Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

A-Data 4GB 200x,)

Prilozi

• flash.jpg
    flash.jpg
    186.2 KB · Pregleda: 171
Danas uzeh Kingston data traveler 100 od 2GB po ceni od 1340 dindzi.

Prilozi

• Kingston.PNG
    Kingston.PNG
    41.6 KB · Pregleda: 199
Bruka ovaj Kingston. :)
Aj' daj nam i Write test?

Evo rez za random write

Prilozi

• Kingston.png
    Kingston.png
    25.9 KB · Pregleda: 143
Kingston DataTraveler 100 2GB, jedan primerak mi je bio pri ruci i nije nista posebno.
Izgleda da ima razlicitih serija. Upis velikih fajlova je otprilike 4 MB/s, a malih fajlova veoma losih 1MB/s.

Prilozi

• DT100 2GB.JPG
    DT100 2GB.JPG
    83.7 KB · Pregleda: 104
Evo jedne boljke Corsair-a GT od 8GB. Kad god pokusam da upisem neki veliki fajl, recimo image diska, na njega a da je veci od 6GB (mozda i cak 5 nisam probao) uvek javlja "disk is full" iako je recimo fleshka totalno prazna. A inace kad je punim sa manjim fajlovima onda je bez problema napuni do 8GB.

Evo jedne boljke Corsair-a GT od 8GB. Kad god pokusam da upisem neki veliki fajl, recimo image diska, na njega a da je veci od 6GB (mozda i cak 5 nisam probao) uvek javlja "disk is full" iako je recimo fleshka totalno prazna. A inace kad je punim sa manjim fajlovima onda je bez problema napuni do 8GB.

Obrati pažnju kako si formatirao flash. FAT32 file system ima ograničenje od 4GB za veličinu fajla.

Evo moj novi Corsair Voyager 4GB.
Vrlo je zanimljivo da je daleko brzi od svih GT varijanti ciji su rezultati postovani ovde, ko da se corsair malo zezno oko toga sta prodaje kao GT a sta kao obican :)

Prilozi

• CorsairVoyager.JPG
    CorsairVoyager.JPG
    81.4 KB · Pregleda: 156
Isti Transcend JetFlash 110 4GB na tri razlicite konfiguracije:

Prilozi

• transcend.png
    transcend.png
    19 KB · Pregleda: 148
  • transcend1.png
    transcend1.png
    12.5 KB · Pregleda: 127
  • transcend2.png
    transcend2.png
    14.2 KB · Pregleda: 127
Koja je ova druga, dosta losiji rez...tacnije koji je chipset

Prvi rez je na konfi: amd athlon 4000+ x2, gigabyte GA-M56S-S3
drugi rez je na konfi: amd athlon 3200+, MSI K8Ngm2-L v.2
treci rez je na mom laptopu HP nx7400

Nisam postovao razlike kada je flash formatiran kao fat (tako sam ga dobio), fat32, ntfs ili kada je flash prikacen na front usb ili pozadi na plocu a veruj mi razlike su neverovatne tako da kada neko okaci slike testa to apsolutno nista ne mora da znaci posto na nekoj drugoj konfiguraciji taj isti flash moze da radi totalno drugacije. Evo i testa na acer aspire 3002wlci (sempron 2800+):

Prilozi

• transcend3.png
    transcend3.png
    14.2 KB · Pregleda: 92
Na svakoj konfiguraciji je dosta veliki Random Access. Osecam da ce prilicno sporo da radi sa malim fajlovima.

Transcend JF V30 2 Gb

Kupljen za 850 din. Koliko para toliko i muzike. imam samo neki osecaj da cu ga baciti kroz prozor prvi put kad se iznerviram :)

Prilozi

• transcend JF V30 2 Gb.JPG
    transcend JF V30 2 Gb.JPG
    90.1 KB · Pregleda: 225
Kupljen za 850 din. Koliko para toliko i muzike. imam samo neki osecaj da cu ga baciti kroz prozor prvi put kad se iznerviram :)
Dva gigabajta za te pare - pa to je fantasticno. A ni performanse mu nisu uopste lose...

sto manje to bolje:D (sry mob foto)

Poslednja izmena:
Evo ga Kingston Data Traveler 2.0, skoro isti rez kao na mom Voyageru ali u radu je sporiji od Corsaira

Prilozi

• kingston.PNG
    kingston.PNG
    25.9 KB · Pregleda: 175
kako tumacite moje rezultate sa stikom od 16GB? dobro,lose,prosek? kako se tumaci ova "rupa" do prvog Gb-a?

Prilozi

• Hd test.jpg
    Hd test.jpg
    177.9 KB · Pregleda: 167
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno