Šta je novo?

Uz bozju pomoc

Imam nekoliko Vega grafoskopa (Iskra) i svi imaju socivo (gornje stakleno) iz jednog dela.
Kakve si rezulatati sa tim socivima.
Jel neko pravio sa takvim socivima- navodno je slika losija od trodelnih sociva?
Kolika je najmanja kutija ako koristim 15" tft monitor? Nemam mesta za veliku kutiju u sobi a ne bih da dam 180 eur za manje lcd monitore.Video sam da Francuzi prave beamer-e koji su malo veci od fabrickih projektora ali koriste 7" lcd, a bacili su se i na dizajn kutije pa ima raznih.

Diy projektor

:smash:Ako je dijagonala monitora 15 incha fresnel 220 /317 metal halidna lampa, sistem za hladjenje lampe i displeja,naravno da ce konzerva gde ce se to spakovati biti velika.Ako se tacno zna udaljenost od projekcionog platna moze se sve izracunati sa focalcalc.Zato i jeste draz da za relativno male pare dobijes vrhunsku projekciju na ustrb dimenzija,svabe i svedjani se useravaju od para a prave projektore od 300E
Mi smo jos uvek u Srbiji i moramo od ovog sto imamo ovde da napravimo maksimum.
Da ti olaksam ,ja imam triplet za taj grafoskop svojevremeno je on ugradjivan, pa su kasnije slovenci ukapirali da mogu da uvale i socivo,ako si zainteresovan mozemo da se dogovorimo.
Izgled kutije zavisi iskljucivo od tvoje kreativnosti i finansija.U verziji koja je aktuelna tj sa grafoskopom ako su ocuvani i neolupani moze da se napravi super masina
Evo ti jedna slija sa 15 inch diy projektora
Da li prodajes neki od grafoskopa
Monitor 15" kompatibilan za diy kupujem

Poslednja izmena:
Dobro ZLLAJO gde su slike projektora?
Pocinjem da uvidjam da sam okasnio sa pocetkom gradnje i da imam realan problem.
1. sve i da hocu da kupim nov 15"tft njih vise nigde nema u prodaji.
2.ako mi taj 15" crkne naci drugi za zamenu je tesko.
3.fresnel u ovom grafoskopu je 30x30 pa cini mi se da 17" otpada.(moram da proverim)
glupi Slovenci jos zarubili krajeve fresnela pa je dijagonala kraca 2-3" nego sto bi trebalo.
Mozgao sam koliko se smanjuje kutija upotrebom ogledala i cini mi se da se samo 10-tak cm skracuje kutija.
Koliko sam ja mogao da vidim pola ljudi kod nas ne pravi kutiju projektora vec koristi ceo grafoskop?I ja trazim monitor.Jel' na pijaci u Bubanj Potoku ima tft monitora?
Grafoskope sam obecao ali drugar koji je trebao da uzme nesto se premislja.Ako on odustane onda imam jedan viska.Kacim sliku projektora koji mi se svidja i nesto tako cu da pravim -samo ako mi kazete gde da kupim monitor :)).

http://diyprojectorkits.com/welcome...-19-pro-haas-1080i-coffe-table-projector.html

p.s. sve samo bez astalceta jer bi mi to bilo mnooogo za moju sobicu.

Gde sta

To je vec HD ,za to vam treba mnogo prostora.Generalno treba napraviti projektor sa manjom slikom a u tom slucaju otpada varijanta koju ste poslali gde je dijagonala preko 3000mm.Ovde otprilike ima nesto sto bi vas zanimalo:
http://www.diyprojectorcompany.com/index.phpl
http://www.lumenlab.com/
http://diyprojectorcompany.com/
http://www.denguru.com/2004/11/13/supersize_your_tv_for_/index.html
http://www.allinbox.com/
http://vincent.meyer.free.fr/ecrans/index.php?lang=en
Na ovom linku je spisak monitora. Crveno markirani su iz nekog razloga nepogodni za rasklapanje. U zelenim poljima su monitori koji se mogu rasklopiti.
Evo ti i jedan kraći spisak sa tomshardware sajta:
Manufacturer Type Diagonal Resolution
Samsung
Samtron 50X 15.1" XGA, 1024 x 768
Samsung SyncMaster 152N 15.1" XGA, 1024 x 768
Samsung SyncMaster 152X 15.1" XGA, 1024 x 768
Samsung SyncMaster 152V 15.1" XGA, 1024 x 768
Samsung SyncMaster 510N 15.1" XGA, 1024 x 768
Samsung SyncMaster 510T 15.1" XGA, 1024 x 768
Samsung SyncMaster 510M 15.1" XGA, 1024 x 768
Hyundai ImageQuest L50A 15.1" XGA, 1024 x 768
Hyundai ImageQuest LM1510 15.1" XGA, 1024 x 768
Iiyama Prolite E383 15.1" XGA, 1024 x 768
Iiyama BX3814UT 15.1" XGA, 1024 x 768
LG L1510H 15.1" XGA, 1024 x 768
LG Flatron 577 LH 15.1" XGA, 1024 x 768
Videoseven V7 L15E 15.1" XGA, 1024 x 768
Videoseven V7 L15EM 15.1" XGA, 1024 x 768
Videoseven V7 L15PS 15.1" XGA, 1024 x 768
Maxdata Belinea 101536 15.1" XGA, 1024 x 768
Maxdata Belinea 101535 15.1" XGA, 1024 x 768
Maxdata Belinea 101570 15.1" XGA, 1024 x 768
Wortmann Magic LCD One 4 Office 15.1" XGA, 1024 x 768
Eizo L365 15.1" XGA, 1024 x 768
Aopen F50LS 15.1" XGA, 1024 x 768
CTX PV520 15.1" XGA, 1024 x 768
Cornea MP503 15.1" XGA, 1024 x 768
Benq FP557s
The table above lists 15.1" XGA monitors with panels that can be removed for the DIY projector. We cannot provide an across-the-board answer to the question of the perfect display, however. We also must warn you that individual monitors may be tweaked during production without the changes being documented, as they have no impact on the display's functionality. In practice that means that the position of electronic components or cables in particular models could vary, thus complicating the process of using the panel on the overhead projector.

Kad pregledate ove adrese sve ce vam biti jasno u vezi projektora,nema tu neke velike filozofije,samo se treba pridrzavati proracuna za odredjenu vrstu projektora,ako vi imate neku marku koja je kompatibilna za DIY slobodno posaljite na [email protected]
Pozdrav Zlaja sa jednim L ovo drugo L je zbog registracije

Kontam da je ova tema od kraja 2005 tako da sad bi gradnja projektora trebala da bude jeftinija poshto se polovni TFT monitori od 15" mogu naci za 55-60 € a 17" za 80-90 €...
Samo gde da nadjem grafoskop u NS ? Ja bi polovni ali ako nema mozda cu se otvoriti i za novi...
I jel se moze upotrebiti monitor kome je otkazalo pozadinsko osvetljenje ? Kontam da moze, Right ?

:wave:

Pa ne bas.
Ja imam problem da nadjem 15" tft ( a da mu je osziv manji od 56sec i da ne kosta 99 EUR koliko kosta nov 17")
17" mi se cini preveliki (jedino da ispraznim orman i da u njega smestim selove pj-a) + sumljam da onda moze da se koristi fresnel iz grafoskopa (bar ovih koje ja imam Iskra VEGA).
Fresnel je 31x 31 cm s'tim sto mu je dijagonala manja (nego sto bi se prostom matematikom izracunalo- jer su coskovi zarubljeni).
Monitor sa pokvarenim poz. osvetljenjem je idealan- jedino kako da znas da je samo to pokvareno?
Naravno opet treba da je sa spiska pozeljnih monitora da se ne bi otvarao jos 15 EUR za produzetak kablova.
Ako imas jedan 15" viska - mozemo da se trampimo za grafoskop.
Zlajo hvala ti na linkovima , otprilike to su i jedini linkovi.
Nisam uspeo poslednji link da otvorim -onaj sa punom listom monitora, mada vidim da ljudi prave i sa monitorima kojih nema na 'osnovnom' spisku. (sa allinbox-a)
Neko je pisao o problemu sa skidanjem folije sa zadnjeg dela lcd-a , a na gornjem sajtu izgleda da foliju nije skinuo samo onaj ko' nije probao..

Poslednja izmena:
diy

Bila bi dobra menjaza TFT za Grafoskop.inace ko ne zna grafoskop polovan u b.potoku 20E na otpadu 590 dindji.monitor tft 50-70evrica na b.potoku

Produzi kablove

Posalji mail ili telefon od tipa koji nastavlja kablove ,J..15 evra onda monitor uopste nije problem ,Ima na trzistu mnogo polovnih automobila koji su kao dodatnu opremu imali tv
Lanchia ,:wall:Fiat Idr treba potraziti i po auto otpadima moze da se posreci kao meni !!!

Diy

Mislio sam da mogu da vam pomognem! ali vi znate vise od mene ,delove koje imam,ne prodajem nego menjam za ono sto meni treba ,A imam triplet varifocal f=210CarlZeiss:f=315Schneider Optik Kreuznach ,f=400mmCanon tft lcd liliput 7",Sanyo 12,1"tft na 12V
f=500Pentax,Fresnel lens 431x406x2mm f=650mm i431x406x2mm f=220 to sam dobio i za mene nema materijalnu vrednost, javljam se tipu koji me je kontaktirao preko g maila ima lep grafoskop neogreban,i tft15" poslao je sliku a ja mu za uzvrat dajem ovo sto sam napisao!Povlacim se sa ove teme ,ali red je da se javim posto sam vama prvom ponudio saradnju,s obzirom da ste se oglasili sa vise grafoskopa
Pozdrav

da li mogu da se koriste led paneli umesto tih lampi koje vi spominjete(na ovoj slici sam slikao lampu sto imam kuci e samo da je veca i da je snaznije osvetljenje)

zaboravih sliku...:wall:

Prilozi

• Image(128).jpg
    Image(128).jpg
    29.8 KB · Pregleda: 240
Led

zaboravih sliku...:wall:
Moze,ali s obzirom da led diode koje daju tu temperaturu boje nimalo nisu jeftine tako da za sada idealno i najednostavnije resenje je metal halidna lampa,ako je grafoskop u pitanju 250 W .Treba se samo drzati uputstva i uspeh je zagarantovan

Grafoskopa ima u NS, kako stojimo sa monitorom SAMSUNG 150T ( rasklapanje i odziv)

samsung

Nema ga na lumenlab zelenoj listi sto znaci da mozda ima FCC problem

imam par pitanja,da li je neko probao da napravi projektor sa 7" tft monitorom(znam da je losija slika pa me interesuje da li je drasticno losija nego sa 15" monitorom jer meni ne treba dijagonala 3m)?da li je neko napravio monitor sa ogledalom(mislim na prelamanje slike,vidim da dosta smanjuje zapreminu ali je verovatno i komplikovanije)?da li neko od vas ima na prodaju sociva(mislim na svu tu optiku)?da li neko zna telefon i adresu onog lika sto produzava kablove na monitoru(ko zna,mozda zatreba)?gde da nadjem ono termoizolaciono(ili kako vec) staklo?
ja se izvinjavam na velikoj kolicini pitanja ali morate da me razumete jer za koji mesec krece olimpijada!!!

DALI MOZE SA OVOM LAMPOM NESTO DA SE URADI
189587.jpg
j00.jpg

OSRAM ALUPAR 56 NSP 240V NEW

OSRAM aluPAR 56 NSP 240V new, 300 W/240V, Narrrow Spot, Beam Angel 8°/9°, Socket GX16d , 2000 h. The new lamps in the aluPAR family from Osram are 66% lighter and upto 10% brighter than conventional halogen PAR56 lamps for stage and show lighting. With its aluminium reflector instead of a glass reflector, and its compact design these lightweights reduce storage and transport costs.
€12,90

Ja sam odustao od ovog projekta, pa imam viska grafoskop sa 3 sociva bez sijalice. ako nekom treba nek se javi na pm

Kolko bi love sad trebalo za ovakav poduhvat ? i koliko je tesko naci sve to za uraditi, i odraditi taj projekat ? :)

`de mogu da nabavim neki grafoskop? :( :( :(

Pozdrav,

Mene interesuje triplet od tog grafoskopa ako je na prodaju i koliko parica

Nabavio sam grafoskop...sad je na red dosao monitor :) Moze li kontakt nekih radnji u bg koje valjaju polovne tft monitore? Kao npr shto je pre bio S computers (bozic & deca)

nego...kod mog grafoskopa je ono sochivo na koje bi trebao da se stavi lcd panel dimenzija 27x27 cm...jel to malo ili normalno?

Edit: uzeo celofan, ispisao nesto markerom, bash lepo i jasno projektuje na zid :D

Poslednja izmena:
Da tema ne zamre, prijavljujem jos jedan projekat u toku, almost finished ,)
Evo par fotki trenutnog stanja, ostaje mi jos da nadjem adapter za monitor, trazim ga vec 7 dana i nigdje ne mogu naci ni jedan adapter koji daje 14V :wall:

Grafoskop sam dobio dzabe u nekoj firmi koja se bavi prodajom i servisiranjem istih, pa su mi dali neki stari Iskra, nakon 2 sata ciscenja i ribanja, evo ga:

Posto na grafoskopu nije bilo stakla na koje se stavljaju folije (ono iznad frenselovog sociva), a stojajo je u nekoj garazi, primjetio sam da se socivo malo izgrebalo i da je pomanjih dimenzija 280x280mm.
To staklo mi u sustini i ne treba jer ce njegovo mjesto zamjeniti lcd panel, a taman ima izmedju ima oko 10mm za hladjenje panela

Na slici se vidi adapter koji obezbjedjuje struju za ventilatore, i prorezi koji sluze za ispustanje vazduha koji duvaju 2 kulera sa suprotne strane.

Hladjenje panela sam ovako rijesio

i pokazalo se jako dobro...
LCD monitor sam nasao kod poznanika u drugom gradu za 25e, kada sam ga dobio, skontao sam da ide na adapter, sto je jos bolje, nema puno elektronike oko njega, ali evo evc 7 dana trazim adapter na 14V i 3A, ali ne mogu ga naci.
Panel je dosta veci od sociva, ali dok se ne snadjem za drugi grafoskop, mislim da ce posluziti, moracu smanjivati sliku na panelu, ali dobro, za pocetak

i sto se tice ostatka monitora, ostaje mi jos to da namontiram kada nadjem adapter i nadam se da ce raditi...:D

Sto se tice kosanja,
monitor - 25e,
2 kulera - 5e,
i adapter ja se nadam da nece preci 15e, ostalo sam imao, prema tome za sad sve ce izaci oko 45e.

Eh sad imam jedno pitanje, za one koji imaju iskustva sa ovim:
Na grafoskopu pise da je sijalica max 150w, jeli to malo i koliko kosta takva jaca sijalica? Necu je dirati dok ne vidim kako izgleda na platnu.

Nazad
Vrh Dno