Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

problem je do USB komunikacije, moze da bude i do kabla, verovatno se USB prebaci na 1.0 standard gde je brzina ogranicena na manje od 1Mbajt/s sto je mozda nedovoljno za neke 1080p filmove...

Transcend JetFlash v35 4GB
Isti trik sa stopovanjem sam uradio i ja :)
Upis filma od 700MB je trajao 1:55.7s, a citanje ravno 50s.

Moracu kasnije da odradim koji benchmark, mada i ne moram ima ih negde u ovoj temi :)

Onda da ne menjam ovog kingstona? Sad sam na youtube pustio trejler u 1080p i uospte mi nije zastajkivalo tj nisam cekao da sve skine nego sam direkt gledao, a brzina neta mi je 4, po ovome bi rekao da je Zeljko u pravu, ako moze da se poredi na ovakav nacin. Hvala

Ako mu je kapacitet > 4GB preporučujem ti ntfs.

Ja mog Cors-a od 32GB drzim generalno na FAT32... a ako zatreba da se prebaci neki veci HD fajl ili pak .iso, cas posla preformatiram u NTFS.

Zna li neko nesto o TDK flesevima. Ortak je kupio TDK - 32GB TRANS-IT Blue za 30 eura (nov al ne u prodavnici) i kaze da ga sluzi ok. Upis oko 11MB/s a citanje oko 17MB/s... Kupio bih i ja al nisam siguran dal je samo njemu zapao takav primerak il su svi takvi. Plasim se da mi ne zapadne neki krs koji ima upis 5-6MB/s :)... Tako da ako jos neko ima bilo bi lepo da podeli iskustva sa ostalima :)

Ja imam TDK trans-it 4GB, upis oko 11 a chitanje 30MB/s. Kad kopiram film.

Transcend V 700 od 8 Gb sa podrskom za USB 3:
-Film od 700 mb na flesku se prebacuje za oko 50s , a sa nje cita za oko 25 s.
-Brzine su W-15 R-30 .
-Probao sam je i na usb 3 , ali nisam merio stopericom. Odokativno mi je delovalo da je brze nego na usb 2.
Sa cenom od oko 16e misllim da je sasvim solidna kupovina.

Transcend V700 16GB je dosta brzi od tog od 8GB, provereno, jer imam ovaj od 16GB. A na USB 3.0 upis bi treba da je oko 70MB/s.

Transcend V700 16GB je dosta brzi od tog od 8GB, provereno, jer imam ovaj od 16GB. A na USB 3.0 upis bi treba da je oko 70MB/s.

Možda misliš na čitanje? Za upis USB 2.0 ne predstavlja ograničenje.

Evo jedan zanimljiv sajt vezan za ovu temu http://usbflashspeed.com/

Uzgred koji ono ima softvercic za resavanje onog problema kad se koristi flash za instalaciju OS-a pa onaj prostor gde je bio OS ostane `pojeden`:d(cini mi se da je neko imao takvu situaciju u jednoj temi)?

Narode, šta je sad aktuelno od flasheva?

Treba mi 16GB do recimo 3000 dinara.

Naravno, što veći R/W, poželjno je da nema kapicu. (naravno, o kvalitetu izrade je suvično razgovarati za tu cifru).

Video sam da hvala Transcend V700. Neki Cruzer micro nešto?!

U "zadnje vreme" se ponuda usb stikova tako proširila da ih ima na stotine a nigde nema novih testova, jedina varijanta da se nešto proveri je da se izabere neki model koji deluje interesantno a onda gooogla net u potrazi za komentarima za dotični model što je naravno smaranje...
Ja isto gledam šta da uzmem u rangu 16-32Gb i pomenuti V700 deluje ok ali za istu lovu (ako ne i manje) može da se uzme i 32GB kingston pa vredi razmisliti, usb 3.0 nemam a ni R/W kod tih pristupačnijih kingston modela većeg kapaciteta ne može biti mnogo inferiornije... Jedino što su još uvek prilično glomazni.
Sve u svemu Kingston, Kingmax, Transcend to je neki moj izbor sa fer cenama i fer karakteristikama a da se mogu kupiti kod nas...

U "zadnje vreme" se ponuda usb stikova tako proširila da ih ima na stotine a nigde nema novih testova, jedina varijanta da se nešto proveri je da se izabere neki model koji deluje interesantno a onda gooogla net u potrazi za komentarima za dotični model što je naravno smaranje...
Ja isto gledam šta da uzmem u rangu 16-32Gb i pomenuti V700 deluje ok ali za istu lovu (ako ne i manje) može da se uzme i 32GB kingston pa vredi razmisliti, usb 3.0 nemam a ni R/W kod tih pristupačnijih kingston modela većeg kapaciteta ne može biti mnogo inferiornije... Jedino što su još uvek prilično glomazni.
Sve u svemu Kingston, Kingmax, Transcend to je neki moj izbor sa fer cenama i fer karakteristikama a da se mogu kupiti kod nas...

Obojici vam preporucujem Kingston DTR 500

http://forum.benchmark.rs/showthrea...kod-nas.....&p=2501446&viewfull=1#post2501446

A jel nekome poznato kakvi su LaCie CooKey usbovi, ovaj sa slike?

lacie_cookey.jpg

zato što ima 32GB za 3000din da se nabavi a na sajtu njihovom piše: "Fast transfer rates (up to 30 MB/s)"???

Pa to "up to" je prilicno sirok pojam, uvek bio... moze da bude i neka smejurija tipa 5-10MB/s, a moze i tih 30 ;)
"Up to" je lepo ogradjivanje, uvek bilo :smoke:

Osim toga, kada se vec pominje 30MB/s, verujem da se radi o brzini citanja... a za fleseve, mislim da cemo se sloziti da je ipak najbitnije vreme upisa ;)
Mislim, dzaba 32 giga ako je potrebno 2 dana da se napune :D

Naravno da misle na brzinu čitanja. Retardirani marketinški fazoni. Gotovo svi fleševi dostižu tu brzinu čitanja, ključni podatak, koji se odnosi na brzinu pisanja, retko ko ističe jer su retki fleševi koji prebaciju 10-15MB/s, a praktično samo takvi su interesantni nama geek-ovima, CAR se ne računa on je nerd.

A jel nekome poznato kakvi su LaCie CooKey usbovi, ovaj sa slike?

lacie_cookey.jpg

Ja sam dobio od 8gb na poklon i prezadovoljan sam. Jedna od najkorisnijih spravica koje imam. Ovaj flash i nije predvidjen za neke performanse i redovna prebacivanja, vec da se nadje pri ruci za slucaj da nemas flash kod sebe. Mada i nije spor uopste. Zapravo je vrlo dobar (ok, pisanje i nije toliko impresivno, ali sta sad :p)

Prilozi

• lacia.jpg
    lacia.jpg
    136.8 KB · Pregleda: 64
  • FlashToolkit_LaCie iamaKey.png
    FlashToolkit_LaCie iamaKey.png
    67.3 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
OK, da ne smaram sad mnogo s ovim ili onim usb-om naručio sam onog transcenda 16GB USB 3.0 pa videćemo kad stigne...

Naravno da misle na brzinu čitanja. Retardirani marketinški fazoni. Gotovo svi fleševi dostižu tu brzinu čitanja, ključni podatak, koji se odnosi na brzinu pisanja, retko ko ističe jer su retki fleševi koji prebaciju 10-15MB/s, a praktično samo takvi su interesantni nama geek-ovima, CAR se ne računa on je nerd.

Takes one to know one! :p

2 subtractor:
Standardna prica... read - standardno dobar (sa 30-ak MB/s), a write... pa, necemo reci katastrofalan, ali da kazemo los :d
Uostalom, Paradigma rece sve u svom poslednjem postu :p

Paaaaa, s obzirom na očekivanja moglo bi se reći da sam razočaran...
Nemam usb 3.0 ali mislim da je ovo prilično sporo i za 2.0 inače nisam imao ništa bolje pa sam iskoristio HD Tune koji je kod file benchmarka uvek kraširao, jednostavno se prog ugasi... sad da li je do usb-a ili do HD Tune-a ili do rasporeda zvezda ko će ga znati...

Prilozi

• T16GB-test3.PNG
    T16GB-test3.PNG
    43.7 KB · Pregleda: 68
  • T16GB-test2.PNG
    T16GB-test2.PNG
    45.3 KB · Pregleda: 59
  • T16GB-test1.PNG
    T16GB-test1.PNG
    39.1 KB · Pregleda: 63
Upravo sam primetio da nemam mogućnost da ga formatiram u NTFS, dostupan mi je samo FAT32 i neki exFAT??? (xpsp3)

1 minut 20 sekundi za upisivanje fajla od 1,564 GB.
2 minuta 12 sek, 79 stotinki za upisivanje fajla od cc 2.550 GB.

@ Paradigma: zanimljivo, nisam znao da je to povezano, ranije sam uglavnom čačkajući po opcijama odmah prebacio da optimizuje za performanse pošto svakako uvek koristim onu removal ikonicu, ali nisam znao da je to vezano za ntfs, thx man :)

Poslednja izmena:
Ne treba ti NTFS, exFAT, ili extended FAT, je napravljen zbog velikih fajlova i mozes da ga koristis na Win7, a i na XP uz jedan MS update.

Ne treba ti NTFS, exFAT, ili extended FAT, je napravljen zbog velikih fajlova i mozes da ga koristis na Win7, a i na XP uz jedan MS update.

Mozes li, u najkracim mogucim crtama (zaista nista opsirno :)) da kazes koje su prednosti exFAT-a u odnosu na NTFS? Pa i neke mane, ako ih ima :p

Prema tabeli na wikipediji jedina prava prednost je sto mozes da koristis sve karaktere za nazive fajlova (Any Unicode except NUL).
Ostale razlike su prilicno male ili nisu bitne. Duzina putanje ka fajlu, duzina imena fajla, velicina particije i velicina fajla. Sve je dovoljno veliko ad ti ne zafali.

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_file_systems#Limits

Nazad
Vrh Dno