Šta je novo?

Vasi utisci povodom Viste

Ima li neka objašnjenja za nove Vistine servise? Koji se mogu isključiti, a koje ne treba dirati?

Opis Viste je super uradjen.
Vista izgleda lepo (ko voli sminku) maltene ko MAC ili neki Linux ;)
Ono sto se meni ne svidja je ta velika najavljena HW zavisnost. Mada predpostavljam da ce biti i mogucnost da se radi u nenasminkanom modu :)
Sta je ispod haube videcemo kada stigne :)
Inace, opcija zabranjivanja koriscenja i sadrzaja "mladjoj sestri" i komentar da ce deca mrzeti vistu su me bas nasmejali :)
Pre ce biti da ce gnevni roditelji mrzeti Vistu.

pre ce biti da cemo svi mrzeti vistu, isto kao i svaki drugi M$ proizvod :d onako reda radi .

SurvivoR je napisao(la):
Ja ga plujem i ne planiram da prelazim :D
Šta će mi OS koji odmah nakon boota ima 200+ MB RAM zauzeto. Bolji je od linuxa samo po:
1. podršci za igrice (trenutno)
2. jednostavnosti podešavanja OS-a nakon instalacije istog (mada postoje linuxi koji uglavnom sve podese, tako da nema tu šta puno da se čačka)
3. bolje je podržan po pitanju drivera za neki hardware (bar za sada)

Da ne nabrajam predosti linuxa na windowsom, bila bi lista predugačka (napraviću je jednom prilikom, sada sam veoma zautet)

I sa ta tri skoka koja će da uradi, još uvek je u velikom zastoju u odnosu na linux.
Mada i ta tri koraka su samo propaganda...

Sta to bese objektivnost?

Na to pitanje sam pokušao da odgovorim pre 3 meseca :) pogledaj
I što ponovo dižeš uzbunu windows-linux, rekli smo da nećemo više da se prepucavamo na tu temu, bar ne u ovom threadu. Jesi li, možda, promenio mišljenje o tome koji OS je bolji?

Jel to bilo pitanje za mene?

Ajde polako... kao prvo, mozemo primetiti da tema nosi naziv: Vasi utisci povodom Viste, sto je sasvim ok imajuci u vidu da je Vista stigla do builda 5270 i da radi poprilicno lepo. Stoga, ljudi su zeleli bez bilo kakvih mambo-jumbo macho ****** da podele svoja misljenja o novoj nadolazecoj verzji Windows operativnog sistema. I onda si uleteo ti na ko zna koji nacin i poceo da sejes pricu kako ti neces da predjes na Vistu i kako je Linux ovo ili ono... hej, who gives a shit about that?
Bio si windows user pre godinu dana, bio si sav hepi i odjednom si, za kratko vreme, postao ne znam kakav guru. Sve je to super, tvoj entuzijazam i sl., ali pokazi malo objektivnosti i suzdrzi se od glupih komentara. Jer ti sada pljujes ono sto si koristio pre godinu dana a tada ti je bilo super. Ja i moj Windows...

Pa, umesto sto se blamiras i sam sebi skacs u usta, ako vec nemas sta pametno da kazes vezano za NASLOV OVE TEME a da nije obicno flejmovanje na temu WINDOWS ILI LINUX, onda bolje cuti. I pusti druge da razglabaju o datoj temi.

kako radi vistin file sistem ? jel za instalaciju obavezna konverzija HDD-a ? Da li se slaze sa FAT32 particijama i fileovima sa njih ?

@kUdtiHaEX: pa što onda quoteuješ ono od pre 2 meseca. Jesam li lepo ućutao? Šta ponovo dižeš uzbunu?
Šta rekoh, ne porekoh.

P.S. ne blamiram ja sebe :)

gx-x je napisao(la):
kako radi vistin file sistem ? jel za instalaciju obavezna konverzija HDD-a ? Da li se slaze sa FAT32 particijama i fileovima sa njih ?

Nije potrebna konverzija koliko ja videh. Cita NTFS particije najnoramlnije. FAT32 nisam probao, mada pretpostavljam da ni tu ne bi trebalo da bude problema.

pa izasao je CTP february build 5308

Chicago (IL) - Microsoft has begun warming up its marketing machine with information bits and pieces about its Windows Vista operating system. The public this week learned about the different version of the operating system while product partners apparently have received a time frame for the launch of the software, TG Daily has learned. According to sources, Microsoft will introduce Vista between in the week of 2 October.

http://www.tgdaily.com/2006/02/28/vista_launch_in_october/

Nazad
Vrh Dno