Transcend V700 16GB je dosta brzi od tog od 8GB, provereno, jer imam ovaj od 16GB. A na USB 3.0 upis bi treba da je oko 70MB/s.
Možda misliš na čitanje? Za upis USB 2.0 ne predstavlja ograničenje.
U "zadnje vreme" se ponuda usb stikova tako proširila da ih ima na stotine a nigde nema novih testova, jedina varijanta da se nešto proveri je da se izabere neki model koji deluje interesantno a onda gooogla net u potrazi za komentarima za dotični model što je naravno smaranje...
Ja isto gledam šta da uzmem u rangu 16-32Gb i pomenuti V700 deluje ok ali za istu lovu (ako ne i manje) može da se uzme i 32GB kingston pa vredi razmisliti, usb 3.0 nemam a ni R/W kod tih pristupačnijih kingston modela većeg kapaciteta ne može biti mnogo inferiornije... Jedino što su još uvek prilično glomazni.
Sve u svemu Kingston, Kingmax, Transcend to je neki moj izbor sa fer cenama i fer karakteristikama a da se mogu kupiti kod nas...
A jel nekome poznato kakvi su LaCie CooKey usbovi, ovaj sa slike?
![]()
Naravno da misle na brzinu čitanja. Retardirani marketinški fazoni. Gotovo svi fleševi dostižu tu brzinu čitanja, ključni podatak, koji se odnosi na brzinu pisanja, retko ko ističe jer su retki fleševi koji prebaciju 10-15MB/s, a praktično samo takvi su interesantni nama geek-ovima, CAR se ne računa on je nerd.
Ne treba ti NTFS, exFAT, ili extended FAT, je napravljen zbog velikih fajlova i mozes da ga koristis na Win7, a i na XP uz jedan MS update.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari