Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Aeneon

Evo ga i moj nesrecni flash od 2Gb :)
Svidja mi se mali CPU utilization....

Prilozi

• untitled.png
    untitled.png
    23.9 KB · Pregleda: 225
Poslednja izmena:
@CAR-e a jel si primetio write za Apacer na Paradigminom testu, slican onom mom iz vecnih lovista, tj. dosta veci nego fabricki predvidjenih 18 :)

Primetio, zato sam se i zacudio... ;)

Verbatim USB PRO Drive 1 Gb 90x/166x
1. slika kada se koristi kao obican usb (onaj pad brzine na kraju mi nije jasan, mozda zeza moj komp probacu na poslu).
2. slika kada se koristi kao enkriptovani disk

Prilozi

• verbatimpro.jpg
    verbatimpro.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 156
  • verbatimpro-privacy zone.jpg
    verbatimpro-privacy zone.jpg
    48.8 KB · Pregleda: 132
hocu sutra bratu za rodjendan da uzmem jedan flash od 1gb pa me interesuje shta je bolje uzeti, kingstona DT2 1gb, transcend TS1GJFV30 ili apacer ah220.
Cene su im skoro iste, najvaznija mi je pouzdanost, da dugo traje, brzina i nije toliko bitna.

*sa transcendom imam dobro iskustvo, elem imam njihov matori flesh/mp3 plejer 256mb koji shljaka vec nekih 4-5 godina ako se ne varam, i shta je sve preziveo svaka mu chast (vrhunac je bio pad sa chetvrtog sprata na beton - bio je zamotan u novini,lol)

evo ga...lol
image012xn9.jpg

A kolika je garancija? To je vazno... Uzmi onaj na koji se daje najduza.

e to ne znam ,cene sam gledao preko neta,jer su sva tri modela u tri razlichite prodavnice, jedino sam za ovaj apacer direkt svratio u ct shop medjutim zaboravio sam da pitam kolika je garancija (pajser)...i ja sam kontao da uzmem onaj koji ima najvecu garanciju,mada sam hteo chisto ovde da vidim jer se ipak i deshavaju stvari da npr na uredjaj koji ima 5 god garancije rikne za par meseci/godinu dana a to mi ne treba...neka on ima i 1 god garanciju ali neka radi 10godina...(mada opet, nikad ne znash koliko ce ti trajati neki uradjaj)....u svakom sluchaju mislim da bilo koji od ova 3 modela da se uzme,nece se napraviti greshka...e jedino da neki kazu ovde njihove predloge

... jer se ipak i deshavaju stvari da npr na uredjaj koji ima 5 god garancije rikne za par meseci/godinu dana a to mi ne treba...
Pa?
To i jeste poenta sto duze garancije - uredjaj ti crkne, ti ga reklamiras i dobijes drugi. Easy as that.

Ionako ti on ne sluzi sa stalan backup/storage, pa da se brines da li ce ti otici podaci...

Poslednja izmena:
odluchio sam, uzecu transcenda...a i garancija mu je 2godine,za ona ostala dva modela je po godinu dana

Garancija na apacer-a bi trebala da bude 3 godine, a imas corsaira koji ima 10 godina garanciju.:wave:
e da, na kingstona 5 godina

Poslednja izmena:
ja pitao za kingstona i kazu godinu dana....(u pitanju jedna poznatija komp firma u ns)

Na brzinu sam na koleginom kompu malopre testirao Corsair Survivor 4GB, read je bio oko 26, ali write samo 9-10. Ne znam u cemu je fora. Komp jeste prespor, neki Celeron sa krs plocom, ali opet mi je nenormalno mali write speed.

Poslednja izmena:
Corsair Survivor ili Corsair Survivor GT. Ovaj prvi je samo dobro zaštićen, ovaj drugi je i brz...

hm sve je to super, ali meni HD Tach v3 nece da radi na visti... :(
da li neko zna neki slican program koji bi radio kod mene ?

Koji Transcend-ov usb flash ima najbolje rezultate u "read" i "write" podataka?

Poslednja izmena:
Evo sta kaze moj GT od 8GB...

Oba testa - quick i long.

Mislim da ce mozda i brze ici na novijoj nekoj ploci. Ovaj test je pusten bio na KT400 (GIGABYTE A7VXP ULTRA) koja je ionako medju prvima nosila usb2.0... E sad da vidimo za koji dan sta ce reci neka novija ploca u servisu. Mozda bude istih a mozda i boljih rezultata :d

Prilozi

• 8GTquick.JPG
    8GTquick.JPG
    94.1 KB · Pregleda: 138
  • 8GTlong.JPG
    8GTlong.JPG
    94.2 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
USB 2.0 Flash Disk 2GB Apacer AH320
FABRICKI garantovano: up to 10MB/s read, up to 8MB/s write

medjutim, kod mene citanje ide i preko 12-13 MB/s..
za te pare odlican izbor..

clown, handy steno, jel? Iz nekog razloga, kod mene isti model ne mrda sa 2,9 MB/s write i 9 MB/s read. Probano na 3 mašine. Btw, gde si našao da fabrički garantuju 8 MB/s, prevrnuo sam pola Apacer sajta i onu knjižicu, nigde nije naveden MB/s spec?

Crkao mi je moj PQI 2GB Mr. flash (mali, lep, zgodan :>). Jadan sav se rasklimao. Cekam da mi vrate lovu posto vise nemaju takvih flesica.

Procitao sam celu temu i trenutno najbolja kupovina (a da ima kod nas) je Corsair Voyager GT, zar ne?

Generelno ne bih davao vise od 30-ak (max 35) za flashic od 2GB.

Da uzimam GT ili nesto drugo?

Crkao mi je moj PQI 2GB Mr. flash (mali, lep, zgodan :>). Jadan sav se rasklimao. Cekam da mi vrate lovu posto vise nemaju takvih flesica.

Procitao sam celu temu i trenutno najbolja kupovina (a da ima kod nas) je Corsair Voyager GT, zar ne?

Generelno ne bih davao vise od 30-ak (max 35) za flashic od 2GB.

Da uzimam GT ili nesto drugo?
Sve zavisi na sta ciljas - brzinu, kapacitet... ili mozda pak *i/ili* dizajn ;)

Sto se brzine tice - od GT-a brzeg nema.

Sve zavisi na sta ciljas - brzinu, kapacitet... ili mozda pak *i/ili* dizajn ;)

Sto se brzine tice - od GT-a brzeg nema.

Pa za kapacitet sam se odlucio 2GB jer mi je to dosta (ili eventualno 4GB ako mi naleti neki povoljan a dobar).
Izgled mi je bio bitan, ali poucen izkustvom sa PQI-om vise nije toliko. GT mi se ne svidja jer je dugacak, ali sta cu. Tesko mogu i jare i pare.

Imao sam plasticni TakeMS od 256MB oko 2god. Plastika je pucala, lepio sam ga, krpio, fali mu malo plastike, jedanput je pokisao ali nikad me nije izdao. PQI je bio star 4 meseca. Kao metalni, a rasklimao se skroz.

Postoji li neki malo lepsi od GTa, a vrlo malo losiji (za slicne novce)?

Pa za kapacitet sam se odlucio 2GB jer mi je to dosta (ili eventualno 4GB ako mi naleti neki povoljan a dobar).
Izgled mi je bio bitan, ali poucen izkustvom sa PQI-om vise nije toliko. GT mi se ne svidja jer je dugacak, ali sta cu. Tesko mogu i jare i pare.

Imao sam plasticni TakeMS od 256MB oko 2god. Plastika je pucala, lepio sam ga, krpio, fali mu malo plastike, jedanput je pokisao ali nikad me nije izdao. PQI je bio star 4 meseca. Kao metalni, a rasklimao se skroz.

Postoji li neki malo lepsi od GTa, a vrlo malo losiji (za slicne novce)?
Naravno, samo je jedan - Apacer HandySteno HT203 ;) :smoke:

Lepseg nema, nesto je sporiji od GT-a (necu reci "za nijansu", posto je sporiji bar za dve nijanse :d)... tu su negde i sa cenom, cini mi se.

Sudeci po IT svetu, GT 2GB kosta 27e a HT203 46e. Sto je meni ogromna razlika. Ako je HT203 46e, pre cu da dam 51e za GT od 4GB.

Sudeci po IT svetu, GT 2GB kosta 27e a HT203 46e. Sto je meni ogromna razlika. Ako je HT203 46e, pre cu da dam 51e za GT od 4GB.
Nisam znao da je tako, ali ukoliko jeste - nemas sta da razmisljas, uzimaj GT-a.

P.S. Ipak, proveri (bar) na PC Berzi, ITsvet bas i nije nesto azuran...

Ubih se trazeci GTa ali slaba valjda. Svi su imali i rasprodalo se. Ocekuju ove sedmice i cene se krecu od 2000 do 2400 din.

Tretnuno ima samo u Imtelu po ceni od 2850din (naravno 2GB), sto mislim da je previse ako je vec svuda bila oko 2200.

Nazad
Vrh Dno