Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Jel moze neko da proba svoje flash diskove na ATI SB600?? Bas me zanima jer ja dobijam malo drugacije rezultate nego pre sa nForce 2 Ultra 400 a trebalo bi upravo suprotno da bude ili se samo tripujem ??

Pre ......................... i posle

Prilozi

• Kingston_DataTraveler-2.0.png
    Kingston_DataTraveler-2.0.png
    19.2 KB · Pregleda: 99
  • Kingston Data Traveler DTI 1GB RW.png
    Kingston Data Traveler DTI 1GB RW.png
    19.9 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Pa ovde je sve isto, osim sto si pustio i write test na ovom drugom, normalno upisivanje podataka je uvek sporije od citanja.

nF 2 ima podršku za USB 2.0 standard isto kao i noviji ATi. Možeš da ih testiraš i na Intelu i na novijem nForce-u, biče isto. Šta si ti očekiavao? :)

Poslednja izmena:
@ Wild_boy - Znam da je write sporiji...
@ Superstarr - Ocekivao sam od jednog drugog flash-a koji sam testirao a kome sam nasao neku specifikaciju da je 10/8 a on ispade cak i sporiji od ovog Kingstona pa sam mislio da je u pitanju chipset...

Kakva je kapica na usb konektoru kod voyagera GT, na mom voyageru nista ne drzi, cim flash okrenem naopacke samo spadne :(

To jeste veci problem sa GT verzijom.No,da vas pitam kolege,da li je neko probao
SANDISK
Flash 4GB contour

http://www.everythingusb.com/sandisk_cruzer_contour_4gb_12563.html

Valja li išta ? Ima ga jedna firma kod nas,pa valjda je brz... :)

Napomena,corsair i TREBA da usporava u total commanderu,u pitanju je engine istog,jednostavno NE radi sa corsair-om,menjajte aplikaciju ili kopirajte iz win,radiće bolje.Mada kad pročitam kako ocrniste Voyager,ne znam koliko bolje :D

Poslednja izmena:
Da li su ovo ok rezultati? Meni se čini da bi trebalo read da bude skoro duplo veći. :(

Takve su brzine sa malim frajlovima (do 20 Mb) uobičajne na novim serijama Voyagera koje se mogu kupiti kod nas, očigledno u Srbiju ne stižu brzi primerci ili je njihov broj ne zanatan. Ko je sada tu kriv? Pitanja je sad, ali najbolje je fleševe testirati u realnom radu (npr. ~ 10/50/200/800/1600/3200/5000/7500 Mb da budu veličine foldera/fajla), a ne putem bench programa. Često se dešava da brzina u bench programu se razlikuje od onog u realnom radu.

Sto ne rekoste ranije za ovaj flash memory toolkit, dobro programce. Evo ga vayager iz "stare garde"
voyagerob8.png

Moj Transcend JFV30 od 1GB se nije baš proslavio. Upis 8MB/s pa padne i do 3MB/s, a čita sa 12-13MB/s.

Voyager 2GB kupljen pre 2-3 meseca...

Hm... program za test iz koga su dati ss-ovi meri samo veličine od 1 do 5 Mb? A šta ćemo sa veličinom fajla/foldera veličine npr. cd/dvd medija?

Rezultate za 5mb slobodno mozes da uzmes i kao pokazatelj perf. velikih fajlova!

SwissBit Twist 1GB :)

Jeste veliki i ružan, ali radi za sve pare :d

Kod pisanja sam imao do 10k, a kod čitanja i 17-18k.
Ima nekoliko desetina MB praznog prostora, pa ne znam da li utiče na brzinu:

A evo i jednog koji je dovoljno dobar posto je bio dzabe :) Upis mu je uzasan, ali citanje zadovoljavajuce :)

low_level_bench_GenericUSBFlashDisk.png

file_bench_GenericUSBFlashDisk.png

A evo i kako izgleda :D

flash.jpg

Kupljen za 850 din. Koliko para toliko i muzike. imam samo neki osecaj da cu ga baciti kroz prozor prvi put kad se iznerviram :)

Jel ima šanse da ga pustiš kroz "Flash Memory Toolkit"?
Vidim da za malo preko 2k din može da se uzme 4GB, a predpsotavljam da je slična brzina.

Da li neki vlasnik Transcenda V10 moze da potvrdi da je brzina upisa svega 2 MB/s?! Nevazan kapacitet.

Transcend JetFlash V30 2GB

Dakle danas sam obisao Mamut i slucajno videh da imaju doticni flashic i kupih ga tamo za 1070 dindzi jer me mrzelo da se cimam do eurolinka za 900 :) . Garancija je 1god kod uvoznika.

Bio sam toliko dokon da sam ga testirao sa sva tri fajl sistema (fat, fat32 i ntfs).
Nema nekih znacajniji razlika po meni. Test masina je laptop Fujitsu Siemens Amilo Pro V2035. Nakon toga sam ga testirao i na dve desktop masine novijeg datuma (ne znam tacne specifikacije napamet, na jednoj je E6400 a na drugoj Venice) i razlike su stvarno bile minimalne, doduse mrzelo me je da i tamo uradim screenshotove. Takodje probao sam kako sa prednjim tako i za USB priključcima sa zadnje strane kucista. Razlike ovog puta bukvalno nije bilo.

V2035:

FAT:

FAT32:

NTFS:

E6400, Gigabyte 965G-DS3
http://img261.imageshack.us/img261/3001/transcendv302gbji7.png
http://img261.imageshack.us/img261/5696/flashtoolkitjetflashts2yy2.png
http://img257.imageshack.us/img257/3848/flashtoolkitjetflashts2qp3.png

Uff pa taj JetFlash je veci krsh od ovog noname-a koji ja imam. Ja bi pre dodao jos 500-600 kinti i uzeo Corsaira, ali vazno je da sluzi svrsi :)

:shock:Upravo sam video da Kingston DT 100 od 8 GB kosta 3050 din.

Nazad
Vrh Dno