Šta je novo?

Vampire: Bloodlines - the biggest content restoration patch in one go ever

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
515
http://www.bluesnews.com/cgi-bin/board.pl?action=viewthread&threadid=103837

The next unofficial patch for Vampire: The Masquerade - Bloodlines will offer "the biggest content restoration in one go ever," as hard as that is to imagine after so many of these patches over the years. This seems worth noting since folks might be picking up the game since it's on sale at Direct2Drive for under five bucks. Word is: "Acleacius, please don't start playing 6.5 because 6.6 will be released soon and this one has the biggest content restoration in one go ever, so I really need to get some good feedback!" Thanks, yes, Acleacius.

:)

Ja nista ne kapiram. Restoration kakvog contenta. Sta donosi patch? Novu kampanju? Bolju grafiku?

Ja sam ovu igru vec presao sa svim klanovima. Ako nije nesto stvarno novo ne vidim svrhu otvaranje nove teme za igru iz 2004. godine koju su svi koji su to zeleli presli vise puta.

Ne znam da li je neka igra krpljena vise od ove...imam utisak da je izbacena u pre-alpha fazi. :)

Pa nije bilo bas toliko lose. Bio je samo jedan gamebreaking bug po izlasku tj. morao si koristiti cheat ako si hteo dalje. Da budem iskren ja nisam fan ovog unnoficial patcha jer on menja mnoge stvari u igri pored krpljenja bagova.

ima onih koji menjaju, a i ima onih koja samo vraćaju sadržaj koji nije upao u finalnu verziju.. zbog nedostatka vremena verovatno.

ја сам у току игре, у току првог пута наишао на само један буг, тј онај са чамцем и доктором када се крешује. све остало ми је лепо радило.

Pa nije bilo bas toliko lose. Bio je samo jedan gamebreaking bug po izlasku tj. morao si koristiti cheat ako si hteo dalje. Da budem iskren ja nisam fan ovog unnoficial patcha jer on menja mnoge stvari u igri pored krpljenja bagova.
Poslednjih desetak verzija tokom instalacije možeš da biraš hoćeš li "basic" ili "plus" patch. Prva varijanta samo krpi bagove, druga moduje igru.
U svakom slučaju patch je a must have pošto bez njega ne može da se igra na 64-bitnim sistemima, a i na 32-bitnim sa više od 2 GB (igra loše detektuje memoriju pa budu jako mutne teksture).

Poslednja izmena:
Ja nista ne kapiram. Restoration kakvog contenta. Sta donosi patch? Novu kampanju? Bolju grafiku?

Ja sam ovu igru vec presao sa svim klanovima. Ako nije nesto stvarno novo ne vidim svrhu otvaranje nove teme za igru iz 2004. godine koju su svi koji su to zeleli presli vise puta.

Don't Happy, Be Worry :)

Nego ovo je najava za patch, a sta ce sve biti u njemu se jos ne zna.

Prilično sam siguran da, kada sam igrao, nije bio potreban nikakav cheat da bi se igra prešla. Barem meni nije. ;)

Meni je vise puta koliko sam prelazio igru (skoro svaki put sam je skidao ponovo) uvek bio problem sa camcem i doktorom.

Oficijelni patch resava taj problem. Nista vise od tog patcha nije potrebno. Uopste ne vidim svrhu za modovanjem ove vec ionako out of the box odlicne igre. performanse su bile i ostale prilicno lose ali na iole modernijim masinama ide sasvim pristojno igra. Inace, VTM-Bloodlines je verovatno jedna od top 10 svih vremena a u rpg konkurenciji verovatno medju prve tri ikada.

Mene je combat toliko odbio da nikad nisam igru preshao iako me je pricha itekako vukla.

Oficijelni patch resava taj problem. Nista vise od tog patcha nije potrebno.
Potrebno je. Ko što rekoh, igra ima probleme na mašinama sa više od 2 GB RAM-a i na 64-bitnim Windowsima. Ono, možeš ti da skineš i ručno te odvojene fixeve, al cimanje je. Svučeš nezvanični patch, instaliraš ga u basic varijanti i ne misliš.

Nezvanicni (basic) patch cini mi se u verziji 6 doneo je bio i par bugova tako da sam morao da deinstaliram sve i krenem iz pocetka sa oficijelnim 1.2 patchom (ili koristim noclip). To sa 64-bit masinama i vise od 2GB nisam znao, ali nije ni cudo - igra je vec dosta stara (a uvek bila tehnicki ne bas savrsena najblaze receno) U svakom slucaju sjajna igra i sa svim tim tehnickim nedostacima. Da se moze negde kupiti original u kutiji sa sve knjzicom odmah bih pazario bez obzira sto imam vise narodnih varijanti iste :). Koliko mi se igra dopala govori i moj avatar ;)

Poslednja izmena:
Da se moze negde kupiti original u kutiji sa sve knjzicom odmah bih pazario bez obzira sto imam vise narodnih varijanti iste :).

Jos nisi uzeo original :trust:

Ja sam svoju kopiju parazio ne dugo posto je propala Troika a cena igre pala na neku smesnu cifru (mislim da je bilo oko 10 evra).

Koliko mi se igra dopala govori i moj avatar ;)

I moj potpis :)

Ja sam razmišljao da uzmem, ali čemu to? Kome idu pare? Ni Activisiona ni Valvea mi nije žao, a Troikaši dinara neće videti od toga...

Ma ko da su neke pare, nek idu kome hoce. Lepo je imati kutiju Bloodlinesa i unutra original diskove, u tome je poenta :)

Znam da sam drukcije tvrdio za Dragon Age ali on je 50evra a ovo je sica. Takodje sam nabavio i ostale Troikine igre u originalu. Bioware moze da napravi sta hoce ali za mene je jedan Tim Cain :)

Sećam se da je igra bila skoro savršena, do kraja. Kraj je jednostavno užasan. Vidi se da je sklepan na brzinu.

да, са све оним завршецима...

Kraj (krajevi) je odlican, ne znam cemu zaljenje? Igra je apsolutno remek-delo. Nema slabog i neubedljivog mesta.

da kraj je jadan, a odlican je u fallout 3.... eeee...

Tim Cain... car :)

Ne mislim na kraj priče, nego na ono poslednje poglavlje, gde imaš samo horde neprijatelja koje treba da mlatiš. Glupost. Na kraju sam ukucao šifru za god mode i prešao tako, nisam imao živaca. Ali ostatak igre je genijalan.

Svako koga znam a da je presao igru rekao je da je kraj jadan. Prvi put kada sam presao igru kraj mi se stvarno svideo, svi su verovatno ocekivali neko kataklizmicko ludilo da ce da rulaju planetom i slicne gluposti. Kraj koji sam dobio prvi put je ujedno i najbolji, kad predjes na stranu Anarhista. Imaju jos dva slicna zavrsetka, jedan je kad se ulizes LaCroixu i na kraju ga zeznes a drugi je kad se boris s njim i zavrsis igru solo. Preostala dva kraja su bezveze jer ne otkrivaju sadrzaj sarkofaga. Bilo koji kraj koji otkriva sadrzaj sarkofaga je dobar jer nosi dobru poruku sa sobom a i objasnjava Jackovu ulogu u celoj prici. Samo nemojte da kukate kako spojlerisem igru staru 5 godina...

Najzabavnije je igrati sa Malkavianima, najsmekerskije je biti Toreador (osecas se kao glavni lik nekog od filmova Dejvida Linca), totalno bezveze je biti Ventrue, najteze je igrati sa Nosferatuom, Brujah, Tremere i Gangrel mi nisu bili narocito zanimljivi.

Poslednja izmena:
Pa nije toliki problem okončanje priče, nego u realizaciji kraja. Znači prva dva chaptera su tako brižljivo urađena da je to čudo (zapravo i nije, Santa Monicu su razvijali sto godina, zbog toga im je projekat i bio pred otkazivanjem), znači svaka lokacija na mapi, svaki lik su imali neku ulogu, često radiš i nekoliko kvestova paralelno, vodiš računa šta sa kim pričaš, milina. I onda već u Chinatownu počinje da smrdi, šalju te po udaljenim "instancama", da bi se kraj pretvorio u čisto mlaćenje, a ko se zeznuo i nije lepo razvijao lika (recimo, nije previše iskusan u RPG igrama), ladno je mogao da krene ispočetka pošto se sa nekim char specijalizacijama igra prosto nije mogla završiti.
Ali svejedno, sjajna igra.

Poslednja izmena:
Od takvih mana pati apsolutno svaka igra. Uvek je pocetak najbolji a kasnije valja razviti pricu, drzati odredjenu dinamiku i atmosferu i ostvariti odredjenu duzinu igre a pritom postaviti kvestove tako da ne budu nemoguci za izvrsenje sa odredjenim stepenom razvoja lika. Mozda i igra ne bi bila jedinstvena da nije ideje (vampir iz prvog lica u modernom okruzenju). Meni je licno najslabije "podzemlje" u kome su Nosferatu vampiri. Srecom, traje kratko zadrzavanje tamo i ne mora se vracati uopste. Mislio sam na sam kraj igre, a poslednji nivo jeste mlacenje ali je lik do tada razvijen i veoma mocan. Ako se ulaze od pocetka samo u toreadorovu snagu npr ( lepi zavodljivi vampir a ne snazni gangrel ili nosferatu) moguce je preci golim rukama ceo nivo nakrcan neprijateljima bez varanja uz koriscenje celerity-ja. Tremere vampir je na kraju polu-bog koliko je mocan i nije uopste izazov igrati sa njime osim mozda do sredine igre.

Poslednja izmena:
Ako se ulaze od pocetka samo u toreadorovu snagu npr ( lepi zavodljivi vampir a ne snazni gangrel ili nosferatu) moguce je preci golim rukama ceo nivo nakrcan neprijateljima bez varanja uz koriscenje celerity-ja.

Brujah клан, са напуцаном strength, dexterity, и оним feat-ом за тучу песницама, мислим да је brawl, па уз то celerity, potence, па чак и presence, чисти све пред собом, чак и оне изузетно незгодне жгадије из sewers-a, тј ниво који мораш прећи пре уласка у базу носфератуа. а на крају сам наслагао оне кинеске вампире, и кроз целу игру сам користио само песнице. мада ми се чини да катана има бољи потенцијал, тј већи максималан damage.

Poslednja izmena:
Kraj (krajevi) je odlican, ne znam cemu zaljenje? Igra je apsolutno remek-delo. Nema slabog i neubedljivog mesta.

True, true.

Ali, moraju ljudi na nešto da se žale. Vampire - najbolja igra ikad - im ne valja, a onda odu i igraju 15 pucačina godišnje i tu im ne smeta ništa.. :D

Booqy je napisao(la):
Ne mislim na kraj priče, nego na ono poslednje poglavlje, gde imaš samo horde neprijatelja koje treba da mlatiš.

Ma da, misliš da bi bilo logičnije i bolje da poslednji segment igre prođeš vodeći razgovore sa neprijateljima? Ti bi da pregovaraš sa onim vukodlakom? :D

Svako koga znam a da je presao igru rekao je da je kraj jadan.

Naprotiv. ;)

Najzabavnije je igrati sa Malkavianima, najsmekerskije je biti Toreador (osecas se kao glavni lik nekog od filmova Dejvida Linca), totalno bezveze je biti Ventrue, najteze je igrati sa Nosferatuom, Brujah, Tremere i Gangrel mi nisu bili narocito zanimljivi.

Sećam se, prvi put kad sam igrao - sa Malkavom - vozio sam neku nevidljivost, ako me dva vampira vide u isto vreme - mrtav sam, tako da sve vreme sam morao da se krijem. :D Kod onog Tzimisce (onog divljaka koji uskače i iskače) sam učitavao jedno milion puta, ali lik je mnogo zabavan za igranje.

Tremere je mašina. Niko ne može da te ubije. Ljude ubijaš sa trance/feed, trance/feed, a vampire i razna čudovišta demoliraš ko od šale sa onim magijama (blood something). Sa Tremerom se prošetaš kroz igru, od prvog do poslednjeg minuta igre si potpuno neuništiv.

Poslednja izmena:
Ma da, misliš da bi bilo logičnije i bolje da poslednji segment igre prođeš vodeći razgovore sa neprijateljima? Ti bi da pregovaraš sa onim vukodlakom? :D
normalno da bi bilo bolje, imaš milion igara gde se biješ, retko kad se priča... mnogo je elegantnije da uništiš zadnjeg bossa tako što ga ubediš da ne postoji nego da ga išamaraš. najbolje je kad možeš da biraš (kao u većem delu bloodlinesa)..

al deo sa vukodlakom je do jaja.

Moram priznati da je prilično zanimljiv osećaj kada tako nešto uradiš (pređeš bez velikog fajta na kraju). U Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark sam, recimo, iskoristio opciju da izgovorim Mefistofolesovo istinsko ime (koje sam pre toga debelo platio u zlatu :) ) i na taj način završio igru benišujući ga direktno umesto da se fajtam. Mislim da je to jedina igra koju sam završio na taj način i uopšte se nisam osećao hendikepirano zbog toga, naprotiv. Čak mi je veoma drago. U pravu su ljudi za neke stvari, da se postavljaju prema jednoj grupi klasa. Recimo, sećam se da sam u Icewind Dale dobio na kraju neki mač koga je mogao da ima samo Paladin, a gle čuda, imao sam ga. Da ga nisam imao, otišla bi mast u propast. I što je najgore, na kraju igre onog demona u prvom selu uopšte nisam mogao da ranim ničim osim strelama koje je imao moj rendžer, tako da su paladin, klerik i mag služili da trčkaraju okolo izigravajući mete, dok je rendžer stajao Bogu iza nogu i punio strelama bossa 100 godina, skidajući mu po malo.

Nazad
Vrh Dno