Šta je novo?

Vampire: Bloodlines - the biggest content restoration patch in one go ever

Poenta je sto se poslednji "nivo" Bloodlinesa i ne mora preci sasvim nasilno. Mnogi sukobi se mogu izbeci, neprijatelji prevariti da se sklone sa "vrucih tacaka". Npr ulaz u onu ventilacipnu ili cev za sut na gradilistu ne secam se vise je cuvan pomno od strane gomile naoruzanih tipova. Frontalni napad na sve njih verovatno zavrsava fatalno po bilo kog vampira osim mozda tremere i brujah i nosferatua. Bolja fora je jednostavno protrcati pored njih prethodno ih navukavsi da se sklone. Isto je i u onom skladistu u chinatown-u gde se pojavi njih 30 - naoruzanih do zuba. Jednostavno pobeci je mnogo bolje resenje i realnije. Ja sam kao toreador vampir sa razvijenim celerity i strength/browlom bio tu apsolutno nemocan, ali sam im pobegao bez problema skacuci po policama koristeci celerity. Mnogo realnije resenje i meni prihvatljivije nego ubiti sve njih do zuba naoruzane hladnim i vatrenim oruzjem golim rukama. Uz dai-katanu ili vatreno oruzje kombinovano sa nekim vampirskim mocima uz malo trcanja po skladistu bi bilo sigurno moguce sve ih pobiti. Zbog razlicitog nacina resavanja takvih problema je Bloodlines sjajna igra i ima odlican replay value.

Poslednja izmena:
Zbog razlicitog nacina resavanja takvih problema je Bloodlines sjajna igra i ima odlican replay value.
slažem se, samo što neke fajtove i nisi mogo da izbegneš na kraju (igrao sam sa malkavianom sa maksimalnom nabudženim skillom za šunjanje), a i sa svim bossovima si morao da se biješ, bolje bi bilo da si bar jednog mogo da pobediš na nenasilan način.

Frontalni napad na sve njih verovatno zavrsava fatalno po bilo kog vampira osim mozda tremere i brujah i nosferatua. Bolja fora je jednostavno protrcati pored njih prethodno ih navukavsi da se sklone. Isto je i u onom skladistu u chinatown-u gde se pojavi njih 30 - naoruzanih do zuba. Jednostavno pobeci je mnogo bolje resenje i realnije. Ja sam kao toreador vampir sa razvijenim celerity i strength/browlom bio tu apsolutno nemocan

Taj Toreador onda je prilično slab lik. ;)

Kao što sam gore rekao, kad sam igrao sa Tremerom, u tom kineskom skladištu, ih samo sve ubiješ i završavaš svaku borbu sa ljudima sa 100% punom energijom i krvi. Svaki put. ;)

Pojavio se unofficial patch 7.2...
+Made SM haven stay always active and placed Ash’s cell key on crate.
+Adjusted sell values, melee stats and fixed netcafe headrunner bug.
Fixed possible video courier retrigger bug and some dialogue issues.
Prevented Heather’s comeback when returning from lower Hallowbrook.
http://www.patches-scrolls.de/vampire_bloodlines.php

Da ne otvaram novu temu,barem je novija od one druge!Ovo mi je prvi put da probam igru,jednostavno nisam verovao ljudima da je bas toliko dobra,a jos je iz 2004 godine!Danas bas citam po temama preporuku za neki dobar RPG naslov i ponovo naletim na ovu igru!Skinuo sam je cisto da vidim sta je tu toliko dobro i mislio sam da ce brzo leteti sa hard diska,kad ono posle sat vremena igranja potpuno odusevljenje za igru staru 7 godina!Prosto nemogu da verujem kakve sam gluposti sve dosada probao,a ovo sam propustio zbog predrasuda!Jednostavno sam morao da podelim moje odusevljenje!

Da ne otvaram novu temu,barem je novija od one druge!Ovo mi je prvi put da probam igru,jednostavno nisam verovao ljudima da je bas toliko dobra,a jos je iz 2004 godine!Danas bas citam po temama preporuku za neki dobar RPG naslov i ponovo naletim na ovu igru!Skinuo sam je cisto da vidim sta je tu toliko dobro i mislio sam da ce brzo leteti sa hard diska,kad ono posle sat vremena igranja potpuno odusevljenje za igru staru 7 godina!Prosto nemogu da verujem kakve sam gluposti sve dosada probao,a ovo sam propustio zbog predrasuda!Jednostavno sam morao da podelim moje odusevljenje!

Da sam bar na tvom mjestu :)

@starac
Verovatno si odigrao mali milion puta!Malo mi je smesno sto bih ja sada komenterisao o igri!Pa i ne kasnim bas puno,cirka 7 godina!:p

@voka_gsw
Igram u klanu Brujah!Neznam koliko treba vremena da se predje igra i koliko su razlicite price sa ostalim klanovima!Ako ima neke razlike po pitanju price sa ostalim klanovima onda cu sigurno pokusati i sa drugim likovima!

@voka_gsw
Igram u klanu Brujah!Neznam koliko treba vremena da se predje igra i koliko su razlicite price sa ostalim klanovima!Ako ima neke razlike po pitanju price sa ostalim klanovima onda cu sigurno pokusati i sa drugim likovima!

Razlike ima itekako.

Brujah prvo udara, pa tek onda pita :)

To mi se jako dopada!Mislim da ce Witcher da saceka dok se ovo ne odigra!Jedinu zamerku imam za mapu!Bilo bi bolje da je nisu stavili na autobusku stanicu,ali sve ostalo je uradjeno bas po mom nekom ukusu!

Ima razlike, recimo, meni je Malkavian bio najzabavniji lik za igranje. A kao što već pisao, Tremere mi je bio najjači lik - sa njim možeš da smrviš svakog protivnika u igri.
Ako se dobro sećam, igra ima onu opciju da ti kako napreduješ sama dopunjava one sposobnosti, to isključi obavezno!

Kako god bilo, sad si Brujah, ali igru ćeš igrati više puta, pa probaj kasnije i ostale likove. :)

@voka_gsw

Nije samo razlika u priči. Razlika je u pristupu igranju. Igrati sa Nosferatuom i Toreadorom su kao dve potpuno različite igre smeštene u isto okruženje. Igrati sa Malkavianom je pak, jedinstveno iskustvo.

Brujah je meni lično jedan od dosadnijih klanova ali je dobar ako želiš da se uneseš u ceo taj anarhy fazon.

Toreador je dosta fleksibilan ali slabašan. Mada je idelan za rešavanje kvestova putem dijaloga. Takođe ako želiš da igraš modernog metroseksualca i ubaciš se u taj fazon boljeg klana od Toreadora nema :D

Gangrel je baš onakav kakav izgleda, divalj. Meni je igrati sa njim bilo jako zanimljivo.

Tremere je OP.

Ventrue je... ljigav. Ako želiš da igraš lošeg lika najbolji kandidat je pripadnik Ventrue klana. Uostalom glavni negativac je Ventrue tako da... Ventrue su klasični knjiški vampiri sa sve plemićkim poreklom.

Nosferatu je... pa Nosferatu. Ako budeš igrao kao Nosferatu kanalizacija će biti tvoj prijatelj.

Malkavian je loood! Cela igra je jedna velika žurka kada igraš sa Malkavianom.

To je šest klanova koji čine Camarilla sektu čije pripadnike možeš igrati plus Gangrel koji ne pripadaju Camarilla sekti.

Sabbat su negativci i njih u osnovnoj igri ne možeš igrati ali je bilo nekih modova koji su omogućavali (bar mislim da je bilo).

Kao što reče voka_gsw, u pitanju je verovatno najbolja igra za PC.

[YOUTUBE]7o7jFPs5730[/YOUTUBE]

Svaka cast na pojasnjenju u vezi klanova!Uglavnom volim da igram nekog dobrog lika,zato sam i odabrao Brujah,ali cu isprobati definitivno sve!Ne bih da budem dosadan,ali mi nije jasno zasto moram da hakujem sopstveni racunar u mojoj bazi tj.stanu?
Imam instaliran ovaj nezvanicni patch 7.3 i to onu plus verziju!Dali to kvari utisak u igri?Ne volim neke cheat-ove u igrama!
Dali ima neki texture mod ili graphic mod koji je must have!Ovo kako sada izgleda je bas odlicno,ali ako moze i bolje sto da ne!

Svaka cast na pojasnjenju u vezi klanova!Uglavnom volim da igram nekog dobrog lika,zato sam i odabrao Brujah,ali cu isprobati definitivno sve!Ne bih da budem dosadan,ali mi nije jasno zasto moram da hakujem sopstveni racunar u mojoj bazi tj.stanu?
Ne moraš da hakuješ, piše ti lozinka na papiru na stolu (ili u fijoci).

Jel moze neko na brzinu da napishe sta sve i kojim redosledom treba instalirati? Secam se od ranije neke priche o vise nezvanicnih patcheva. Jedan od njih je valjda loshiji jer je lik koji ga pravi izmenio previse toga i vise to nije igra kakvom su je dizajneri zamislili i td.
Zato me zanima koji patch je dobar i kojim redom sve ttreba instalirati da bi igra bila onakva kakva treba da bude :)

OS je XP 32-bit. Ako je to bitno :)

p.s. U kojim rezolucijama se moze igrati? Da li postoje i resolution patchevi, texture packovi i slicno?

Poslednja izmena:
1. Instaliraš igru
2. Instaliraš nezvanični patch, on u sebi sadrži i poslednji zvanični
3. Ubaciš lekić za v1.2
4. igraš

Kad kreneš da instaliraš nezvanični patch, on će da te pita da li hoćeš basic ili plus varijantu, basic samo ispravlja bagove, plus menja neke stvari, sve piše detaljno u changelogu.

@voodoo
Snasao sam se u medjuvremenu!Tu sam se drndao sigurno sat vremena!Sifra se nalazi u poruci koja je na stolu!Jako mi se svidja sto se mora mozgati da predjes dali sporedni kvest ili glavni!Igra ovakvog tipa mi je falila vec duzi period!

@voodoo

Hvala. Instaliracu basic, ne chitaju mi se ti change logovi. Plasim se da ne naletim na neke spoilere :p

Prvi put igram, i pocetni utisak je da ova igra ima najbolju muziku od svih igara koje sam ikad probao :)

Pa neko pravilo je da najbolje igre imaju mnogo dobru muzičku podlogu. Ne sećam se nijednog izuzetka.

Sta znaci ona skala kod sneakinga? U tutorialu su objasnili za boje, ali za onu skalu koja se puni sivom bojom nista ne rekose koliko se secam. Da nije buka?

1. Instaliraš igru
2. Instaliraš nezvanični patch, on u sebi sadrži i poslednji zvanični
3. Ubaciš lekić za v1.2
4. igraš

Kad kreneš da instaliraš nezvanični patch, on će da te pita da li hoćeš basic ili plus varijantu, basic samo ispravlja bagove, plus menja neke stvari, sve piše detaljno u changelogu.

Hvala na uputstvu, skidam sad sve potrebno pa cu da instaliram i obrnem jos jednom sa brujah verovatno.

Uh sto je ovo dobra igra, a prvi put sam je igra pre godinu dana sa nezvanicnim i hi res patchom. Bas kida.

Tt2b5

Po meni jedna od najboljih prica u igrama + ceo taj vampirski smek je prenesen vrlo dobro :)
Na drugu stranu bagovi su onda bili katastrofalni kao i optimizacija :)

Nazad
Vrh Dno