Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

i ja , dobro je sto ga nisam uzeo za poklon prijateljici :-D razocarala bi se :p Mozda ne ona ali ja Bih :-D

Ne znam pogledaj po netu dal je brzi ... Ovako na izgled izgleda ok.

Od ovog je sve brze, cak i moj stari Kingston od 4GB.

Pokusao sam opet, prosli put sam ga formatirao sa quick format, sad otisao na full, smorio se cekajuci 15min, restartovao i kompjuter, iskljucio reciver za wireless mis koji je u usb pored (kao za svaki slucaj, mozda ometa malo), kad rezultat jos slabiji!

Nego, ajde dosta je testiranja, necu vise da se nerviram, ajde da prebacim novi patch za PES i kod druga da odigram koju utakmicu da iskuliram... Krece kopiranje, ide ludacki, za 5s dolazi do pred kraj... i onda je tu jos minut cekao iako pise 5s do kraja... Tako da na ovom flashu sad ne znam ni odprilike vreme koje je potrebno da se kopira nesto (na starom kingstonu je ovo bar funkcionisalo dobro, kao i onaj progress bar koji je isao normalno)

Prilozi

• test 2.png
    test 2.png
    39.7 KB · Pregleda: 98
  • prebacivanje.png
    prebacivanje.png
    33.5 KB · Pregleda: 95
To su te brzine za usb2.0 odnosno usb3.0 za taj fleshic... To su nazovi usb3.0 fleshevi.

@dekiviola
Nesto ili nije u redu sa tim flesom, ili sa tvojim kompom. Imam JF700 i od 32GB i 16GB, oba su drasticno brza od tvog rezultata. Kad uhvatim vremena bacicu rezultat ovde.

Evo po dogovoru, fles 32gb. Ipak sam ja malo preterao kod "drasticno" ali su u svakom slucaju vise vrednosti.

USB2.0

USB3.0 (preko pci-e adaptera)

Nisu to bog zna kakve brzine (u kopiranju fajlova pod Windowsom su vece brzine, a to sto na pocetku poveca na nerealne brzine nije problem do flash-a vec do Win7), ali za fles koji sam platio tek nesto vise od 2000din za 32gb meni rade posao, a to je gledanje 1080p filmova na tv-u.

Ma nesto nije uredu sa tvojim primerkom.
Evo kako je kod mene. Prva slika je FAT32, a druge dve su NTFS. Sve je preko USB2.0 jer USB3.0 nemam.

transcend-v700-fat32.jpg
transcend-v700-ntfs.jpg

transcend-v700-ntfs-atto.jpg

Jos sam merkao ovo cudo, ali odustao zbog mehanizma samo... Kontam da je brzi, ali kakve sam srece i taj bi me zakacio neki falican...

http://www.itsvet.com/proizvod/patriot-flash-16gb-supersonic-xpress/comp_comp_memflashcard/329/3455

Ne znam za ovaj 16 gb, ali ja imam ovaj Patriot od 32 gb i na 2.0 gura full brzinu, 32/30.

Da, mehanizam je "problem". Kada se izvuce iz usb prikljucka on se uvuce, ali to zapravo nije problem. Koristim ga svakodnevno.

Veceras sam konacno izmerio brzinu na 3.0 ovaj moj Patriot 32 gb...136/42.

Bas me iznenadila ovolika brzina citanja, mada i upis je dosta dobar obzirom da je deklarisan na tek 60/25.

136/42 je pokazao CrystalDiskMark.

Realni test, tj. prebacivanje fajla na fles, je pokazao brzinu pisanja tacno 40 mb/s (.mkv od 5.8gb prebacen za 2 minuta i 25 sekundi).

ovaj Patriot bas pere, jedino sto je dizajn i mehanizam malo weird. ima li neko iskustva sa TS32GJF760? on bi isto trebalo da bude brz value flesic.

@Chinaski
TS32GJF760, NTFS formatiran sa hp tool-om , ima nesto podataka na njemu , mrzelo me da ga opet formatiram :p U pitanju je USB2.0 , trenutno nisam u mogucnosti da istestiram kako sljaka na usb3.0

1.JPG

Poslednja izmena:
ako budes uspeo negde javi kako radi (pre svega write) :)

Ti to ocekujes neki zestoki boost sa ovih ~13MB/s na USB 2.0 kada se vec jednom ubode u USB 3.0 port? :p

I stand corrected :p

Ne bih znao da ti kazem zasto, logike tu nema ama bas nikakve... USB 2.0 je sasvim dovoljan za tu "zversku" brznu od ~19MB/s :p

pa dobro, za te pare i nije za potcenjivanje :) mada meni je prosto neverovatno koliko je Boxer dobio sa Patriotom Supersonic Xpress koje je isto value flasic

Posle 2,5 godine vernog sluzenja prestao je da radi Transcend Jetflash T3 8GB. Molim vas preporuku za neki USB 3.0 a da je sto manjih dimenzija i gabarita i da moze da se kupi u Srbiji. Brzine i cena mi nisu bitne, kapacitat 16GB. Samo da je USB 3.0
Najcesce sam nosio flesku na privesku sa kljucevima, tako bi i dalje, pa mi zato treba da je sto manjih dimenzija.

Zna li neko koji USB3.0 flash od 32GB ima najveće brzine upisa?

Zna li neko koji USB3.0 flash od 32GB ima najveće brzine upisa?

SanDisk Extreme. 110MB/s deklaracija, uglavnom je i prebacuje.

I Corsair Flash Voyager GT Turbo, bukvalno tik (105MB/s) do njega, ali to ces jaaaako tesko naci.

Gigatron za 50eur, kanda su malko bezobrazni. Vidim da može da se naruči od preko za nekih 40 US$ total sa poštarinom. A vidim i da se pojedinci žale na slajd mehanizam. Ja sam pre par godina jedan Cruzer sa slajd mehanizmom zeznuo jer je krajnje osetljiv, dakle izgleda da ništa nisu popravili tu.

Kada sam ja pre par meseci hteo da kupim kod njih 32 GB, imali su na sajtu, ali moglo je da se kupi samo model od 16 GB. Ne znam kakva je danas situacija.

Gigatron za 50eur, kanda su malko bezobrazni. Vidim da može da se naruči od preko za nekih 40 US$ total sa poštarinom. A vidim i da se pojedinci žale na slajd mehanizam. Ja sam pre par godina jedan Cruzer sa slajd mehanizmom zeznuo jer je krajnje osetljiv, dakle izgleda da ništa nisu popravili tu.

Ja iz licnog iskustva, bas zbog nedostatka tog mehanizma, mogu da preporucim Patriot Supersonic, s tim sto je sad skuplji nego pre godinu-dve - http://www.amazon.com/Patriot-Supersonic-Performance-Resistant-PEF32GSUSB/dp/B004GUT34O

Poslednja izmena:

Mozes li bacit link na PM gdje moze da se naruci.

Nazad
Vrh Dno