Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Kakva je kapica na usb konektoru kod voyagera GT, na mom voyageru nista ne drzi, cim flash okrenem naopacke samo spadne :(

Koliko mi je poznato, varira, od onih koje zubima treba da cupas do tih gde same spadaju.

Drzi i kod ovog mog "sirotinjskog" primerka. Cak imam malo problema da je skinem. Ako je lagano stisnem onda mi se prsti klizaju po gumi, a ako stisnem jace, tada se guma drzi za konektor pa opet slabo ide.

OK flash, malo glomazan i ruznjikav (licni utisak), nesto sporiji od Apacer-a HT203.
Neko ga je vec vrteo kroz HD Tach, potrazi na forumu.

I meni poklopac na GT-u drzi lepo (za sada) ni prejako ni preslabo.

Kako se voyager GT od 2GB ponasa kod upisa malih fajlova? Ja imam neki InnoDisk od 1GB i sto se tice upisa velikih fajlova npr. filma je ok prebaci ga za 3-4 min, ali je bukvalno katastrofa kod malih fajlova. Npr, projekat radjen u Delphi-u velicine 22MB prebacuje pola sata, u total commanderu prikazuje u proseku 10-20 KB/s.

Kako se voyager GT od 2GB ponasa kod upisa malih fajlova? Ja imam neki InnoDisk od 1GB i sto se tice upisa velikih fajlova npr. filma je ok prebaci ga za 3-4 min, ali je bukvalno katastrofa kod malih fajlova. Npr, projekat radjen u Delphi-u velicine 22MB prebacuje pola sata, u total commanderu prikazuje u proseku 10-20 KB/s.

Probao sam da prekopiram "Program Files\Borland\Delphi7" (sa svim sub folderima) cija je ukupna velicina 384 MB i ima 5080 fajlova. Prekopirao se za 3 minuta i 6 sekundi, sto znaci da je prosecna brzina bila 2114 kB/s. Ako hoces nesto drugo da probam - kazi.

Nema potrebe, sve mi je jasno. Probao sam da kopiram to isto i vreme varira od 30min do 60min. Znaci uzimam voyager gt. Pozdrav!

Kakva je kapica na usb konektoru kod voyagera GT, na mom voyageru nista ne drzi, cim flash okrenem naopacke samo spadne :(

Idi kod vulkanizera da izbalansira malo :d Hehe, salim se... kod mene (bar za sad) lepo drzi. Bas kako treba ni preslabo ni prejako. Ako imas neku stariju unutrasnju gumu od bicikle iseci parce pa oblozi unutraznje zidove poklopcica (naravno zalepi nekim lepkom za gumu) ili ako nadjes koju tanju gumu tim bolje. Mozda to pomogne.

Poslednja izmena:
Idi kod vulkanizera da izbalansira malo :d Hehe, salim se... kod mene (bar za sad) lepo drzi. Bas kako treba ni preslabo ni prejako. Ako imas neku stariju unutrasnju gumu od bicikle iseci parce pa oblozi unutraznje zidove poklopcica (naravno zalepi nekim lepkom za gumu) ili ako nadjes koju tanju gumu tim bolje. Mozda to pomogne.

Razmisljao sam o tome ali guma mora da bude extra tanka, nemam gde to da nadjem, dovoljno je samo malo parcence da ga zalepim gore pri vrhu medjutim pitanje je koliko ce i to da traje

Probajte da sunete malo OHO lepka. I sacekajte da se osusi - naravno :)
I da, uzeh ja Voyager GT-a od 2GB, jos ga nisam testirao - ali totalcommander pokazuje nesto preko 20ak MB-a za zapis.

Corsair Flash Voyger GT 2GB, kupljen pre 20tak dana :(

Ako nista drugo barem se kapak drzi cvrsto, mada nije da je neka uteha :S:

Prilozi

• Corsair_VoyagerGT_1100.JPG
    Corsair_VoyagerGT_1100.JPG
    84.8 KB · Pregleda: 218
Poslednja izmena:
evo ga i freecom databar 2007, 2gb.

prosecan flasic. fabricki deklarisan kao 8mb/s read, 7mb/s write.

Prilozi

• freecom.JPG
    freecom.JPG
    84 KB · Pregleda: 112
Šta reći, ni približno specifikaciji na zvaničnom sajtu Corsair Voyager GT. Inače danas kupljen u Gigatronu.

A ovo je stari Apacer HT203 kupljen pre od prilike 3 godine i vise u Imtelu. :)

Jel to samo u CT-u nove cene za GT od 8GB ili je svuda tako? Cena je inace skocila na "tricavih" 150€+PDV (18%)!!! :zgran:

Poslednja izmena:
Kako stvari stoje, GT-ovima skacu cene i padaju performanse :wall:

Takozvana "obrnuta proporcija" :D

Kako stvari stoje, GT-ovima skacu cene i padaju performanse :wall:

KATASTRAŠNO! :d Dobro je da sam uzeo 8-icu po staroj ceni ... ja se nadao da ce kad tad pasti pa da se spremim za novu 16-cu ili 32-ku koje najavljuju pocetkom 2008. kad ja tamo a onooo medjutim

Poslednja izmena:
Sve u svemu, nove GT se ne isplati kupiti jer su dosta sporiji od onih iz ranijih serija ? :(

Mislim da ga se isplati kupiti. Ja koristim ovaj novi mesec dana i cini mi se da je u svakodnevnom radu veoma, veeeoma brz. Cak dosta brzi nego stari i sa malim i velikim fajlovima bez razlike. Pomislio sam da je stari bio optimizovan za testove tipa HD Tach kako bi dobro prolazili na njima a da je kod nove serije Corsair digao ruke od toga..Svejedno, nista bolje mislim da se ne moze naci imajuci u vidu cenu i ostalo.

Zaista GT pada na niske grane (ili kod nas stizu neke ocajne serije).

Jeste da ne radi kao sto je deklarisan, ali ja sam veoma zadovojan njegovom brzinom, pogotovu upis.

I dalje je 2-5x brzi od vecine flasheva u mom okruzenju.

Danas uzeh ovog Transcend JetFlash 110 4GB i sasvim sam zadovoljan :)

Prilozi

• transcend.JPG
    transcend.JPG
    80.8 KB · Pregleda: 192
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno