Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Corsair izgleda stavlja dve verzije cipova, ove slabije svoj put lakse nadju do Srbije :d

Evo danas kupih i treci Corsair ove godine, jer su mi vec dva ukrali :mad:.

Ovaj mi je prvi GT, prethodna dva su bila obicna plava. Vidite rezultate za GT...
Prethodni je imao Read od skoro 30MB (!), a bio je obican plavi?!...Ovaj GT je sporiji od njega?
Prvi Corsair (na pocetku threada sam postovao njegove rezultate) imao je Read od 16MB...Nema nikakve logike u ovome. Izgleda da nema veze koja je koja serija nego sta te zapadne, kod nas u Srbiji...Da sam znao ne bih uzimao GT nego obicni...??

Evo, tek malopre videh na etiketi: uvoznik CT computers, to objasnjava mnogo sta.

Prilozi

• Corsair Voyager GT 2G.JPG
    Corsair Voyager GT 2G.JPG
    93 KB · Pregleda: 111
@brankox

Svima je isti uvoznik, i svi imaju iste rezultate (gadafi, ti i ja) :(

Izgleda su samo prve ture bile dobre i to bolje od specifikacija, posle su poceli da muljaju svakakve cipove u GT.
Definitivno - za Corsair.

za Nikolu i gadafija:

Jel mozete da formatizujete u NTFS? Ja ne mogu, bas lepo.

Moze i sa Win 2000-kom al ne i sa XP-om.

Poslednja izmena:
Dugo me nije bilo ovde ;) . Nesto su se proredili testovi :) . Evo jednog TwinMos-a, oznaka Z4. Naslov ovoga bi mogao slobodno da bude "prosek" jer je ovaj fles po tome bas karakteristican :). Cena ovog modela od 1GB je oko 750 dinara, garancija godinu dana. Lep je na oko, elegantno crn, ali ipak, cini se glomazan za danasnje uslove, pogotovo zato sto za iste pare mozete kupiti duplo manji, istog kapaciteta, a bolje izrade. Sama izrada prosecna, plastika je relativno tanka, cak se i providi pri gornjoj ivici, gde nema ploce, a mislim da to nije bio cilj njegovim dizajnerima. Mada, to je kompenzovano time sto je fles dobro utegnut, i nema skvrcanja ili skripanja dok se ubada ili izvlaci iz USB-a. Poklopac je zaista fantasticno odradjen, niti prejako, da vam trebaju klesta da ga izvucete, niti preslabo, da spada sam od sebe, bas po meri. Skoro da ne postoji nacin da ga izgubite, jer kada koristite fles, poklopac mozete nabosti na drugu stranu, kao kod olovke. Na tom istom kraju nalazi se diskretna plava (a koja druga :S: ) LED diodica.

Brzine, citanje oko 12, pisanje oko 5. Tako da su slobodno mogli da izostave karirane zastave sa jedne i druge strane, jer ovaj fles nema nista trkacko u sebi, a pritom bi dobili i na "eleganciji" malo. A uz to, ovo ce da izgleda vrlo ruzno kad krene da se skida bela farba, ali ipak cini se da je to nece skoro jer je kvalitetnije odradjena stampa. Od ostalih opcija, tu je jedino prekidac koji zabranjuje upis.

U pakovanju sa njim ne dolazi nista, iako ima alkicu za traku/kais, mada nesto mi nije bila zelja da je isprobavam.
I na kraju, par slika :) .

Prilozi

• Picture 005.jpg
    Picture 005.jpg
    135.2 KB · Pregleda: 97
  • Picture 006.jpg
    Picture 006.jpg
    314 KB · Pregleda: 94
  • TwinMos.jpg
    TwinMos.jpg
    142.8 KB · Pregleda: 130
Poslednja izmena:
Voyager Gt

Pitao sam na Corsairovom forumu kolike su specificirane brzine citanja i pisanja (posto to nigde ne pise) i pokazao sam brzinu ovih sadasnjih GT-a. Takodje, pitao sam i da li se u sve GT-e ugradjuju isti cipovi. Evo sta mi je odgovorio izvesni Ram Guy
Average for a 2Gig GT FV would be 21 MBs Sequential write and 34 MBs Sequential read. And no we use more than one memory and controller for this part. We can try replacing the drive if you like, please use the On Line RMA Request Form (http://www.corsair.com/warranty/rma_form.aspx) and we will be happy to replace them.

Ram Guy to je njihova sluzba za PR. Heh, samo sto bi troskovi postarine i carina dosle vise nego da kupis novi GT.
Na nekom holandskom sajtu video sam iste rezultate kao i mi sto smo dobili. Izgleda da niko nije postigao 34 MB read...:). Barem je upis realan, a i to je nesto. ;)

@WebWolf:

Taj tvoj TwinMos jeste jeftin ali brate mnoooooogo spor.

Na nekom holandskom sajtu video sam iste rezultate kao i mi sto smo dobili. Izgleda da niko nije postigao 34 MB read...:). Barem je upis realan, a i to je nesto. ;)

Koji bre holndski sajt, ja sam to postigao na nasem Benchu :smash:
Average reed 34.6 i average write 29.7 pogledaj 11 stranu post #260 ,)

EDIT: Pretece me gadafi.

Poslednja izmena:
Sorry Pike video sam i ranije tvoj super rezultat ali sam omasio u ljutnji jer sam ocekivao vise od moga.

@brankoX

Nije moj, samo sam ga ja testirao :) . Pa sad... sta podrazumevas pod sporocom, imas ti mnogo sporije i nekvalitetnije od ovog, ali i brze. Ne mozemo ni da poredimo ovaj i Corsair Voyager GT, jer nisu ni ista klasa. Nekome ko ne zeli i nije mu potreban takav fles vec nesto skromnije nacice ovo sto sam napisao mozda korisnim.

Nego, mislim da je nesto mnogo pocelo da se komentarise u ovom threadu, ja sam ga ipak vise zamisljao kao bazu rezultata :S:

Ljudi, sta mislite, da li da kontaktiramo ovaj Corsair? Sta mislite da li ce nas odrati?

Ja sam planirao da pazarim GT i ima ga kupim tamo gde mi daju da ga testiram HD tach-om :) Ako ne tjao-zdravo :)

Ja sam planirao da pazarim GT i ima ga kupim tamo gde mi daju da ga testiram HD tach-om :) Ako ne tjao-zdravo :)

Pa tesko da ces to uraditi jer je GT u omotu od plastike koja je zavarena sa svih strana. A ne verujem da ce ti bas prodavac dati da raseces par GT pakovanja :d

Vidis:

Poslednja izmena:
Pa tesko da ces to uraditi jer je GT u omotu od plastike koja je zavarena sa svih strana. A ne verujem da ce ti bas prodavac dati da raseces par GT pakovanja :d

Vidis:

Prvo pitam da li daju garanciju na brzinu zapisa/citanja :) (mada ne verujem da daju na to) pa onda kupim otvorim i pitam mogu li da ga bocnem u vas komp odma sada odma :type:

Prvo pitam da li daju garanciju na brzinu zapisa/citanja :) (mada ne verujem da daju na to) pa onda kupim otvorim i pitam mogu li da ga bocnem u vas komp odma sada odma :type:
Pa kako prodavac da ti da, kad ni sam proizvodjac ne garantuje te brzine? :d

'Ajde realno, koliko moze da varira ta brzina? Pogotovo zato sto su velike megabajt gore-dole ti bas nesto ne znaci, bar ja tako mislim.

:laugh: E jesi car majke mi. Pa postavi sebe u ulogu prodavca. Da li bi ti dozvoliio da ti neko otpakuje par proizvoda? Kako ces posle da prodas otpakovanu ambalazu :D I sto rece covek kako da i sami garantuju kad ni proizvodjac nema predstavu o brzinama

'Ajde realno, koliko moze da varira ta brzina? Pogotovo zato sto su velike megabajt gore-dole ti bas nesto ne znaci, bar ja tako mislim.
Pa bogami, moze i vise... cak i 10-ak MB/s, kao sto je vidjeno na prethodnim primerima.
To je i meni zacudjujuce, za megabajt gore-dole zaista nije problem.

Poslednja izmena:
Pa bogami, moze i vise... cak i 10-ak MB/s, kao sto je vidjeno na prethodnim primerima.
To je i meni zacudjujuce, za megabajt gore-dole zaista nije problem.

Zaista zacudjujuce :S: . Iskreno, nisam gledao sve primere GT-a, jer ih ima mnogo, ali... eh. Jedino sto moze da uradi jeste da ga sprzi nekako pa da ga reklamira, ali...ups. ovo nisam ja rekao.

Ma ja zasada odustajem od GT-a :(

Kakva je kapica na usb konektoru kod voyagera GT, na mom voyageru nista ne drzi, cim flash okrenem naopacke samo spadne :(

Vrh Dno