Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

De u BG-u ima da se pazari taj Corsair Flash Voyager GT i za koje pare?
Vrlo sam zainteresovan.

Eno ti u Imtelu, npr. Ili recimo u Eurolinku, ipak su oni generalni distributeri/uvoznici Corsair-a.

Oko 33 evra za verziju od 2GB, 60€ za onu od 4.

Poslednja izmena:
Mnogo fala na brzom odgovoru.

Dajte i meni link za HD Tach RW, kupio sam PQI U339 od 2 GB (i PCI karticu sa USB 2.0 portovima :p ), pa cu da okacim rez.

Nesto kod mene nije u redu... Kopiranje filma na ovaj fles ide brzinom od 570-640 kB/s (iz total commandera). Sa flesa na komp je OK (oko 8 MB/s). Kartica ima NEC cip, nisam instalirao drajver sa cd-a, vec je XP sve sam odradio... Kod drugara je kopiranje filma na fles trajalo oko 3-4 min. U cemu moze da bude problem?

Koja je ploca u pitanju?

Shuttle MS21 (SIS cipset). Krs, znam, ali mislim da ovoliko spor write nije normalan cak ni za ovakvu plocu. Nemam neku drugu flesku da probam, mozda je problem u PCI kartici, mada sumnjam...

Hm, posto je ta kartica? I ja na poslu imam plocu sa USB1.1, tako da cu da osedim ako nekako ne omogucim 2.0

Kartica je 10-15€.
PCI varijanta.

Pa, jel moze neko da mi pomogne oko ovoga? Cesto je write oko 150-200 kBps. Pokusao sam sa instalacijom drajvera sa CD-a, ali nema promene. Da lii je neko imao slican problem? Ovo je gore nego da koristim USB1.1.

Pa, jel moze neko da mi pomogne oko ovoga? Cesto je write oko 150-200 kBps. Pokusao sam sa instalacijom drajvera sa CD-a, ali nema promene. Da lii je neko imao slican problem? Ovo je gore nego da koristim USB1.1.

Dva su mogu ca problema: WinXP ili hardwer (ploca)

1. Koji Win, koji XP, koji service pack, da li si ubadao druge flash-eve u isti komp i kako su se ponasali ako jesi....

2. Pozajmi negde iz prodavnice, ako znas nekog, USB 2.0 kontroler na kartici pa ga bocni u komp i vidi kako se ponas

3. E da, sad mi pade na pamet - mada ne verujem da to ima veze - brzina JAKO zavisi od velicine fajla koji pises - sto manji file to manja brzina pisanja (sitna slova :))

Imam XP SP2. Podesio sam fles na "optimize for performance" i sada imam write od 1.7-1.8 MB/s. Daleko od dobrog, ali je ipak podnosljivije...
EDIT:
Stigao sam do 2 MB/s za write i 11 MB/s za read kada sam iskljucio cpuidle! Znam, 2 MB/s je bedno, ali... Film se kopira za 5 min, nije strasno...

Poslednja izmena:
Eno ti u Imtelu, npr. Ili recimo u Eurolinku, ipak su oni generalni distributeri/uvoznici Corsair-a.

Oko 33 evra za verziju od 2GB, 60€ za onu od 4.

Ko je bre generalni uvoznik Corsaira???? Eurolink??????

Čega je bre on genralni uvoznik :)

Distributors
Name URL Telephone
CT Computers doo www.comtrade.co.yu +381 11 201 55 55
Imtel Computers www.imtelc.com +381 11 2013400

Poz.

Zna li neko brzine citanja i pisanja za PQI U310, U350 i U339S? Na sajtu PQI-a nisam pronasao.

U350 mislim da ide oko 4 MB/s za write, verovatno su tu negde i U310 i U339S. PQI fleske mi generalno deluju prilicno sporo... Niko se nije pohvalio da je sa njihovom fleskom ostvario respektabilne rezultate. Ja cu ovaj moj U339 da zamenim za Samsunga.

Pre neki dan sam dobio Samsunga od 1 GB. Write je ~3.5 MB/s, read ~13 MB/s (probano na Dell Inspiron 1300). Ocekivao sam nesto bolji write.

Evo i ovo... Corsair voyager gt 4GB...

Prilozi

• corsvoygt4gb.jpg
    corsvoygt4gb.jpg
    124 KB · Pregleda: 241
Evo i ovo... Corsair voyager gt 4GB...
Eh, zamalo da ga kupim sebi danas, ali nema driver za Win98 što mi treba za jednu mašinu. Postoji neka budževina sa češkog sajta ali ni ona neće da radi. Zvanično za GT podržavaju samo Win2000 i WinXP, stari Voyager radi normalno. Uzeo na kraju Kingston DataTraveler II+.

Eh, zamalo da ga kupim sebi danas, ali nema driver za Win98 što mi treba za jednu mašinu. Postoji neka budževina sa češkog sajta ali ni ona neće da radi. Zvanično za GT podržavaju samo Win2000 i WinXP, stari Voyager radi normalno. Uzeo na kraju Kingston DataTraveler II+.

Ja sam nasao na netu 4 verzije drivera za Win98, ali jos nisam ni jedan probao, kad probam pisacu radi li neki (skinuo sam i taj ceski)...

Jos uvek sam najbrzi :smoke: , aj probaj i write u full bench :)

Ja sam nasao na netu 4 verzije drivera za Win98, ali jos nisam ni jedan probao, kad probam pisacu radi li neki (skinuo sam i taj ceski)...
Neki kažu da im je taj češki drajver prebacio sve menije na češki, pa pažljivo... :trust: U principu treba staviti i onaj nezvanični service pack za win98 koji popravlja rad sa USBovima.

Meni radi običan Voyager, ima driver, takođe i Kingstoni I & II imaju dobre drivere, ali za Voyager GT eksplicitno piše na Corsair sajtu da podržava samo Win2000 i WinXP. Naterivao sam ga na driver od Voyagera ali se nije iz njega odazivao, verovatno je drugi kontroler unutra.

Neki kažu da im je taj češki drajver prebacio sve menije na češki, pa pažljivo... :trust: U principu treba staviti i onaj nezvanični service pack za win98 koji popravlja rad sa USBovima.

Meni radi običan Voyager, ima driver, takođe i Kingstoni I & II imaju dobre drivere, ali za Voyager GT eksplicitno piše na Corsair sajtu da podržava samo Win2000 i WinXP. Naterivao sam ga na driver od Voyagera ali se nije iz njega odazivao, verovatno je drugi kontroler unutra.
Ja nemam potrebe vise za win98 ali kad budem imao vremena napravicu test na nekom krsu (na novijim masinama nemoze ni da se instalira win98) cisto iz radoznalosti...

Corsair voyager GT 2GB:

Prilozi

• corsair2.jpg
    corsair2.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 215
Interesantno kako se različito ponašaju Flesh memorije u zavisnosti od USB kontrolera:

sl1. Geil David 100 1GB
sl2. Apacer HT203 2GB
sl3. Corsair Voyager GT 4GB

Testirano na: DFI NF4 SLI Infinity

Prilozi

• GeIL David 100 1GB.NF4.png
    GeIL David 100 1GB.NF4.png
    21.7 KB · Pregleda: 182
  • Apacer HT203 2GB.NF4.png
    Apacer HT203 2GB.NF4.png
    20.8 KB · Pregleda: 208
  • Corsair Voyager GT 4GB.NF4.png
    Corsair Voyager GT 4GB.NF4.png
    23 KB · Pregleda: 195
Poslednja izmena:
Auuuu, bre... ovde Apacer isamara GT-a!!!

Nazad
Vrh Dno