Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

3 godine, zavisi od kog je distributera, mora da bude 5.

Jel ima negde da se nabavi malo kanapče (uzica) na namotavanje (na oprugu) da vežem jedan kraj za USB, a drugi za sebe? Evo već treći put sam ga ostavio na faksu u kompu (ovog puta sa sve ključevima, još nije zasigurno izgubljen, osim ako ima lopova među studentima), moram nešto da preduzmem. :)

Ja sam ti misljenje vec dao - Extreme all the way :smoke:

Doduse, ja ti i nisam najbolji primer, iskreno, volim ja da se kockam i rizikujem sa garancijom, pa i da dovucem nesto od preko za sta se u startu oprostim od iste - uostalom, tako sam se i dokopao ovog, a i prethodnog flesa, kao i jos jednog koji je promenio vlasnika.
Meni je najbitnija brzina, to mi je neki fetis, tako da u sustini gledam samo to... ili barem kao najbitniju stavku. Na drugom mestu bi bio kapacitet, potom i dizajn... dok na garanciju (uslove i/ili trajanje iste) bas ne obracam previse paznju :)
Prekrstim se, progutam knedlu... i to je to :D

Ali te razumem, da dodam, narocito nakon takvog iskustva. A da ce se pojaviti nesto bolje ili normalnije, kako ti rece - iskreno sumnjam u taj scenario.

Sto se tice flash-a DTR3.0 pri reklamaciji ipak sam se odlucio za povracaj novca i tako sam se resio trenutne dileme oko izbora flash-a, ali da nesreca bude veca nisam verovao da mogu biti toliki baksuz, ali izgleda da jesam ***. bas me poteralo -
drugi flash koji imam Transcend JF700 pisao brisao gledao preko TVLCD i sve bilo normalno ali kada sam ga ubacio u DVD player nesto me zezalo kao da trazi neki polozaj njemu samo znan (jer drugi flash neki kingston stariji nema tih problema kako ga ubacim tako ga DVD pronadje) da li je ovo zbog 3.0 standarda neznam, elem pronadjem mu ja taj polozaj 2-3 puta i on radi medjutim kada sam ga ubacio 4 put nikako nisam mogao da mu pronadjem taj polozaj samo jednom blicne plava dioda na flash-u i nikako dalje. Dodjem kuci ubacim je u TVLCD nevidi ga, ubacim ga u PC on da zvucni signal da ga je sa oprostenjem primio ali ga ne prikazuje, kao da ga nema. Imali mu ovde spasa ili i on da ide na reklamaciju, da li nekako moze da se ozivi?

Unapred se izvinjavam moderatorima ali neznam gde bi mogao da udenem ovo pitanje? Elem imam USB od 16 GB (realnih 14.4 GB) medjutim kada zelim da sa kompa prebacim film koji je velicine 5.7 GB na USB dobijem prozorce sa upozorenjem da je fajl previse velik za destinaciju gde zelim da prebacim film. Daje mi opciju skip ili cancel .Ako pritisnem skip jednostavno nece da prebaci film eventualno prevod. Jos mi se nekoliko puta to desilo. Nije mi jasno sta se desava. Formatiran je kao Fat32. Da li mozda treba da ga prebacim u NTFS ?

Poslednja izmena:
Hvala uradio i sve sljaka.

Poslednja izmena:
Kingston Data Traveler Ultimate G3 usb3.0 64GB

Ovi rezultati su bolji od deklarisanih po Kingstonu (transfer speeds of up to 150MB/s read and 70MB/s write (in USB 3.0))

Prilozi

• usb_2.jpg
    usb_2.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 82
  • usb_3.jpg
    usb_3.jpg
    71.6 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Sta uzeti od 32GB da je usb 3, trenutno za cime vapim, jeste da koliko toliko bude brzo snimanje, neki put mom trenutnom DataTraveleru od 32GB (Kingston DT101G2) treba citava vecnost, jeste da je usb 2 ali je bas nesto spor. Vidim ove Trancende, po pristupacnim cenama, ali ne znam dal su i koliko su brzi od konkurencije plus da li im taj 3.0 interfejs u opste nesto znaci...

Ama, P307... samo SanDisk Extreme i nista drugo! :)

I u 16GB i u 32GB kategoriji... za vece mozemo da se sporimo, ali u navedenim kapacitetima, samo pomenuti SanDisk.
Kida sve redom.

Samo sandisk je u toj maloj verziji, jel ono bas 32GB imao problema za koje ne znamo da li su prevazidjeni ili i dalje crkava samo tako, a i da li ih ima u nas da se kupe, ovih kingstona ima...

Trenutno sandiska nema kod nas, i ovi sto drze na sajtovima, nemaju na lageru niti ce uvoziti vise, bar su meni tako rekli.

Refot uvozi, ali treba proveriti sta imaju na lageru

Hvala na odgovorima, sad me odbila cena... mislio sam da moze i jeftinije, ipak za te pare ima 64GB to je teska odluka... predpostavljam da ce taj od 64 koliko toliko biti brzi od ovog trenutnog sto imam od 32... znacilo bi mi ako postoji neki sajt sa uporednim brzinama da vidim sta mi je najpametnije...

Brzo i jeftino nikada nije islo zajedno.

2 P307:
64GB verzija je (bila) problematicna... ove manje nisu ;)

juce sam kupio vox smar tv i vec imam problem sa njim ako se moze tako nazvati . . . . izgleda da obican usb flash ne odgovara ulazu probao sam par komada i nijedan ne moze da udje u slot. . . . ako neko ima iskustva sa njim neka da savet . . . . inace npr externi hard hoce da udje a ja kada stavim jedno pored drugog ne vidim nikakvu razliku . . . . ima li neki nacin tj neki nastavak koji bi mogao da se prikljuci na usb jer mi se zaista ne isplati da kupujem hard od 50 i nesto evra za gledanje filmova na tv. . i tcl televizor isto. hvala unapred

Ako eksterni hdd "ulazi" , a identican je port , sve sto imam da ti kazem je - gurni jace ... Verovatno je nov jack , pa malo "teze" ulazi. Bice bolje kad se razradi :DDDD

KINGSTON 32GB DataTraveler Ultimate G3 http://www.itsvet.com/proizvod/king...er-ultimate-g3/comp_comp_memflashcard/71/3503 ovo je ono sto stvarno ima usb3.0 brzine, svi ostali (uglavnom) po nizim cenama nemaju zaista usb3.0 brzinu ni blizu...
Nista trasnscend, zaboravi na njega, ono usb3.0 im je "cista" reklama, brzina mala, malko veca od usb2.0
Jel moze da prodje ovakav ili slican sa brzinom za snimanje pomocu DVB-C tjunera(Amiko CHD8240) sa tv-a ? Receno mi je da sto je veca brzina USB to je bolje za snimanje pogotvo ako bih snimao HD kanale.Mislim da nije ogranicenje velicina USB kao sto je kada se snima sa tv na ex HDD (40 GB).
Ili mozda da idem na neki brzi ex HDD.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da moze to podrzati jer ima dobru brzinu na usb2, cak i dobri/odlicni klasicno usb2 flash-evi mogu (bi trebalo da mogu) snimati ...
Mislim da s ovim Kingston Data Traveler Ultimate G3 od 64GB neces pogresiti.
Da li ima ogranicenje sto se tice velicine ne znam.

Prilozi

• usb_2.jpg
    usb_2.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 72
  • usb_3.jpg
    usb_3.jpg
    71.6 KB · Pregleda: 63
Ja sam nabavio ovaj kingston data traveler ultimate g3 od 32 , i brzine su blago receno katastrofa...Nisam radio te testove, zapravo ne znam ni kako da uradim, ali kada prebacujem sa kompijutera na usb, brzina je oko 25Mb/s ...

Hvala na odgovoru, videcu kad budem nabavio risiver. Koristicu neki moj vec postojeci USB flash. Imam doduse ex HDD Transcend Store Jet od 500 GB v3.0

Da li je moguce da svo djubre ovoga sveta zavrsi u Srbiji???
Kupim 5 kom Kingstona 8gb DT SE9 i na svima je brzina upisa oko 3Mb/s.
Treba mi oko 45 minuta najmanje da kopiram singl fajl od 7,6Gb na svaki od njih.

Uzas, razmisljam se da ih posaljem sve nzad na reklamaciju, pa postoji valjda neka specifikacija koja se mora ispuniti?

Pa zapravo ... Nema veze sa Srbijom ... Taj flesh pored cinjenice da je "lep" i naoko kvalitetno uradjen je generalno spor ... I meni su kroz ruke prosli modeli od 8 i 16gb ... Ne zna se koji je sporiji od kojeg. Imas po netu dosta ljudi koji se zale na brzinu upisa istih , nije izolovan slucaj samo za Srbiju. http://usbspeed.nirsoft.net/?pdesc=...e&vname=Kingston+Technology&vid=2385&pid=5769 -> idu od 3 pa do 10-13 za upis , zavisno koje si srece ... U svakom slucaju smesno

Sto se tice reklamacije - izuzev ako flesh fizicki ne radi - no luck ...

То отприлике и јесте брзина уписа за ту флешку. Нажалост, ретко ко се прво распита о брзинама па купи, сви гледају цену па и изглед. Чим на Кингстон сајту не пише брзина за неки тип УСБ флешке, велика је вероватноћа да су споре.

Zar po zakonu nekom (makar i logicnom ako ne pravnom) - mora da stoji u specifikaciji brzina citanja i upisa garantovana. Sta bi bilo da se upis vrsi brzinom od 0,8 mega u sek? I to bi bilo "nije za RMA" ?

Не знам шта закони кажу, ја сам се једном давно опекао и од тада прво погледам на сајту произвођача која је брзина (сајтовима наших трговаца не верујем, немају они много појма) па ако пише, знам а ако не пише, потражим тестове и приказе, тамо обично буде и мерење а и неки податак који није на сајту. Ја имам неки ДТ100 16 гига, купио сам га баш одавно за неке ситне паре а да нисам знао брзину. Пошто је цена била баш никаква, вероватно нека залиха код промене курса или слично, нисам бринуо да ли је спора, ако јесте, иде у ђубре. Срећом, брзина је пристојна, на флешку иде преко 10MBps, са флешке 20MBps и употребљиво је. Ради бар 5-6 година без грешке.

Zar po zakonu nekom (makar i logicnom ako ne pravnom) - mora da stoji u specifikaciji brzina citanja i upisa garantovana.
Ne.

I koji ti je uopste to "logican zakon"... iliti "zakon logike", kako god da ga nazovemo?
Sta bi bilo da se upis vrsi brzinom od 0,8 mega u sek? I to bi bilo "nije za RMA" ?
Vrlo verovatno bi i to potpalo pod "nije za RMA".
Jednostavno, u slucaju neke eventualne arbitraze, dovoljno bi bilo da se otvori fles, vidi koji je kontroler unutra... i ako je USB 2.0 - to je to, sve je OK. Fles je po USB 2.0 standardu. RMA denied.
To sto brzine nisu, nema nikakve veze. Brzine ti niko ne garantuje.

BTW, cak i za one fleseve koje imaju "zagarantovane" brzine citanja i upisa, koje su navedene sa sajtu/ambalazi... u najvecem broju slucajeva su to tek "up to" brzine. A "up to" sam siguran da znas i sam sta znaci.
Cak ni tu nema reklamacija.

Nazad
Vrh Dno