Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Sta mislite o ovom USB-u? Dal da ga kupim? Uzeo bih od 16 GB, recimo. Cena je 1900 din.
Meni izgleda fenomenalno, a kapiram i da je kavlitet dobar posto se radi o metalnom kucistu. Uz to, postoji i mogucnost sifrovanja podataka. Mislim da je ovo jedan od najnovijih modela.
Posto na SanDisk-ovom sajtu ne pise brzina pisanja i citanja, nasao sam neke podatke na netu.

http://www.sandisk.com/products/usb/drives/cruzer-force/

Posto na SanDisk-ovom sajtu ne pise brzina pisanja i citanja, nasao sam neke podatke na netu:

http://usbflashspeed.com/search/?size=16Gb&model=sandisk+cruzer+force+

Batali(te) ovaj sajt, veze sa zivotom nema.

Pa taj usbflashspeed.com.

Sto - nisu valjani skorovi. Konkretno bas za taj SanDisk mogu da posvedocim :)

Alternativa - evo bas ovaj forum, recimo :D
Ova tema i ona druga, ima tu dosta rezultata, kace ljudi sve i svasta - podosta fleseva (razlicitih brendova i kapaciteta), podosta test programa (CDM, AS SSD, HD Tach, HD Tune)... moz' se probere ;)

prosla su tacno 60 dana od kada sam reklamirao flash disc i nikakav odogovor nisam dobio od njih osim sto su me 15-og dana od dana reklamiranja obavestili da su ga predali servisu. Da li mogu da dobijem neki savet koja su moja prava?

da li bi neko mogao da mi kaze sta znaci termin "saobraznost" i koliki je rok da mi odgovore da li sam dobio zamenu za novi uredjaj ili ce mi biti vracen stari?

http://www.zastitapotrosaca.gov.rs/misljenja-o-zakonskim-odredbama.php?naslov=sta-je-saobraznost :trust:

Imaju 15 dana da se izjasne da li prihvataju reklamaciju ili ne, a ako je prihvate, moraju da ti rese problem u "primerenom" roku

znaci, sa porukom koju sam dobio usao sam u servisni interval (ako sam te lepo razumeo) i sada tece "primereni rok" koji bi trebalo da traje dokle? valjda bi trebalo da bude neki navodno razuman rok 1-2-3 meseca....?!

Poslednja izmena od urednika:
Pod "razumnim" rokom se "podrazumeva" 45 dana, sto je zaostavstina od prethodnog zakona koji je imao 45 dana rok da se resi reklamacija...
Inace ako lepo "sloze" i nameste sam izraz "razuman" ili ti "primeren" rok moze biti skoro sta god hoces...
Idi ti u firmu gde si ostavio flesku pa trazi drugu istu ili trazi svoje pare, tacno onoliko koliko si platio tu flesku, sve pare, iznos u celosti ukljucujuci pdv i bez bilo kakavih odbitaka ili uzmi flesku istog kapaciteta a da nije jeftinija (gora) od te sto je crkla, mozes doplatiti za vecu, drugu... dogovori se sa njima jer trgovci su "razumni" ljudi...

Pod "razumnim" rokom se "podrazumeva" 45 dana, sto je zaostavstina od prethodnog zakona koji je imao 45 dana rok da se resi reklamacija...
Inace ako lepo "sloze" i nameste sam izraz "razuman" ili ti "primeren" rok moze biti skoro sta god hoces...
Idi ti u firmu gde si ostavio flesku pa trazi drugu istu ili trazi svoje pare, tacno onoliko koliko si platio tu flesku, sve pare, iznos u celosti ukljucujuci pdv i bez bilo kakavih odbitaka ili uzmi flesku istog kapaciteta a da nije jeftinija (gora) od te sto je crkla, mozes doplatiti za vecu, drugu... dogovori se sa njima jer trgovci su "razumni" ljudi...

Evo sadrzaja poruke koju sam dobio:
Postovani, Vas usb fles je prosledjen u ovlasceni servis gde ce biti popravljen ili zamenjen. Kada nam bude vracen bicete obavesteni.

Hvala na savetu, poziva od njih nema moracu da idem kod njih i kako stvari stoje bice cimanja.

Ako mi odobre zamenu flesha Kingston DTR 3.0 16GB zamolio bih za predlog sta mi predlazete da uzmemu uz doplatu od ponudjenih: Transcend Jet Flash 600 32GB ili 700 32GB (vec imam jednog) ili Kingston DTR 3.0 32GB ili Sandisc Extreme 16GB (nemaju u ponudi 32GB)? Moze i nešto drugo ako ga bude imalo u radnji.

Poslednja izmena:
Uzmi Ekstremnog, pa neka je i od 16 giga.

Brzinski sije sve tu navedeno uzduz i popreko.

Uzmi Ekstremnog, pa neka je i od 16 giga.

Brzinski sije sve tu navedeno uzduz i popreko.

I ja sam tako razmisljao, jedino neznam sto se tice onog kliznog mehanizma kakav je negde ssam citao da relativno brzo oprug se opusti. Imas li informaciju o tome. Hvala na savetu.

Pa bilo je nesto o tome po netu, secam se da sam davno citao o tome, u vreme dok sam jos bio zainteresovan za taj fles... i takva je nekakva bila prica - malo se razlabavi, opusti, nece da se uvuce do kraja.

Mada, mozda je to samo prva serija bila takva, treba proveriti iskustva sa novijim (6+) meseci primercima ;)
A mozda se javi neko i ovde od ponosnih vlasnika, znam(o) da su kupovani u nekom solidnijem broju.

Pa bilo je nesto o tome po netu, secam se da sam davno citao o tome, u vreme dok sam jos bio zainteresovan za taj fles... i takva je nekakva bila prica - malo se razlabavi, opusti, nece da se uvuce do kraja.

Mada, mozda je to samo prva serija bila takva, treba proveriti iskustva sa novijim (6+) meseci primercima ;)
A mozda se javi neko i ovde od ponosnih vlasnika, znam(o) da su kupovani u nekom solidnijem broju.

Nadam se da ce neko da se javi jer bas u dilemi sta da radim.

Ja bih uzeo. Mnogo brz fles, izuzetan po tom (meni licno najbitnijem) pitanju.

al' i 32 gb kod nekih drugih je bas dobro... ;)

pa duplo veci 32 od 16 ... zar i to nije dobro, pa ako usb nije puž po brzini, onda bi bilo dobro razmisliti i o tome...

pa duplo veci 32 od 16 ... zar i to nije dobro, pa ako usb nije puž po brzini, onda bi bilo dobro razmisliti i o tome...

Lepo je to sto mi predlazes ali na njihovom site ne nemaju od 32gb vec samo od 16gb, pitacu da li postoji mogucnost narucivanja. Do kraja nedelje bi trebalo da odem kod njih.

Ja nekako mislim da je P307 svojim postom gadjao na neke druge fleseve (od 32GB, naravno), a ne na Extreme model... mozda upravo na ostatak tvoje liste, tj. one modele koji su ti nudjeni. I isao sa "ako vec nisu brzi, ipak su duplo veci" pretpostavkom.
Ne znam za one Transcend-e (mada sumnjam da su neki brzanjci), ali od pomenutog Kingstona je onaj Extreme ravno duplo brzi u upisu, a skoro tri puta u citanju. Meni licno - dovoljno :)
I uopste, celokupna Extreme serija je izuzetno brza (read svima deklarisan na 190 MB/s, write zavisno od kapaciteta) i generalno vazi pravilo da oni sa svojim modelom od 16GB imaju performanse koji svi ostali (brzi) modeli postizu sa 32GB. I tako je i za sledeci model - Extreme od 32 giga ima brzinu (upisa, kao sto vec rekoh, jer je citanje za sve isto) kao vecina brzih fleski od 64GB. Tek za onaj najveci model ne vazi to "2x" pravilo, njega znaju da sustignu (ne i prestgnu! tj. moze i to, ali jaaako retko) drugi modeli iz 64GB klase.
Tako da od tih "manjih", u toj 16/32 giga klasi... moj izbor bi uvek bio SanDisk Extreme.

Ja nekako mislim da je P307 svojim postom gadjao na neke druge fleseve (od 32GB, naravno), a ne na Extreme model... mozda upravo na ostatak tvoje liste, tj. one modele koji su ti nudjeni. I isao sa "ako vec nisu brzi, ipak su duplo veci" pretpostavkom.
Ne znam za one Transcend-e (mada sumnjam da su neki brzanjci), ali od pomenutog Kingstona je onaj Extreme ravno duplo brzi u upisu, a skoro tri puta u citanju. Meni licno - dovoljno :)
I uopste, celokupna Extreme serija je izuzetno brza (read svima deklarisan na 190 MB/s, write zavisno od kapaciteta) i generalno vazi pravilo da oni sa svojim modelom od 16GB imaju performanse koji svi ostali (brzi) modeli postizu sa 32GB. I tako je i za sledeci model - Extreme od 32 giga ima brzinu (upisa, kao sto vec rekoh, jer je citanje za sve isto) kao vecina brzih fleski od 64GB. Tek za onaj najveci model ne vazi to "2x" pravilo, njega znaju da sustignu (ne i prestgnu! tj. moze i to, ali jaaako retko) drugi modeli iz 64GB klase.
Tako da od tih "manjih", u toj 16/32 giga klasi... moj izbor bi uvek bio SanDisk Extreme.

Hvala na trudu da mi pojasnis danas sam bio u kontaktu sa njima i priznali su mi garanciju, razmisljao sam sta da uradim i trenutno sam odustao od doplate za drugi i ici cu na varijantu povartaka para iz vise razloga, flash mi je bio kod njih 2,5 meseca (kao da treba marsovci da dodju da ga navodno poprave - koliko sam cuo da kada se desi ono sto se meni desilo sa njim nema mu popravke) drugo, da uzmem Extreme niko se ne zali na njega (bar ja nisam nigde procitao) da mu se nesto drugo desava osim problema sa kliznim mehanizmom e sada da ja razmisljam da li su poboljsali klizni mehanizam ili nisu i da ga posle jedno 2 meseca ponovo nosim na reklamaciju i da opet cekam 2,5 meseca i da mi pevaju istu pesmu i da ga pri tome platim 5.500,00din a vec posedujem Transcend JF700 32gb koji trenutno vrsi posao. Mislim da bi mozda bilo pametno da sacekam neko vreme da se pojavi nesto normalnije, sta ti mislis da li postupam ispravno ili gresim? Sta bi ti uradio da si na mom mestu?

Zamenio sam Kingston 32GB DT Ultimate G2 sa 64GB Ultimate G3, rezultati u nastavku, kao po obicaju na usb2.0 i usb3.0 preko pci-e adaptera. Nije brz kao Sandisk Cruzer Extreme ali nije ni toliko skup, 7000din naspram 10000din...

USB2.0

USB3.0 (pci-e adapter)

Hvala na trudu da mi pojasnis danas sam bio u kontaktu sa njima i priznali su mi garanciju, razmisljao sam sta da uradim i trenutno sam odustao od doplate za drugi i ici cu na varijantu povartaka para iz vise razloga, flash mi je bio kod njih 2,5 meseca (kao da treba marsovci da dodju da ga navodno poprave - koliko sam cuo da kada se desi ono sto se meni desilo sa njim nema mu popravke) drugo, da uzmem Extreme niko se ne zali na njega (bar ja nisam nigde procitao) da mu se nesto drugo desava osim problema sa kliznim mehanizmom e sada da ja razmisljam da li su poboljsali klizni mehanizam ili nisu i da ga posle jedno 2 meseca ponovo nosim na reklamaciju i da opet cekam 2,5 meseca i da mi pevaju istu pesmu i da ga pri tome platim 5.500,00din a vec posedujem Transcend JF700 32gb koji trenutno vrsi posao. Mislim da bi mozda bilo pametno da sacekam neko vreme da se pojavi nesto normalnije, sta ti mislis da li postupam ispravno ili gresim? Sta bi ti uradio da si na mom mestu?
Ja sam ti misljenje vec dao - Extreme all the way :smoke:

Doduse, ja ti i nisam najbolji primer, iskreno, volim ja da se kockam i rizikujem sa garancijom, pa i da dovucem nesto od preko za sta se u startu oprostim od iste - uostalom, tako sam se i dokopao ovog, a i prethodnog flesa, kao i jos jednog koji je promenio vlasnika.
Meni je najbitnija brzina, to mi je neki fetis, tako da u sustini gledam samo to... ili barem kao najbitniju stavku. Na drugom mestu bi bio kapacitet, potom i dizajn... dok na garanciju (uslove i/ili trajanje iste) bas ne obracam previse paznju :)
Prekrstim se, progutam knedlu... i to je to :D

Ali te razumem, da dodam, narocito nakon takvog iskustva. A da ce se pojaviti nesto bolje ili normalnije, kako ti rece - iskreno sumnjam u taj scenario.

@MaxXx druze da li je DT Ultimate G3 mnogo veliki, da li je nezgodan za nosenje u dzepu sa gomilom kljuceva...?
On je metalni? Kolliko cvrsto stoji kad se "rastegne i uvuce" usb konektor, da li ce se "sam" pomaci i izvuci usb konektor od nosanja u dzepu?
Ima li neku kocnicu ili klizac sam pravi neki otpor koji se mora savladati da se izvuce/uvuce usb konektor?

Poslednja izmena:
Njegova velicina je prenaduvana, nista on ne odskace od standardnih DataTraveler fleseva, sto se repetiraju kao sacmara. Sam klizni mehanizam je cvrst i nema sanse sam da se pomeri, ima i onaj klik kao kocnicu, okvir mu je od metala. Evo slika da se uporedi velicina.

Hvala MaxXx-o druze, i meni ce cinio velikim ali kad sam iscrtao na papiru dimenzije onda sam shvatio da i nije toliko veliki vec samo deluje naduvan...
Svaka cast za brz i izuzetno informativno-slikovit odgovori.

Kolika je garancija?

Nazad
Vrh Dno