Šta je novo?

Usluga konverzije MiniDV -> .mpg, gde?

Pa ako baš moraš da konvertuješ odlično će ti uraditi Total video converter.Ima i h264

ali možeš prebacivati u kompjuter preko nekog prostog programa za obradu videa i to u mpeg-dv kvalitetu.Ne gubi na kvalitetu a uštedećeš i prostor na hardu.Tako ja čuvam video zapise i uvek ih mogu posle sa ili bez montaže da uradim u dvd formatu.

Nisam na Windowsu pa ne mogu da ti kazem najbolji nachin za to, ali recimo mozesh da koristish program "Super", on moze da konverzuje iz bilo kog u bilo koji codec i kontejner...
SUPER ©
Batali SUPER, bolji je Format Factory. Probao oba pa znam. Ne slusaj drivera, on se lozi na VELIKA slova. :p

Poslednja izmena:
Evo i jedno pitanje od mene da ne otvaram temu. Imam neku soni kameru sa mini dv kaseticama. I prebacujem na komp preko VEGASA 10. e SAD, JEDNA KASETICA MI ZAUZME OKO 12gb!!!! Kasnije to treba da rezem, seckam i montiram neki snimak pa me zanima u koji format da prebacim a da ne gubim mnogo na kvalitetu a opet da smanjim tih dzinovskih 12gb za 1 sat snimanja...?

Ako vec koristis Vegas renderuj u MPG2 (to ti je oko 2,5G za sat) i mozes sa DVD Arhitektom direktno da napravis kakav hoces DVD

I ja bih isto preporucio mpg2 tj, dvd. Smesno je drzati po 12gb. Vidim da ovde neko prica o kvalitetu snimka, ali koliko ja znam miniDV je Standard definition, nije to high definition pa da se vodi racuna o svakoj tackici. Naravno da se treba voditi racuna o snimku da se ne kompresuje mnogo ali ne treba ici u krajnjost. Sat i po do dva smestis na jedan DVD i to je to.
Inace ja radim prebacivanje sa miniDV, a i prodajem Sony miniDV kameru pa sad kako ti vise odgovara he he. ;) Ako te zanima pusti mi pm.

Nazad
Vrh Dno