Thx Vlado.Broz je napisao(la):nikako!
zaguglaj![]()
Problemi se javljaju pri brisanju.So you have vista on your dual-boot? As vista has its own bootloader, you'll need to follow these steps to remove it.
:smash: :smash: :smash:faxcool je napisao(la):Pa shta?
borab je napisao(la):Windows Vista će biti preskok od tri stepenice u odnosu na Xp, kao što je prelazak sa Win 3.11, bio izlaskom Win 95..
Upravo tako,a najgore je sto vecina onih koji pljuju prvi predju(cast izuzecima),pa je onda pricha,primoran sam zbog posla,zbog ovoga ili onoga...borab je napisao(la):Da, tako ste ste svi pljuvali po Win XP dok je bio beta, te "ostacu na Win 2000, ja na Win Me,meni super radi Win98se", neka se jave oni koji su to pricali , a da su ostali pri svom stavu. Windows Vista će biti preskok od tri stepenice u odnosu na Xp, kao što je prelazak sa Win 3.11, bio izlaskom Win 95.. Ako je Microsoft odlučio da se ne bavi više disperzijom ljudi i znanja na gomilu desktop OS, onda mora da ponudi nešto novo. Živi bili, pa videli.
Ja ga plujem i ne planiram da prelazimzoran l je napisao(la):Upravo tako,a najgore je sto vecina onih koji pljuju prvi predju(cast izuzecima),pa je onda pricha,primoran sam zbog posla,zbog ovoga ili onoga...
Pa sve se to da iskljucitiVoodoo_NBGD je napisao(la):Pitanje je da li je tih 200 MB procesa zaista potrebno? Ionako su to sve neki automatski apdejti, kojekakvi network servisi koji monitoruju ko zna šta, a ljudi jednostavno hoće operativni sistem da bi pokrenuli neki god damn program...
linux radi stabilno sa podignutim firewallom, samba, sound, apache... serverima. Linuxu nisu potrebni servisi za nadgledanje fajlova od virusa, spyware, a ni za defragmentaciju file sisrema (linux ne fragmentuje fajlovezeljko je napisao(la):(nek neko zamisli linux sa svim servisima.. koje windows po defaultu ima bas me interesuje koliko bi on tada stabilan bio)
u tome i jeste poenta, svaka aplikacija ima svoju namenu, a ne jedna aplikacija radi 15 poslova, a ni ono sonovno ne radi kako treba (ponovo, chast izuzecima, a te izuzetke treba platiti 50-100, chak i vishe evra :d). U linuxu se zna koji program shta radi, za sve drugo treba iskoristiti neki drugi program. U tome se i ogleda kvalitet linux programa.zeljko je napisao(la):A i pogledajte vecinu aplikacija za linux... ma vecina nema 60% opcija u odnosu na istu za win okruzenje (cast izuzecima)
znas, u gentoo-u je jako teshko to odraditi... u programu samo nadjes ime pakteta koji ti je potreban i ukucas emerge {ime programa} (npr emerge win32-codecs), on lepo skine sa neta najnoviju verziju, kompajlira i instalira. Ostaje ti samo da pokrenes program i uchitas film. Lakse nego u windowsu, ne treba ni da otvoris browser, sve linux odradi umesto tebe.zeljko je napisao(la):zezao da nadjem sve codece
link da se lichno uveriteLYb je napisao(la):Meni barton 2500 zaista brrrrrzo radi, nista nije klokovano i ima 1G RAM-a kao dual-channel, a od servisa rade apache, mysql, named, squid, dbus, hald, tpop3d, sshd, fetchmail, cron na 5 minuta poteze mrtg, udevd, snmpd i jos par stvari. Na sve to dodaj da radim sa 8 aktivnih desktopa na kojima rade: kmail, knode, gaim, tri shell-a, shell sa MC, dva firefox-a sa minimum 8 tabova ukupno, krusader ili dva i nesto za p2p, najcesce azureus.
E da... sve vreme je u drugoj x-sesiji ulogovana moja zena.
Tako da... jeste, dobro se snalazi Gentoo![]()
Ok,ti si u ovoj kategoriji cast izuzecima ondaSurvivoR je napisao(la):Ja ga plujem i ne planiram da prelazim
Šta će mi OS koji odmah nakon boota ima 200+ MB RAM zauzeto. Bolji je od linuxa samo po:
1. podršci za igrice (trenutno)
2. jednostavnosti podešavanja OS-a nakon instalacije istog (mada postoje linuxi koji uglavnom sve podese, tako da nema tu šta puno da se čačka)
3. bolje je podržan po pitanju drivera za neki hardware (bar za sada)
Da ne nabrajam predosti linuxa na windowsom, bila bi lista predugačka (napraviću je jednom prilikom, sada sam veoma zautet)
I sa ta tri skoka koja će da uradi, još uvek je u velikom zastoju u odnosu na linux.
Mada i ta tri koraka su samo propaganda...
mkrnjic je napisao(la):A kako se postaje beta tester ??? Jel moraju neki uslovi da se ispune ??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari