Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Dobio si iste vrednosti koje su potrebne kao i ja.
Izmerene vrednosti tvog flesha su malo manje, ali je i sporiji, tako da, to je to.

Ovaj Jet Flash je vec dovoljan za snimanje, jer, koliko vidim ima brzine 70/20 MB/s.

Evo samo da vas obavestim.. Hteo sam da kupim USB Flash 16GB TRANSCEND Jet Flash TS16GJF700 ali posto nikako ga nije bilo na stanju, na kraju sam se odlucio za Kingston 16GB DT111 ... koji ima 50 read/30 write MB/s. kao sto se vidi brzina pisanja mu je malo brza.... i eto nakacaio na TV i sljaka snimanje.. tako da znate ako neko hoce da uzme USB flash za snimanje sa TV-a Kingston 16GB DT111 radi posao.. kosta me je 1200,00 dinara... e sad za TRANSCEND TS16GJF700 ne znam jel bi sljakao ali kontam da bi i on radio posao... pozdrav

Taj glupi TV mora da radi upis u jako malim blokovima i da zato prijavljuje tako niske brzine za write....

Evo samo da vas obavestim.. Hteo sam da kupim USB Flash 16GB TRANSCEND Jet Flash TS16GJF700 ali posto nikako ga nije bilo na stanju, na kraju sam se odlucio za Kingston 16GB DT111 ... koji ima 50 read/30 write MB/s. kao sto se vidi brzina pisanja mu je malo brza.... i eto nakacaio na TV i sljaka snimanje.. tako da znate ako neko hoce da uzme USB flash za snimanje sa TV-a Kingston 16GB DT111 radi posao.. kosta me je 1200,00 dinara... e sad za TRANSCEND TS16GJF700 ne znam jel bi sljakao ali kontam da bi i on radio posao... pozdrav

Nakon mog iskustva sa DT111 u verziji od 8GB (a videvsi vala jos par komada) - to ne bih preporucio ni najgorem neprijatelju.

Ovaj tvoj primerak je sasvim OK, ne sporim... ali mislim da je upravo u tome poenta - jedan primerak.
Nesto ne verujem da ce svaki od 16 giga imati tih 30MB/s za upis. Zvanicne brzinske specifikacije ionako nema, vec kako ti se zalomi... klasicna lutrija.

Lexar 32GB

Lexar 32GB.jpg

@Kiza
Koji je to tačno model Lexara i koliko si platio, ako nije tajna? Cifre su impozantne :)

LEXAR JUMPDRIVE TRITON LJDNV32G
Nemam pojma za cenu, nije moj :( donesen je iz Austrije.

Stvarno odlicne brzine, nema sta... stavise, ovo je prvi fles gde sam video da je upis vec neg' citanje! :zgran:

A kada se ima u vidu da je rec o 32GB flesu - e, onda su cifre, kao sto Falcon rece, impozantne :Klanjanje
Znam za Triton seriju, odlicna je... tacno sam znao da je to u pitanju kada si napisao da je Lexar :)

Nego, secam se testova ovog modela od 64GB (a sad vala gledam i par testova bas ovog od 32), nigde nije ni blizu bacio ovoliko... njemu je specifikacija 155/150, i uglavnom baci ili toliko ili se malo pomuci da dodje do tih brojki.
Ali stvarno nikada ne videh da ovoliko prebaci, te da sa deklarativnih 155/150 stigne do 180/190... stvarno je ovaj primerak boli glava, bukvalno zlata vredan.

Kingston DT Rubber 3.0

sl1. USB 2.0
sl2. USB 3.0

Prilozi

• Kingston DT Rubber 3.0.USB2.0.png
    Kingston DT Rubber 3.0.USB2.0.png
    42.8 KB · Pregleda: 88
  • Kingston DT Rubber 3.0.USB3.0.png
    Kingston DT Rubber 3.0.USB3.0.png
    36.8 KB · Pregleda: 94
Pazi ovo je flash koji je jedva nešto skuplji od bilo kojeg usb 2.0 fleša, a za Voyager GT 16GB koji mu nije ni blizu sam svojevremeno platio 55€.

Kupio sam Kingston DataTraveler SE9 flash od 32GB, kao sekundarni, da promenim privezak za ključeve :)

Brzine slabe ali za ovo za šta meni koristi jednom u par meseci, sasvim dovoljno.

Prilozi

• IMG_1829.jpg
    IMG_1829.jpg
    95.1 KB · Pregleda: 99
  • IMG_1830.jpg
    IMG_1830.jpg
    86.9 KB · Pregleda: 108
  • as-ssd-bench Kingston DataTra 7.2.2013 12-00-16.png
    as-ssd-bench Kingston DataTra 7.2.2013 12-00-16.png
    35.1 KB · Pregleda: 158
SE9 je preteran što se tiče ergonomije, performanse su u drugom planu.

^ mnoooogo vise sam ocekivao od DTR flesa

E jesi vala pravi "Kingston sektas", majke mi :D

Pa zasto si ocekivao vise, 'leba ti... je l' svaki DTR *mora* da bude dobar? :)
Koliko samo dreseva oni imaju u ponudi... mnooogo gorih nego pomenuti. Ovaj je jos i dobar, iskreno.

2 Falcon:
Odradi pravilan align particije, bice nesto bolje sigurno ;)

Poslednja izmena:
Bodem se kingstonom smrcem kingston :p ahahahah pusticu antenu da na njega liiiicim :pPP pa brate navikao sam da je Rubber serija nesto special :-D

Je l'?
Ja, iskreno da ti kazem, prvi put cujem za tu seriju :)

Znam za neke druge, ali za tu Rubber zaista prvi put cujem :)
Osim toga, od onih truly special, samo HyperX bejase takva... Ostale su i djubre, i lose, i dobre, i vrlo dobre... ali "something special" - samo HyperX.

ih DTRubber 500 kada sam uzeo 2011 bogami bio je very special :-D Brzi upis 25 citanje 35 za tada mi je bio vrh :-D

Cek', to "R" u DTR500 (ili 400, svejedno, posto znam da i ta serija postoji) znaci upravo to - Rubber?

A onda se izvinjavam, moja greska, nisam znao da je to *to*... da, DTR 400/500 su odlicne serije bile ;)

pa da bre :-D R je rubber :-D imas na kingston sajtu :-D

ja za ovo ne bi dao pare :(

Kao što rekoh, trebao mi je lep privezak za ključeve koji povremeno mogu da ubodem negde kad nemam ništa brže pored sebe ;)

Primarni flash mi je neki Transcend 16GB sa 70/20 MB/s pored prenosnog Toshiba 1TB HD od 100/100 MB/s :)

EDIT: Uradio sam alignment particija, ništa nisam dobio sem mirnijeg sna :d

as-ssd-bench-kingston-da.png

Poslednja izmena:
Sa kvalitetnijim kablom (kracim) performanse su malo bolje i po mene zaista zaista prijatno iznanadjenje. HyperX3.0

Ne znam koliko su drugi izvlacili sa ovim ali ja sam zadovoljan :)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    72.5 KB · Pregleda: 81
Interesuje me kako se pokazao flash Sandisk Cruzer Ultra od 32GB, da li je brz prilikom kopiranja file-ova? Da li ga neko ima i kako je zadovoljan sa njim?
Konkretno me interesuje ovaj model ovaj model.

Poslednja izmena:
Interesuje me kako se pokazao flash Sandisk Cruzer Ultra od 32GB, da li je brz prilikom kopiranja file-ova? Da li ga neko ima i kako je zadovoljan sa njim?
Konkretno me interesuje ovaj model ovaj model.

Po specifikaciji znam da bi trebao

25MB/sec citanje
18MB/sec pisanje

Nisam ga licno probao

Kupio pre nekih sat vremena TRANSCEND Flash 16GB JetFlash V700 TS16GJF700 i poprilicno razocaran sa brzinom upisa :(

Evo i rezultata:

Prilozi

• fat32 usb2.0.png
    fat32 usb2.0.png
    65.6 KB · Pregleda: 67
  • fat 32 usb3.0.png
    fat 32 usb3.0.png
    65.5 KB · Pregleda: 64
  • ntfs usb2.0.png
    ntfs usb2.0.png
    65.5 KB · Pregleda: 61
  • ntfs usb3.0.png