Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Ne kapiras me... ne kazem ja da taj Kingston ne kosta 5450 dinara, vec mi je sumnjivo da JetFlash 600 moze da bude jeftiniji od njega.
Em je kostao preko 8 soma ne tako davno (tesko da ce cena da padne za 30-ak posto)... em JetFlash 600 vazi za very high-speed fles, i u svakom slucaju je mnogo brzi od tog ubogog Kingstona.
A kad je vec tako - onda *mora* i da kosta vise... znatno vise. A ne cak i manje ;)

Ja kad sam kupovao jet flash 600 , 8GB bila je ista cena kao kingston klasican ~1600din pre pola godine..

A sad je pa taj isti JF 600 od 8GB pa 1810 dinara... sad pogledao na atom.rs.

A kanda doslo do znatnog pada cena... :trust:

Pozdrav svima koji citaju ovu sekciju. Posto ima vise od 50 strana, ja sam pokusao pretrazivanjem da vidim da li ima nekog pomena o USB 3.0 tehnologiji i koliko sam video nema.
Interesuje me da li je neko imao prilike da testira neki od tih novih uredjaja. Da li ih ima u prodaji uopste? Ja nesto sumnjam jer nisam siguran da uopste ima mnogo maticnih ploca koje podrzavaju 3.0 standard.

...

Pozdrav svima koji citaju ovu sekciju. Posto ima vise od 50 strana, ja sam pokusao pretrazivanjem da vidim da li ima nekog pomena o USB 3.0 tehnologiji i koliko sam video nema.
Interesuje me da li je neko imao prilike da testira neki od tih novih uredjaja. Da li ih ima u prodaji uopste? Ja nesto sumnjam jer nisam siguran da uopste ima mnogo maticnih ploca koje podrzavaju 3.0 standard.

Pre sam citao da nema flasheva USB 3.0 pre svega zbog visokog TDP-a USB 3.0 standarda (tako nesto), ali zato ima 2.5" HDD-ova koji furaju USB 3.0 standard odavno i nisu nesto preterano skupi :).

Do skoro sam imao corsair voyager gt 4GB :(. Sada me interesuje da kupim neki slican i po izradi i po brzini, ne mogu nikako da se naviknem na nesto mnogo sporije od GT-a. E sada, jel neko zna sta moze kod nas slicno da se uzme 4GB ili vise, moze i opet GT (ako je tu negde po brzini), ili ako ima GTR?

Flash Voyager GTR-a nema kod nas... kao ni USB 3.0 fleseva, uostalom. Po inostranstvu sam ih i vidjao.

BTW, GT i GTR imaju sustinski iste specifikacije - 34MB/s read i 28MB/s write. Nista tu nije menjano.
S tim sto je kod GT-a ona standardna "up to" fora... dok je kod GTR-a kao "min" 34/28, sad bas gledam na kutiji. Ali ovo "minimum 34 i 28MB/s" naravno da nema veze sa zivotom, nijedan vlasnik GTR-a nema tih "zagarantovanih" 34/28, vec je u najboljem slucaju toliko ili blizu tih vrednosti... dok, naravno, veliki broj ima nize vrednosti ocitane raznim bench programima.

Cekajte, kako bese- jel 3.0 USB bi trebao da dostize do 100MB/sec, jel tako? Sad mi nesto nije jasno sto neko gore pominje GT i GTR. Jel su to samo oznake odredjenog modela ili se to odnosi na USB 3?

GT i GTR su oznake Corsair-ovih model fles drajvova... prethodna i aktuelna generacija. Nema to veze sa USB 3.0 specifikacijom, samo nazivi modela.
I oba su sa USB 2.0 specifikacijom, BTW.

Inace, evo HD Tach slika pomenutog modela (pazarih u USA pre nekih mesec dana)... Corsair Flash Voyager GTR od 32GB. Specifikacija vec pomenutih 34MB/s za citanje i 28MB/s za upis.
Takodje, evo ga na istom testu i Patriot Xporter Rage XT, takodje sa 32GB... cija je specifikacija pak 27MB/s read i 25MB/s write.

Dva teskasa, velikih kapaciteta i brzina.

Prilozi

• Corsair Flash Voyager GTR.PNG
    Corsair Flash Voyager GTR.PNG
    34.9 KB · Pregleda: 113
  • Patriot Xporter Rage XT.PNG
    Patriot Xporter Rage XT.PNG
    36.9 KB · Pregleda: 101
Ja imam Corsair 16GB i nisam bas merio te brzine jer ne znam kako, ali onako grubo gledano u total komanderu mnogo vece brzine postize u Win 7 nego na drugom kompu na kome imam jos uvek XP. Ne razumem se bas mnogo, ali cini mi se da OS ima uticaja sto mi je malo cudno...

Ja imam Corsair 16GB i nisam bas merio te brzine jer ne znam kako, ali onako grubo gledano u total komanderu mnogo vece brzine postize u Win 7 nego na drugom kompu na kome imam jos uvek XP. Ne razumem se bas mnogo, ali cini mi se da OS ima uticaja sto mi je malo cudno...
Pa nije tesko izmeriti brzine, od sintetike imas vec pomenuti HD Tach (RW), HD Tune (Pro), ATTO Disk Benchmark, Flash Memory Toolkit, CrystalDiskMark... ima ih jos par, s tim sto su ova prva dva odomacena i najvise se koriste - barem u ovom thread-u i kanda predstavljaju neki reper.
Mala napomena - RW, tj. Pro verzije ovih programa ti omogucavaju i testiranje upisa, pored citanja... obicne (besplatne) verzije istih programa ti omogucavaju testiranje samo brzine citanja.

Druga solucija, naravno, ti je "stoperica" metod... sto je i najmerodavnije, naravno. I/ili TC, pa da gledas transfer. Jedostavno - uzmes neki fajl, zadas mu citanje ili upis... i onda gledaj, stopuj, kako god... pa sracunaj koliko MB/s ima.

I da... brzina citanja/upisa nema nikakve veze sa OS-om. Identicne brzine dobijam i na XP-u i na 7-ici.

Patriot Extreme Performance 8GB Xporter XT Boost

Cijena ~ 15€

Prilozi

• FlashToolkit_        Patriot Memory.png
    FlashToolkit_ Patriot Memory.png
    43.8 KB · Pregleda: 127
  • FlashToolkit_ Patriot Memory_low.png
    FlashToolkit_ Patriot Memory_low.png
    47.4 KB · Pregleda: 79
  • 8GB Boost_300px.jpg
    8GB Boost_300px.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 71
Ljudi moze mala pomoc oko izbora USB flash memorije, potrebna mi je prvenstveno sto brza i pouzdana memorija. Velicine 16/32 GB zbog full HD sadrzaja tj. mkv fajlova koji dostizu i preko 10 gb po fajlu .

Gledao sam u nekim radnjama imaju transendovu jetflash 500 seriju od 16gb oko 2.400 din.
ne mogu nigde da nadjem Jetflesh 600. Prodavac u jednoj od radnji mi je rekao da postoji i neka sandisc extreme verzija ali je duplo skuplja od klasicne. Koje su vase preporuke ?

16GB - JetFlash 600 ili SanDisk Cruzer Micro (Cruzer-a jos uvek ima u Big Bang-u, iako je odavno prosla akcija... i jos uvek je po istoj ceni; apsolutni best buy)

32GB - JetFlash 600... nema bolje :)
Ako za obe kategorije gadjamo da bude sto brze, naravno.

Si probao u Atomu sa Transcend-e?

^ koristan info za sandisk. brzina 26/14 je prilicno korektna. moracu da reagujem :)

transcend je odlican, ali mi vise odgovara capless varijanta.

U Pin-u imas Transcend 600-ku 8,16,32GB ali najbolje da uzmes od nekog ko radi sa njima jer im je MP cena deracina

Hvala na informacijama :) procackao sam i nasao na par mesta videcu gde je cena najbolja.

^ koristan info za sandisk. brzina 26/14 je prilicno korektna. moracu da reagujem :)
Cisto da se razumemo - ono nije zvanicna deklaracija. Sto se nje tice - ni nema je :D
Nista ne pise na samom pakovanju, niti pak ima nekakvog infoa na sajtu :)

Ono je jednostavno rezultat koji sam dobio kada sam ga proterao kroz HD Tach. A ako se ne varam, jos neko ga je pazario, poucen mojim iskustvom... i mislim da je dobio bas identicne brojke.

2 GhostFace:
Probaj bas u Atomu, ako ga jos ima na stanju... imali su neku nerealno dobru cenu, bas za model od 32GB ;)

Cisto da se razumemo - ono nije zvanicna deklaracija. Sto se nje tice - ni nema je :D
Nista ne pise na samom pakovanju, niti pak ima nekakvog infoa na sajtu :)

Ono je jednostavno rezultat koji sam dobio kada sam ga proterao kroz HD Tach. A ako se ne varam, jos neko ga je pazario, poucen mojim iskustvom... i mislim da je dobio bas identicne brojke.

da, razumemo se. sandisk-u ne pada na pamet da na sajt stavi (tu) specifikaciju, oni se bave listanjem cena svojih proizvoda sa raznoraznih sajtova :)

... i user review-ovima :)

Dripci klasicni... :D:D:D

Danas sam u jednoj nasoj poznatoj firmi kupio 2x2GB DDR3 1600 Excelram memoriju i na poklon dobio Patriot Xporter XT 8GB USB flash disk.

Osim sto veoma lepo izgleda i sto je vema kvalitetno napravljen (zaliven u gumu) ovaj USB flash je i prilicno brz.

Prilozi

• FlashToolkit_        Patriot Memory.png
    FlashToolkit_ Patriot Memory.png
    91.1 KB · Pregleda: 107
  • HD Tach Patriot.png
    HD Tach Patriot.png
    61.4 KB · Pregleda: 77
Nice... Xporter XT je brza serija ;)
Write?

P.S. Dobi dzabe... u, bre :zgran:
Don't get me wrong, super potez s nji'ove strane... samo me odusevilo to sto ti nisu dali neki krsh Kingston od giga ili tako nesto, vec: a) fles prilicno dobrog kapaciteta (8 giga - malo li je?), b) prilicno brz fles (i to po deklaraciji).

Stari PQI 4GB I-Stick 810 mini [roze boje :-devil-:]

i novi TRANSCEND Flash 8GB JetFlash 600

Transfer filma od 701mb
PQI
upis 2min15sek
citanje 24 sek

Transcend
upis 57 sek
citanje 21 sek

Prilozi

• PQI 4GB.jpg
    PQI 4GB.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 74
  • PQI 4GB HDTach.jpg
    PQI 4GB HDTach.jpg
    122.9 KB · Pregleda: 53
  • TRANSCEND 8GB JetFlash 600 CrystalDiskMark.jpg
    TRANSCEND 8GB JetFlash 600 CrystalDiskMark.jpg
    57.2 KB · Pregleda: 63
  • TRANSCEND 8GB JetFlash 600 HDTach.jpg
    TRANSCEND 8GB JetFlash 600 HDTach.jpg
    131.8 KB · Pregleda: 62
Ovo sa stopovanjem vremena potrebnim za prebacivanje filma je u sustini jedina apsolutno merodavna disciplina, kao sto vec rekoh ;)
Nema lazi, nema prevare :smoke:

Tako, oni moji flesevi film od 700 mega prebacuju za nekih 30-ak sekundi... Corsair GTR za 31, a Patriox Xporter Rage XT za 33-34s.

Koja je minimalna brzina citanja potrebna da bi se gledao hd sadrzaj direktno sa flesa? Konkretno da ga bocnem u tv i gledam? Desavalo mi se da zvuk i slika ne budu sinhorinizovani tj da sto duze film traje nastaje sve veca desinhronizacija. Pretpostavljam da kingston datatraveler 100 g2 (sa svojih 10 MB/s koliko pise na netu) nije dovoljno brz a dobio sam ga na poklon i necu da ga otvaram posto hocu da ga zamenim za brzi ali ne znam koji. Moze pomoc?

Bilo koji USB je dovoljan jer su HD filmovi od 5-10Mbit/s a flashevi su dosta brzi... jedino se moze javiti problem nekompatibilnosti

Jetflash 600 je sjajan.Skoro svi,sem onih modela sa najmanjim kapacitetom imaju Read speed oko 32Mbps,write varira od 12 do 18.Ja imam jedan koji koristim za instalacije OS + hiren na njemu,recimo da je malko sporiji od eksternog HDD-a na kom takodje imam instalacije OS + Hiren.Doduse,u skorije vreme sam radio install na nekom i7 i tu je HDD ipak ubio,install za 4-5 minuta,i jos par minuta posle za podesavanja,otprilike dok sam popusio cigaretu i posrkao kafu "sedmica" up and running.

Ako je 10 MB/s dovoljno onda ga necu menjati, ali ne znam u cemu onda moze biti problem jer sam sve filmove pustao sa istog flesa. Sve krene kako treba i onda polako slika krece da zuri tj zvuk da kasni i ta razlika raste kako film odmice. Ako zaustavim film i ponovo pokrenem od mesta gde sam stao sve se vrati na pocetak, tj ponovo sve bude ok i onda opet kako film ide dolazi do desinhronizacije. U pitanju je TV lg ld450 ako nesto znaci.

Jetflash 600 je sjajan.Skoro svi,sem onih modela sa najmanjim kapacitetom imaju Read speed oko 32Mbps,write varira od 12 do 18.Ja imam jedan koji koristim za instalacije OS + hiren na njemu,recimo da je malko sporiji od eksternog HDD-a na kom takodje imam instalacije OS + Hiren.Doduse,u skorije vreme sam radio install na nekom i7 i tu je HDD ipak ubio,install za 4-5 minuta,i jos par minuta posle za podesavanja,otprilike dok sam popusio cigaretu i posrkao kafu "sedmica" up and running.

taj sam i ja snimio da je brz, ali sad ne znam ni da li je problem u brzini

Sorry sto gnjavim, evo sad sam nasao na ovom forumu postove sa problemima ko ja pod naslovom LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)
ali ne vidim konkretan odgovor

Citiram korisnika: MomirNis
to se desva samo ako koristis flesku koja nije high speed pa ne moze dovoljno da isporuci informacije tv-u...tako je i kod mene kad ubacim high speed flesku lagano mogu da odgledam ceo hd film a kad ubacim obicnu ne samo da se javlja desinhronizacija zna cak i da secne film i da meni je fleska u NTFS ne u fat32
i meni se dešava ovaj problem,ali samo kod nekih filmova,jel moguće da je do kabela,tako sam pročitao na lg hack stranici,ali opet čudno mi je kako neki filmovi rade dobro,a neki ne,imam transcend hd od 320 gb?

Nazad
Vrh Dno