sam batalio, nego mogu li slobodno da pobrisem particiju sa Vistom, a da ne ugrozim XP.

illidan je napisao(la):
Meni trazi activation, pa sam batalio, nego mogu li slobodno da pobrisem particiju sa Vistom, a da ne ugrozim XP.

nikako!

zaguglaj:)

sa zvanicnog MS sajta...

What graphics card should I use for Windows Presentation Foundation?

Any high performance DX9 Pixel Shader 2.0 card will give good results. The fastest PS 2.0 card with the most memory your bank account can afford is the ticket.

Avoid the low-end cards—such as ATI 9200 and below, nVidia 5200 and below—and go for the high-end X800 or 6800 if you can afford it.

delimir je napisao(la):
sa zvanicnog MS sajta...

What graphics card should I use for Windows Presentation Foundation?

Any high performance DX9 Pixel Shader 2.0 card will give good results. The fastest PS 2.0 card with the most memory your bank account can afford is the ticket.

Avoid the low-end cards—such as ATI 9200 and below, nVidia 5200 and below—and go for the high-end X800 or 6800 if you can afford it.

S obzirom da ce odgadjati i odgadjati, X800 i 6800 ce u momentu izlazenja Viste i biti u istoj kategoriji kao i a9200/fx5200 :)

Naravno da ce najbrza kartica najbolje raditi :D
Mislim da nece biti neshto preterano zahtevan. Naprimer XP kada se skine sva shminka uopshte nije mnogo zahtevniji od Win2K.

Pa, kad skines svu sminku, dobijes prethodnu verziju windowsa - onda ne treba ni da prelazis :D

silverglider je napisao(la):
Pa, kad skines svu sminku, dobijes prethodnu verziju windowsa - onda ne treba ni da prelazis :D

pa bukvalno tako....

mislim da nije pitanje dali ce i kako ce vista raditi na 233mhz racunarima, vec DA LI CE IMATI DRAJVERE za taj hardwer... Ja imam laptop compaq armada 1750 i stavio sam winXP na njega i sve radi medjutim NEMA drajvera za modem, zvuk itd, na svu srecu pa mi ni ne trebaju. Ako ta VIsta bude imala drajvere za neki matori 28.8 modem i za neku integrisanu muzicku kartu sa pcchips ploca bice super...a garant nece imati.

Nazad
Vrh Dno