Šta je novo?

Usluga konverzije MiniDV -> .mpg, gde?

M_M

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
13.09.2004
Poena
380
Imam par snimljenih MiniDV kasetica, ali ne više i MiniDV kamkorder, pa mi treba usluga prebacivanja u računarski format (.mpg ili neki sličan, kvalitetan i pogodan za dalju obradu).

Imate li neku radnju da preporučite da ovo uradi kvalitetno i jeftino?

Vishe se isplati da kupish najjeftiniju polovnu MiniDV kameru i prodash je za iste pare kad sve prebacish :)

Vishe se isplati da kupish najjeftiniju polovnu MiniDV kameru i prodash je za iste pare kad sve prebacish :)

i meni je to palo na pamet kad sam hteo da radim isti posao...

ljudi koji se bave prebacivanjem sadrzaja na DVD medije uzimajo 250d po 1h sadrzaja...

ako imas 15sati snimljeniog materijala....za te pare mozes uzeti polovnu miniDV kameru i sam odraditi posao kad je spojis preko firewire kabla na komp....

Kojim kvalitetom moze da se uradi prebacivanje DV sa kamere na komp? Sta ce ovi za 250din/h da mu urade i upscale na fullhd |>>

Prvo hvala svima na sugestijama i odgovorima, svakako su za razmišljanje.

DV je digitalan i valjda nema razlike u kvalitetu pri prebacivanju ako se prebacuje preko FireWire-a u RAW DV streamu (ili AVI ili WMV, štagod), a takvog importujem u Adobe Premiere, ili možda grešim?

Smislio sam da se prvo raspitam na poslu da li neko ima da mi pozajmi kamericu, pa da sam to uradim. Nemam puno materijala svega nekoliko kasetica...

Da, samo prebacivanje preko firewire je uvek isto (po pitanju kvaliteta) ali ako hoćeš kao što si napisao u naslovu da to prebaciš u MPEG tu može biti razlike.

Na poslu sam video gomilu montažera koji tako znaju da upropaste DV AVI prilikom konverzije u MPEG da je to neverovatno.

Ne mora baš u MPEG, to samo onako lupio, odgovara mi bilo šta (što višeg kvaliteta naravno) što Adobe Premiere može da import-uje...

Nisam mogao a da ne dam komentar . Za 250 din necu ni da palim komp a kamoli jos i da montiram materijal . Sto rece stormwatch153 kamera rec DVD rekorder i svi sretni i nasmejani . Pozdrav !

Bez para nema ni kvaliteta, to treba konacno da bude jasno svima nama...ne postoji jeftina a dobra usluga osim u u reklamama, snovima, piramidalnim sistemima zarade, (dodati po zelji)...

Ma ne treba nikakva montaža. Dakle samo prebacivanje sa DV-a preko firewire-a na računar u izvornom formatu (RAW DV ili kako se već zove). Sam bih radio konverziju, obradu, montažu...

Do sada osim ace niko da da neki kontakt gde ovo može da se uradi. Kontakt koji je aca dao nažalost izgleda radi samo VHS i super-8, ne i DV. Tržište preplavljeno DV kamerama a niko ne nudi uslugu prebacivanja materijala. :(

Poslednja izmena:
Svi snimaju na kasete i niko ne prebacuje na komp. Kada im zatreba priključe kamericu i pogledaju snimak. Ja sam bar takav a verovatno i većina ostalih, čim ne postoji tražnja nema ni adekvatne ponude. Inače ceo proces je neverovatno dosadan, grebovanje 1:1 (sat materijala sat grebovanja) montaža, mpegovanje i na kraju DVD authoring što zna da potraje... Zato su ove nove kamerice sa karticama odlične :)

Sta je tu dosadno molim te? Ja radim sa DV Kamerama od 1995 pa mi ceo proces nikada nije bio dosadan, ovi "novi klinci" bi trebali malo da se naucite strpljivosti.

Svi snimaju na kasete i niko ne prebacuje na komp. Kada im zatreba priključe kamericu i pogledaju snimak. Ja sam bar takav a verovatno i većina ostalih, čim ne postoji tražnja nema ni adekvatne ponude. Inače ceo proces je neverovatno dosadan, grebovanje 1:1 (sat materijala sat grebovanja) montaža, mpegovanje i na kraju DVD authoring što zna da potraje... Zato su ove nove kamerice sa karticama odlične :)

Kao što rekoh, ne treba mi ni mpegovanje, ni montaža ni DVD authoring... samo čisto grabovanje na HDD ili snimanje na DVD-ove u RAW formatu... Kako je moguće da to niko ne nudi? Svako ko ima DV kameru sa firewire-om ovo može da ponudi!

Kao što rekoh, ne treba mi ni mpegovanje, ni montaža ni DVD authoring... samo čisto grabovanje na HDD ili snimanje na DVD-ove u RAW formatu... Kako je moguće da to niko ne nudi? Svako ko ima DV kameru sa firewire-om ovo može da ponudi!

Sta ti treba i koliko imas tih kaseta ?
Da se dogovorimo?

Off:
Moj materijal obavezno prebacim na hard, napravim dvd authoring i spakujem u kutiju dvd-a.

Ja lično koristim DVDRecorder, daje ubedljivo najbolje rezultate .... PC mi je suvišan kada dodje do toga ... pa ako hoćeš ....

Sony Vegas pa ako hoces PP . Pozdrav !

Ako neko hoće da posle montira i film sa efektima ,zvukom itd,moraće da prebaci na kompjuter.Ko voli da se bakće sa tim nije to loše.Drugar, da si blizu mene negde,ja bi ti besplatno prebacio sa kasete na disk sa kojim posle možeš raditi bilo šta.Ali najbolje stvarno da pozajmiš-ili da kupiš jednu jeftiniju kameru ,trebaće ti to i posle.,)
http://www.youtube.com/mangajoca#g/a

To su neki moji amaterski filmovi.

Poslednja izmena:
Zasto snimas 4:3 format (mangajoca) ? Za buducnost radi 16:9 . Pozdrav !

Poslednja izmena:
Pa shta da radi kad su mu originalni snimci 4:3 :)

Objashnjenje zashto kamera ima 4:3 ? :)

Evo i jedno pitanje od mene da ne otvaram temu. Imam neku soni kameru sa mini dv kaseticama. I prebacujem na komp preko VEGASA 10. e SAD, JEDNA KASETICA MI ZAUZME OKO 12gb!!!! Kasnije to treba da rezem, seckam i montiram neki snimak pa me zanima u koji format da prebacim a da ne gubim mnogo na kvalitetu a opet da smanjim tih dzinovskih 12gb za 1 sat snimanja...?

Evo i jedno pitanje od mene da ne otvaram temu. Imam neku soni kameru sa mini dv kaseticama. I prebacujem na komp preko VEGASA 10. e SAD, JEDNA KASETICA MI ZAUZME OKO 12gb!!!! Kasnije to treba da rezem, seckam i montiram neki snimak pa me zanima u koji format da prebacim a da ne gubim mnogo na kvalitetu a opet da smanjim tih dzinovskih 12gb za 1 sat snimanja...?

To ti je normalno i nemoj da štediš na gb za lošiji kvalitet.

To jeste normalno, ali nije uopshte potrebno da takav snimak u toj rezoluciji zauzima 12GB. To se moze spustiti na jedan DVD uz minimalni gubitak, treba samo da prebaci u h.264..

kako u h.264? Moze li pomoci grafa,avivo i sl. ***,u sve se razumem za pc,al jedino ne u obradu videa,nikad nije trebala...

Nisam na Windowsu pa ne mogu da ti kazem najbolji nachin za to, ali recimo mozesh da koristish program "Super", on moze da konverzuje iz bilo kog u bilo koji codec i kontejner...

Pa kad zavrsis montazu, mozes ponovo da prebacis na kasetu ili da odradis 'Export to DVD' (valjda ima tako neka opcija).

Vrh Dno