Žao mi je ali neće moći druga sijalica a da ne moduješ ozbiljnije kućište grafoskopa.
Možda nisi pažljivo čitao.
Da bi dobio odgovarajući kvalitet/jačinu svetla, treba ti sijalica temperaturnog opsega od 4000k do 6000K (kelvina), što je
direktno povezano sa osvetljenjem projekcije.
To su obično metalhalogene (ili halidne) sijalice snage od oko 20000 lumena za sijalice od 250w do čak 40000l za 400w.
Sijalica koju ti imaš je standardna halogena grafoskopska sijalica sa odgovarajućim transformatorom napona ili popularnije trafoom, koja isporučuje
oko 8000 lumena i ima temperaturu svetla od 3200K.
Dakle nećeš baš biti zadovoljan slikom sve dok ne staviš ozbiljniju sijalicu.
Naravno uz goropomenute metalhalogene sijalice idu i odgovarajući transformatori napona ili popularnije kod ovog tipa sijalica prigušnica tj umanjivač
stresa kao i pripadajući upaljač.
Zato sam i postovao onaj link gore.
To je sijalica relativno malih dimenzija koju bi mogao da upakuješ bez većih problema sa dvostrukim krajem FC2 baze,
ali nisam kod nas video modele od 250w ili 400w.
Imaš kod nas i sijalice sličnog izgleda kao tvoja iz grafoskopa sa G12 podnožjem od oko 13000l, 4000k i 150w,
ali s njom mislim da ne bi imao neka wow poboljšanja.
Kod mene je sijalica 400w grlo e40 dužine 28cm, 5000k i 3400lm...čudovište.
Naravno nema potrebe da pominjem da je uz sve ovo neophodno i odgovarajuće hladjenje.
Pozdrav
interesuje me ovo sto si pomenuo '' Imaš kod nas i sijalice sličnog izgleda kao tvoja iz grafoskopa sa G12 podnožjem od oko 13000l, 4000k i 150w '' pokusao bi s njima ako je to moguce, bilo kakvo poboljsanje bi mi odgovaralo. :cigar: