Šta je novo?

Vampyre Story

Nabavio sam Reloaded verziju za koju na nforce-u kazu da moze praviti probleme na Visti. Nadam se da ih nece biti u mom slucaju, ali to cu videti tek veceras kad se vratim sa posla i instaliram igru.

Na Visti 64 radi bez trunke problema, rezolucija 1680x1050. Izgleda da igra automatski preuzima rezoluciju monitora, jer kod mene nema razvlačenja ni deformacija. Nisam igrao mnogo, ali u prvih desetak minuta ima dosta smešnih/blesavih komentara... Definitivno vredi igrati.

Meni od "ponovonapunjenog" prikaze samo crn ekran pri startovanju i izbaci na desktop bez ikakve greske.:(

EDIT: Malopre sam probao i namaz vital koji nije resio problem.

Poslednja izmena:
Nasao sam resenje. Neko je provalio da igra pravi probleme sa nekim dual core procesorima. Moj je matori Intel Pentium D805. Na ovom sajtu http://majorgeeks.com/Win2000_Launcher_d438.html ima da se skine program sa kojim ogranicite na 1 cpu da koristi, pritisne se launch i radi mi:)!!!!!

Ja sam probao demo i zakljucio (opet) da me ovakve igre definitivno ne privlace :(

To je zato sto si bio mali kad je bilo "golden age" avantura (da, video sam ti godiste :p) :D

LM, sutra bi trebalo da je dobijem, i samo trazim onaj feeling i humor starih L.A. avantura, pa da budem odusevljen.

Da li je neko našo svrhu onom Animal Noise Toy. Imam neki osećaj da je glupa fora u pitanju ali ne znam šta da radim sa njim?

To je zato sto si bio mali kad je bilo "golden age" avantura (da, video sam ti godiste :p) :D

LM, sutra bi trebalo da je dobijem, i samo trazim onaj feeling i humor starih L.A. avantura, pa da budem odusevljen.

Pa pazi, bio sam dovoljno mator da sam ih preziveo sve, cak i odigrao indijana dzonsa (12 disketa na amigi ! pa da vidis show kad se pokvari recimo sesta :p), secrets of the monkey island i jos dosta onih detektivskih i arkadnih avantura. Medjutim, to me je nekako proslo, nemam strpljenja ni zivaca za to. Vise volim mixed-genred avanture. Ne kazem da ovo ne valja, daleko bilo, ali jednostavno nemam volje da kad sednem da se razonodim moram i da mozgam i sad tu nesto kao razmisljam ovo ono. Kad mi se to u slobodno vreme radi uzmem pa nesto freelnacujem za 100$ :D

PS. Sve vreme sa vise preferirao "Psygnosis" igre i igre tipa Lost Vikings, Gods, Another World, Flashback pa cak i lemings.
:wave:

Poslednja izmena:
@gx-x
Znam, znam, samo sam hteo da te usput pecnem malo, NHF :)

To su sve igre kojih se rado secamo, i "obazavamo". Da l' zbog same nostalgije, ili sto nema vise igara tog tipa.
Juce sam nabavio Vampyre story, nadam se da cu danas sesti da je probam, totalno nemam vremena za bilo sta osim "instant fun" igara. Prokleti posao... Sve igre koje imaju 10+ sati gameplaya mi stoje na hardu, zapocete ili do pola predjene...

@gx-x
Od svih igara koje si pomenuo jedino su Lemmingsi iz Psygnosisa:p.

Igra je fenomenalna, back to good old days. Jos samo Tim Schaffer da je bio u ekipi imali bi biser za pamcenje

nisam ni rekao da su te igre iz psajgnosisa....Rekao sam da su mi njihove igre najvise lezale, a onda sam nabroajo i ove ostale koje su mi se posebno svidele. ;)

Scena u podrumu zamka, kada kliknete na window to hell:
"Who is that guy with a stupid look on his face and a tag that says "MY NAME IS GEORGE""
ROFL, ali stvarno!

*** konachno mi se flashback-ovao onaj stari ala Lucas Arts point&click feeling. Sav sam se najezio, pa ovo je 10/10. Nemogu prosto da verujem da su posle toliko vremena odlucili da urade nesto sa ovakvim kvalitetom. Ja jos bio skeptican da mi se taj extra osecaj LA avanturisanja vishe nikada nece vratiti, kad ono...Super:D Jedino mi shit shto igra radi u 1080i a ne 1080p ,ali mozda izadje neki patch jer steta bi bilo vec kad podrzava sve aspect ratio-e.

Počeo sam malo, 10-ak minuta, koliko mi slobodno vreme dopušta. Šta znam... štosovi su malo infantilni. Monkey Island je imao suptilniji humor.

Meni se ne sviđa. Pati od dečijih bolesti avantura. Ne može da se poredi sa Monkey Islandom i Grim Fandangom u bilo kom pogledu. Fejding između scena je naporan, kao i Monino sporo kretanje, što bespotrebno usporava igru. U 21. veku ne prolazi *****sko skupljanje stvari po svim sobama, pa potom traženje sa čim upotrebiti i to bez neke logike. Sve to u kombinaciji sa sporim dijalozima, koje sam prekidao u pola rečenice, i neprijemčivim i isforsiranim humorom me je veoma brzo smorilo.

Ove godine sam odigrao Jack Keane avanturu. Iako nije dorasla Monkey Island serijalu, prešao sam je celu i zabavio se. Igrao sam i So Blonde i odustao na početku i pored prelepe grafike. A Vampyre Story sam deinstalirao posle 2h. Dao sam joj šansu, ali mi se jednostavno nije dojmila. P&C igre su u kliničkoj smrti (nažalost odavno). Što između ostalog i dokazuje broj članova koji su izneli svoje utiske. Proizvođači samo kopiraju igre od pre 15 godina, bez istinskih unapređenja i bez imalo inventivnosti.

Monino kretanje moze biti mnogo brze. Nakon sto odaberes mishem gde zelis da dodje, pritiskom na space ona se tu automatski stvara. Endzin je sasvim dobro odradjen sa strane kretanja, preskakanja dijaloga i slicno. Taster "space" mnogo ubrzava igru u raznim situacijama (kretanje, dijalozi, upotreba predmeta).

Ma znam za space. Može i desni klik kada se pojavi strelica. Ali su bespotrebno iskomplikovali.

Najveci nedostatak je to sto je igra puna bagova... ajd' nekako da prihvatim sporadicno gubljenje kursora i greske u scriptingu, ali nedopustivo je za igre ovog tipa da imaju bagove sa itemima! I to se provali uz puno frustracije i izgubljenog vremena, a onda je jedino resenje vracanje na poziciju od pre par sati. Steta, posto je, otherwise, veoma dobra igra.

@Laza
Ma ti izgleda bespotrebno lupetas. Sto to odmah nisi rekao, nego kao znao si a naveo si to kao njenu prvu manu. I sve ti je nesto 'komplikovano' a nisi ni poceo da igras.Sta sad, igrao sam i ja sve moguce avanture od Sierrinih quest serijala,Larija, Monkey islanda , Loom-a, Indiane Jonesa, Maniac Mansiona, Day of the Tentacle-a, Gabriel Knight-a...

Kao prvo, moj 'avanturisto', trebao si da po nekoj logici (vec kad si je spomenuo), za tih dva sata igranja, istrazis malo tastaturu i skontas kako se pritiskom na taster SPACE lik istovremeno pojavljuje na tom mestu gde si kliknuo, da desnim klikom prelazi na sledeci ekran, da <TAB> sluzi za otkrivanje mesta od interesa. Kao drugo, to o cemu pricas, to je samo prica o tvojem gubitku zivaca za ovakvu vrstu zanra, ili neki dokaz da ,na pr., Monkey Island nikad nisi ni igrao, jer ako je on necega imao, izmedju ostalog, imao je nelogicnih zagonetki i dugih dijaloga.

Point&Click i sl. avanture ili volis ili ne. U doba vizuelne i igracke zasicenosti i industrije koja stalno gura napred, starijim igracima se retko ukaze prilika da se podsete starih dana i stvari uvijenih u neko osvezeno,novo pakovanje, dok klinci u opste nemaju interesa za ovako nesto, opet iz istih navedenih razloga(ko kad bi im reko ajde dete, prekini da igras taj WOW i procitaj ovu knjigu). E sad, ako je ova igra(na stranu odlicnih kritika) uspela da me odvoji od ostalih igara i da me, pored quada i 280-tke 'natera' da je igram, onda je ispunila za mene navedenu svrhu. Sve te neke 'mane' koje navodis upravo su sastavni deo ovakvih igara i cine njihov specifican smek (a tebi bas sad to smeta). To sto je stari tim Lucas Arts-a uradio, po meni je za svaku pohvalu, jer su to ocigledno uradili srcem i uradili su 1/1, od game art-a do muzike, specificnog humora i price.

Ukratko, ono sto si licno osetio u ovoj igri jeste sopstveno 'zasicenje materijala' i gubitak starog igrackog duha. U ostalom ,meni je bitno da sam licno zadovolljan a jesam i te kako... A tebi je bas drago zbog toga:D

Poslednja izmena:
Nemoj da stavljaš svoje reči u moja usta. Volim P&C avanture. Odmah sam upoznao komande, ali sam morao da izrazim nezadovoljstvo bespotrebnom upotrebom leve ruke. Zar naziv point and click stoji tu za džabe?

Da zanemarimo tehničke nedostatke. Jer mi to nije glavni nedostatak igre. Jednostavno u ovoj igri me ništa ne vuče da idem dalje. To ne znači da sam zasićen ili da nisam ljubitelj ovog tipa igara, to znači da mi se konkretno ova igra nije dopala. Ne vidim zašto to smatraš lično. Nisam nikom zabranio da uživa u igri, samo sam izneo svoj utisak.

nisam ni shvatio licno. Ali opet pricas bzvz, jer to sa koriscenjem leve ruke imao si i u matorom monkey-u kao precice: u- use, t- talk itd nesecam se vise(sto me opet cudi da ne znas). E to je ono sto mi smeta, jel spominjes stvari koje su oduvek postojale kod igara ovog zanra i igrao si ih, a sad ih navodis kao mane. Sad opet kazes da je prica, sto mogu da prihvatim da ti se svidja ili ne, ali si opet u prvom izlaganju akcentovao tehnicke mane izvodjenja ove igre, koje su vezane za 99% p&c. Zato te ne kontam u opste...

Meni se ne sviđa. Pati od dečijih bolesti avantura. Ne može da se poredi sa Monkey Islandom i Grim Fandangom u bilo kom pogledu. Fejding između scena je naporan, kao i Monino sporo kretanje, što bespotrebno usporava igru. U 21. veku ne prolazi *****sko skupljanje stvari po svim sobama, pa potom traženje sa čim upotrebiti i to bez neke logike. Sve to u kombinaciji sa sporim dijalozima, koje sam prekidao u pola rečenice, i neprijemčivim i isforsiranim humorom me je veoma brzo smorilo.

Vrh Dno