Šta je novo?

Uticnice za zvucnike?

60kvm??? Cime si ti mislio da to ozvucis? Znas li ti sta ti treba za takvu prostoriju?

Pa bem li ga racunam da je 30-40 kvm efektiva tj prostor "oko" Tv-a i platna . Tako sam ga i "okruzio" za surround. Inace ,kao sto rekoh ,dalje od MA gold ne mogu da idem .... :wall: :trust:

Imas kintu za MA Gold surround? Za taj komplet ti treba i odgovarajuci AVR da ih tera kako treba, min je nesto poput Onkyo 5008 (pa koji god da izaberes u toj klasi, Onkyo je preporucen jer znam da se slaze sa MA).

Ja sam mislio na recimo 3008 ili 5007 ...slabo jos kontam sve :wall::whip:

Baj d vej , nisam ja neki audio lik...ovo mi prvenstvaeno za uzivanciju u kucnom bioskopu a lejter za muziks .

Poslednja izmena:
Ko prica o muzici? :)
Inace za 60kvm trebace ti i 2 sw def jer se radi o velikom prostoru.

ili jedan ali vredan :)

Do sada sve preporuke za preko 30kvm su se odnosile na 2 sw, ti vredniji mogu biti astronomski skupi. Ne kazem da je nemoguce...

Pa moze i 2 suba . Imam jos par pozicija koje sam ostavio "za svaki slucaj" i koji bi legli za sub prikljucak. Samo da sad sredim hebeni bakar za kablove :mad:

Probacu jedan sub pa ako to deluje prazno lako dodam jos jedan :whip:
Ima jos par meseci da se jebavam sa ovim gradj radovima :wall:

Taman i imas vremena da izucis sta i kako zelis, sta ti treba i sta ce najbolje leci.

Lecice mi sve ovo ko budali samar....nisam se nadao da je ovaj sport ´vako skup.....
Al´kad je bal.....

Ali vredi, trenutno u nasoj zemlji ne mozes doziveti film kako bi mogao sa svojim pravim HiFi surround sistemom u svojoj sobi. U tom prostoru, sa odgovarajucom opremom....... lepota.....

Ali slucajno nemoj da zaobidjes Onkyo, on se sa svime najbolje slaze, a najbolji zvuk daje u prostorijama od 60 kvadrata. Ostali prave uredjaje koji se slabo slazu sa zvucnicima i obicno su dobri do 30 kvadrata. To ti je ozbiljna audiofilska firma, citao sam na netu, svi pisu tako. :d
PS ako treba jos neki savet samo reci, ja cu da izguglam i da ti napisem sta je najbolje ;)

Gedza izgleda zeli da opravda svoj nick! Lepo sam pomenuo Onkyo jer licno sam slusao njihove AVR sa MA zvucnicima a imao sam i prilike da cujem 5007 model. To zvuci fantasticno, pa ti mozes slobodno da mu googlas a ja cu se potruditi da kazem iz svog iskustva. Rekao sam da je to moj predlog.
Ajde da vidimo sta pokusavas? Jesam rekao neistinu? Lose ga uputio? Onkyo ne valja? Pogledaj procenat prodaje, uporedi sta Onkyo nudi na svojim uredjajima u odnosu na druge, pogledaj cene. Tvoj post moze da se shvati kao obicni flame i da ti licno nisi moderator neko bi trebao da obrise i tebi da warn! Ne pomazes coveku uopste. Mozes slobodno da mu preporucis neki AVR iz proslog veka, koji moze da kupi za 300e i za koji mora da ulozi jos nekoliko stotina evra u izvor jer nema hdmi i potrebne decodere ili ga ubedi da mu nije potrebno da se lozi na surround i da si kupi stereo.

To ste poceli da me hebete malo ? Ja pitam ne iz obesti , vec sto ne znam .
Rekoh nisam audiofil niti sam se kad zezao sa ovime .
Za taj AV ...recimo izdvojio sam 2k i sta budem mogao da pazarim u tom cenovnom rangu ....da li je to mudo sarma ili neka treca firma ... who cares.

Za zvucnike isto . Samo obzirom da pored zvuka moram da zadovoljim i neke estetske momente ...da li je to opet ova ili ona firma...fucka mi se .

Ja sam preporucio ono sto znam, sta sam cuo, u sta sam siguran. Onkyo i Monitor Audio su vise nego cenjeni u svetu i svuda ih hvale, osim ovde gde ima nekoliko O i MA mrzitelja. Hattala je sam pomenuo Mission i MA Gold i rekao sam da je Gold bolji izbor i sta ide uz to. Ima jos koliko brendova koji mogu (moraju) da cujes da bi neko bio siguran sta vise lezi. Ja kuci imam Onkyo, MA, Kimber kablove, siguran sam da je to pravi izbor i naravno da cu to da predlozim. Koja je to situacija neko je kupio jedan sistem a predlaze drugima nesto trece? Ili nije siguran u sebe, kupio pa se zeznuo ili ne zeli da neko ima kao i on. Ja nemam problema da neko ima isto ili slicno (bolje) a sasvim sam siguran da za sumu koliko sam dao (novo) bolje nema.
Onkyo AVR su najfleksibiliniji, najvise nude ali ima i Denon super resenja, Marantz, Pioneer, Yamaha.... zvucnika ima jos vise... Jeidni problem izgleda sto bi ti oni savetovali da kupis polovno a u kucnom bioskopu sto novije to bolje. Za sumu koju si rekao mozes kupiti fantasticni AVR.
To sto si pomenuo da je i izgled bitan (sto pozdravljam jer ipak se ne zivi u spajezu), tesko da ce izgled polovnih zvucnika biti u skladu sa modernim domom.

Poslednja izmena:
Ok, momci, spustite malo loptu. Rekli ste svoju poentu. Vratimo se na preporuke.

eto meni je denon 2310 bolji od onkya u toj klasi i to dosta ... a B W 685 theater mi svira bolje od MA golda sta sad? I dalje mi ne odgovori na pitanjce , toliko tesko da se sracuna? fali li ti jos neki podatak?

Prvo, super... dao si predlog za Denon 2310 i B&W 685 i covek moze otici i to da proveri.
Drugo, smorio sam se vise od svega ovoga. Rekao sam svoje. Ne mora niko da mi veruje samo neka svako pre kupovine ode i preslusa i uveri se licno da li sam u pravu ili nisam.
Toliko od mene.
cya

Gedza izgleda zeli da opravda svoj nick! Lepo sam pomenuo Onkyo jer licno sam slusao njihove AVR sa MA zvucnicima a imao sam i prilike da cujem 5007 model. To zvuci fantasticno, pa ti mozes slobodno da mu googlas a ja cu se potruditi da kazem iz svog iskustva. Rekao sam da je to moj predlog.
Ajde da vidimo sta pokusavas? Jesam rekao neistinu? Lose ga uputio? Onkyo ne valja? Pogledaj procenat prodaje, uporedi sta Onkyo nudi na svojim uredjajima u odnosu na druge, pogledaj cene. Tvoj post moze da se shvati kao obicni flame i da ti licno nisi moderator neko bi trebao da obrise i tebi da warn! Ne pomazes coveku uopste. Mozes slobodno da mu preporucis neki AVR iz proslog veka, koji moze da kupi za 300e i za koji mora da ulozi jos nekoliko stotina evra u izvor jer nema hdmi i potrebne decodere ili ga ubedi da mu nije potrebno da se lozi na surround i da si kupi stereo.

Da li ovu prvu recenicu treba da shvatim kao licnu uvredu ili ... ?
Za objasnjenje pojma Gedza otidji na selo odkle vodis poreklo i pitaj starije ljude sta znaci ta rec u narodu. Ja ti nisam ni jednom recju rekao da si ovakav ili onakav, a dajes za to dovoljno razloga sa izjavama koje su kao preslikane i ne znam sto si se ti bas nasao prozvan mojom izjavom?
Ja coveku nisam nista savetovao da kupi i sta je bolje, vec sam davao savete oko kablaze. Stavi prst na celo i razmisli o svemu.

To ste poceli da me hebete malo ? Ja pitam ne iz obesti , vec sto ne znam .
Rekoh nisam audiofil niti sam se kad zezao sa ovime .
Za taj AV ...recimo izdvojio sam 2k i sta budem mogao da pazarim u tom cenovnom rangu ....da li je to mudo sarma ili neka treca firma ... who cares.

Za zvucnike isto . Samo obzirom da pored zvuka moram da zadovoljim i neke estetske momente ...da li je to opet ova ili ona firma...fucka mi se .

Evo prvog saveta od mene:
cini mi se da si svez u svemu ovome i da tek zelis da zagazis u audio vode. Ako je ovo tacno znaj da mora proci vremena da odaberes put kolim ces ici i na tom putu ce se iskristalisati sta je to sto zelis. Za to je potrabno dosta vremena i ne mogu se preskakati stepenice, kao sto misle neki. Posto si rekao da ti je film na prvom mestu, za to ti nije potraban neki strava audio koncept koji je ultra skup, jer tu ne mogu doci do izrazaja kvalitetni (i skupi) vrhunski uredjaji. Tesko ces cuti veliku razliku u pucanju, skripi kocnica, govoru i sl. Ako zelis da bacis akcenat na muziku tu je mnogo bitniji odabir komponenata, ali ima jos dosta stvari koje uticu na taj zvuk. Ljudi kupe sega mega skupe uredjaje koji se lose cuju zbog prostorije u kojoj sviraju, a neko ko ima 10x jeftinije ozvucenje ima bolji zvuk jer je poradio na akustici prostorije. Ovo je veoma ozbiljna tematika kojom se bave pravi zaljubljenici zvuka. Pogledaj npr ovaj link. Obzirom da si u sredjivanju prostora mozda pokupis nesto sto ce ti posluziti u postizanju sto boljeg zvuka (razlike mogu da budu neshvatljive), a i bolje ces me razumeti o cemu pricam:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=242621
Jos jedan bitan savet: kloni se onih koji sve znaju i gledaj od koga primas savete u ovoj oblasti. Trazi samo ljude koji imaju dosta, dosta iskustva i koji su odmereni sa izjavama.

Poslednja izmena:
Ljudi, ovo je bese tema o onim zidnim uticnicama? :D O kakvim uredjajima tu pricate? :) Ako na osnovu komentara odavde covek kupi ceo sistem za tu prostoriju i jos dobro prodje, ja cu da se prekrstim i levom i desnom za pocetak.,) Ne sklapa se sistem na principu najbolje od ovoga za te pare u kombinaciji sa ovim od onoga za ove pare... Nisu to lego kockice :D Neuspeh zagarantovan.

@Gedza Ceo nas narod potice sa sela, ako se malo proceslja istorija... a nick si sam sebi dao. Ovo se ne odnosi na tebe ali da neko ne pomisli da omalovazavam ljude sa sela, treba uvek razlikovati seljake od seljacina.
Slazem se da treba poraditi i na akustici ali ne moze ozvuciti toliki prostor sa jeftinijim komponentama pa to ti je tj moze ali nece ispuniti prostor kako treba.
@Nikk Jeste tema o uticnicama ali kad je pomeuo sistem nismo botovo koji se strogo pridrzavaju teme. On ni ne treba da sklopi sistem samo na osnovu postova sa ovog foruma vec da mu ovo da neke smernice koje ce posle preslusati i izabrati sta mu prija. Mnogo si zajedljiv i sve ti znas, imas iskustvo da je nesto garantovano neuspeh ili nije. Spusti loptu.

Poslednja izmena:
Gedza je strefio in media res ....:guitar::,,:

Ako jesam onda kreni sa manjim ulaganjem, jer skupljanjem iskustva neminovno je da ces menjati komponente (pa cak i ako su one veoma skupe). Mnogo manje ce te manje kostati kada budes menjao ozvucenje od 1000e za neko bolje, nego ono od 3000e ili vise.

Jaaaaooooo! Ko o cemu Vlada o Onkyo risiverima.:d

Eto, vidis, ja sam do sada izmenjao 3 risivera i 4 stereo pojacala. Kada sam kupovao poslednji risiver, Yamaha 765, slusao sam sve zivo u klasi do 2000e. Bio sam spreman da dam do 3000e za AVR. I onda sam preslusao sve sto "money can buy" i kupio ovu Yamahu, dodao jos neku sicu i otisao sa suprugom na krstarenje.

Jednostavno, 765 ima pre-outs (ako te stereo ne zadovolji, a hoce) i mozes da nakacis pojacalo da tera prednje/zadnje kanale. U pitanju je 7.2 AVR sa 4 HDMI ulaza i gomilom drugih, 2 zone itd. :,,:

A Onkyo je ruzaaaaan...:d

Izgledace ti kao da je neko obavio veliku nuzdu na policu. Takav dizajn nisam video jos od obdanista.:eyebrows:

Inace, i ja se spremam za izgradnju media room, vec imam sobu koja sluzi samo za to, ali hocu da napravim pravu stvar. Dakle, 4x7 metara, sa sest do osam sedista, 9 zvucnika+sub (2?), tepih na podu, drugi red sedista izdignut za 0.5 metara, projektor+plazma, zid od opeke+gipsani i staklena vuna izmedju i umesto moleraja-tapete. Neke, kao, plisane. Posteri na zidovima...

Volim filmove, volim surround i hocu da uzivam tome.

E, da! I bas nemoj da uzmes MA, uzmi KEF. Jeste da su mnogo vise za stereo od surrounda, ali je zadovoljstvo posedovati KEF, zbog dizajna, zvuka u akusticnoj muzici, samog brenda. Inace, imao sam i MA...

@jiggy Pricas o ukusu svom i to je ok. Tebi je Onkyo ruzan, tebi KEF dalje bolji zvuk, Yamaha od 700e je bolja ili ista kao skuplji AVR... sve je to ok.... ali ja necu reci da si tutuban zbog toga jer imas pravo na drugacije misljenje. Hattala kao i svi drugi trebaju uzeti u obzir i tvoje i moje i Gedzino misljenje (Nikk excluded, covek je stereo only) i onda sve to proveriti u praksi. NJemu mozda vise legne bas MA od KEF ili Tannoy bolje od oba brenda ili nesto deseto. Ovako nesto trazim na forumu, da ja predlozim jedno, nego drugi nesto drugo, treci trece, cetvrti se moze sloziti sa nekim i tako redom. Tu ima vise primera i izbora. Bez omalovazavanja. Ti bas ruzno poredis. Neka poredi samo koliko struje trosi tvoj AVR a koliko Onkyo u istoj klasi i ko koliko snage daje po kanalu u kojoj distorziji. 4audio drzi i KEF i MA, moze ih uporediti na licu mesta i uzeti sta zeli ili neka uzme Epos komplet, Vienna komplet, B&W.....

Poslednja izmena:
Ako jesam onda kreni sa manjim ulaganjem, jer skupljanjem iskustva neminovno je da ces menjati komponente (pa cak i ako su one veoma skupe). Mnogo manje ce te manje kostati kada budes menjao ozvucenje od 1000e za neko bolje, nego ono od 3000e ili vise.

Uz duzno postovanje ne bih se slozio sa kolegom. Uvek postepeno sklapanje sistema na kraju vise kosta (posto se na svakom koraku dodatno gube pare). Moj savet je da skupljas pare, a za to vreme da obilazis radnje i pojedince i da naculjis usi. Kroz neko vreme ce ti se iskristalisati sta ti se najvise dopada (kakav zvuk) i prema tome ces poceti da meris. Samo treba na pocetku voditi racuna o odnosu zvucnika i sobe. Nece svaki zvucnik u svaku sobu. Moze se desiti da zvucnici koji ti se najvise dopadnu nece dobro da zvuce u tvom prostoru (bez obzira na elektroniku). Kad to budes resio ostalo je uglavnom lako. Dakle, da ponovim, najbolje je ici odmah na krajnji korak, sistem koji si resio da je najbolji za tebe. Inace je ovo veoma skupa skola da bi se placala iz sopstvenog dzepa.

Risiver od 700e nije bolja od risivera od 2000e. To se i ne moze ocekivati. Bitno je samo ono sto dobijas za ulozeni novac. Tj. "value for money". I naravno, kod skupljih modela, sve veci deo kolaca dajes prodavcima i samoj kompaniji. Tu im je i najveca zarada. E, sad, da li cu ja sledeci risiver uzeti u istoj klasi - ne znam. Znam samo da cu odraditi slusni test i videti/cuti sta mi daje najbolji odnos, tj., opet, "value for money".:,,:

Naravno, sve se svodi na licnu filozofiju i ukuse, tako da je slusni test jedini merodavan. AVR je srce sistema, i tako ga i treba gledati.

Nazad
Vrh Dno