Šta je novo?

vas AMD linx GFLOPs rezultat

Ako imaš jednu pločicu memorije, onda ni ne može da radi u DC režimu.
Win može da utiče, ali ne verujem da može toliko.

Ako imaš jednu pločicu memorije, onda ni ne može da radi u DC režimu.
Win može da utiče, ali ne verujem da može toliko.

Ma da imam samo jednu pločicu, uskoro cu uzeti jos jednu i tada ce da rade u DC rezimu(unganged) i nadam se da je razlog bio taj :)
Ajde neko ko poseduje samo jednu pločicu rama da kaze kakve rezultate dobija, za procesor moze i PII(925,945,955,965,B40,B50...) a ako nekoga ne mrzi moze da izvadi jednu plocicu i da istestira da vidimo da li je razlog ram memorija to sto dobijam manji GFlops.

Poslednja izmena:
Najverovatnije je do toga. Količina RAMa utiče na rezultate, samo ne znam zašto ti obara rezultat kada povećaš HT Link. Valjda će se javiti neko ko ima više iskustva sa LinX-om.

Evo i slike, da se vidi da imam malo Gflopsa (23.5). Memorija u single channel modu (jedan stap/plocica/modul, nebitno), 1333mhz CL9, W7 32bit.

Prilozi

• 1.2v 6h run.jpg
    1.2v 6h run.jpg
    325.4 KB · Pregleda: 137
Poslednja izmena:
Evo i slike, da se vidi da imam malo Gflopsa (23.5). Memorija u single channel modu (jedan stap/plocica/modul, nebitno), 1333mhz CL9, W7 32bit.

Eto onda je dilema resena, razlog sto imamo manji skor je ram memorija( u tvom slucaju i manja brzina proca):)

Poslednja izmena:
Da rhher za]ebali su te. Bitni su samo taktovi kao sto IvaNftw kaze a cena ploce nije bitna. Mislim odakle ti ideja da je cena tehnicki parametar koji utice na nesto. Ako das vise para mozes da imas vise sata, usb ili kojekakvih konektora (i slicne budzevine), kvalitetnije kondezatore, solenoide i sve tako kolko si spreman da se ispruzis ali hercaza odredjuje performanse. Ako je hercaza ista onda performanse treba da budu iste za obe masine i ne zavise od cene ploce.

Necu vise da trosim reci, pa sto onda ima xx review-a o maticnim plocama sa istim procesorima i razlikuju se vrednosti?
Sutra pazarim m4a89gtd pro, a zato vreme svi na google pa citajte:smackbum:

@DuleC....imas odlican CPU. Na 4GHz sa toliko malo v ...fenomenalno.

Win 7 64bit
Phenom 955@3792 MHz 1.45v
NB 2665 MHz
HT 2460 MHz
DDR 1640 MHz
GFlops 49,73 :smoke:

Prilozi

• OC 19.02 (10).jpg
    OC 19.02 (10).jpg
    204.9 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:
Ja sam zadovoljan. Joka je bio srećne ruke :)

Evo jedan dobar overklok, 305 FSB, NB i HT = 2745 MHz CPU = 3965MHz
i opet 39 GFlops :D mora da je ram memorija nema sta da je drugo...

kRoQG.jpg

Terzo i ostali, nemate razloga da HT drzite iznad 2000MHz, NB vec ima razloga drzati na sto visem taktu jer on povezuje juzni most i sam procesor, i utice na RAM.

Moj rezultat X2 555 --->>> X4 B55 @ 3.2Ghz

Prilozi

• Phenom.jpg
    Phenom.jpg
    164.3 KB · Pregleda: 165
@DarkSideR..a sto vrtis 32 bit mod za Linx, prebaci u 64bit.
Ja sa 3700 MHz imam preko 48Gflopsa..

Prilozi

• sshot-2.jpg
    sshot-2.jpg
    244.7 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Ne dozvalja mi da prebacim na 64bit, jer mi je win 32 bit-an.
Sledeceg meseca uzecu jos jedan modul rama i precicu na 64bit-a s nadom da ce rezultati biti onakvi kakvi treba da budu :p

Poslednja izmena:
Moj rezultat X2 555 --->>> X4 B55 @ 3.2Ghz

Svaka cast!!Moj B55 na 3.6ghz ne prebacuje 35.5 Gflops-a. Da li je do ploce ili mozda do memorije ili je moj proc. defektan u odnosu na tvoj. Uglavnom tesi me sto imam 5050 scor-u u 3dmark06 kao i ovi sa 955BE i 965.Nisam siguran da li je validno ali bi voleo da probamo SuperPi da uporedimo rezultate :crash:

andragon pishnu po vama :D Kad bi stavio all memory,i clock na 3.8 preshao bi 55 gflopsa :D

Stvarno ne znam u cemu je fora :D mozda ja ne radim neshto kako treba al evo probao sam jos jednom i opet isti rezultat.

Prilozi

• PHENOM.jpg
    PHENOM.jpg
    355.6 KB · Pregleda: 140
andragon pishnu po vama :D Kad bi stavio all memory,i clock na 3.8 preshao bi 55 gflopsa :D

1) Broj gflops-a nema veza sa velicinom testa tj. sto ti kazes "all memory", razlika ce biti u vremenu za koje zavrsava jedan krug

2) Memorija mi jeste na 1600 ako na mene mislis.....ali ne postoji razlika

3) Cisto sumnjam da je Linx validan, al nema veze, zanima me u cemu je razlika, zato bi i vole da uradimo Super Pi

pa nesreco stavi memoriju na 1600 mhz ;)

hehe ivane ladno nisam gledao,a primetio sam da neshto mrcvari,kad ono stoji na 1333 Mhz,hvala sto mi rece. :p

To je to,uglavnom rezultat za nijansu bolji.

Prilozi

• PHENOM II.jpg
    PHENOM II.jpg
    318.2 KB · Pregleda: 99
3.2Ghz

Prilozi

• Pi.jpg
    Pi.jpg
    157.4 KB · Pregleda: 122
Nazad
Vrh Dno