Šta je novo?

Uputstva za apsolutne pocetnike

I onda koristim Advcash za deposit na binance? Kako onda mogu da povucem sredstva nazad na karticu ako/kada prodam nesto?

Ti deponuješ na Advcash i onda direktno kupuješ na binance kada povežeš naloge. Za povlačenje na karticu mislim da je trenutno jedina opcija Cex. Kao što kaže Tomiprunet najbolje za prebacivanje sa menjačnica koristi Litecoin zbog male provizije.

Kako vidite koliko kopate ETC ?
Za eth idem na ezil pool i vidim ali kako da proverim ETC ?
Hvala

Instaliraj monitor app na telefonu, za svaki pool postoji aplikacija.

Nicehash ne moze da se podesi da isplacuje u ETH samo u BTC?
Da li je za pocetak dovoljno da iskopano ostane kod njih ili mora nesto dodatno da se otvara da da se povezuje/prebacuje tamo?

Nicehash ne moze da se podesi da isplacuje u ETH samo u BTC?
Da li je za pocetak dovoljno da iskopano ostane kod njih ili mora nesto dodatno da se otvara da da se povezuje/prebacuje tamo?
Ja drzim za sad tamo, imam neku sicu iskopanu (100eur), kad se nakupi prebacicu negde iako niko ne preporucuje da se cuva tamo jer su ih vec jednom hakovali i pocistili 😁

Zar ne moze preko kompa nekako da se vidi posto je to destop masina pa sam cisto iz zezanja pokrenuo ETC da vidim kako se ponasa.

Da li neko moze da okaci podesavanje za ETC ??
4GB kartica rx470
probao gminer neradi...
probao NBMiner radi ali pool nisam nesto dobro odradio pa nevidim kada je isplata i kolikoo sam iskopao
hvala

Koliko se racun za struju u proseku povecava za kopanje preko nicehash-a?
Ovo je komp:

ASRock B460M Pro4

INTEL Core i5-10400F

Asus DUAL GTX 1070 8GB OC

HYPERX Predator 16GB DDR4 3000 MHz CL15​

630W Thermaltake Berlin 80PLUS​

Vidi koliko vuče grafička, dodaj još koji w za ostatak sistema. Pogledaj u kojoj si zoni i koliko je kilovat po času pa izračunaj. Kaži da ti je račun viši za ~1.000 dinara

5600 xt phoenix 5.4c kopa 37.7 MH/s valjda sam dobro prepisao standard nista clocko ovo ono
Ubacim je u raiser sve isto,ubacim 470rx od 8gb u pci-x slot kopa samo 7.135 MH/s
A kada je sama 28.7 MH/s
gde gresim ????

Trebala bi i malo vise da kopa...
Aha, nemas modovan bios, to mu je to.

5600 xt phoenix 5.4c kopa 37.7 MH/s valjda sam dobro prepisao standard nista clocko ovo ono
Ubacim je u raiser sve isto,ubacim 470rx od 8gb u pci-x slot kopa samo 7.135 MH/s
A kada je sama 28.7 MH/s
gde gresim ????
Stavi u drajverima u compute mode, settings/graphics/advanced/gpu workload i tu izaberi compute mode. Odradi reset i to je to

Pozdrav svima i od mene, nov sam na forumu (mada sam se registrovao pre 16 godina :)) i imam par pitanja. Juce sam kupio litecoin prvi put na cex.io, i sve je proslo bez problema. Prebacio sam na exodus i leglo je odmah provizija minimalna. Medjutim kada sam kasnije kupio ethereum sitno za 70$, i kada sam hteo da ga prebacim na wallet, prvo sam cekao 6h (video sam da imaju nekih problema oko transfera eth tako da sam to ocekivao), a kada mi je stiglo na wallet leglo mi je eth samo u vrednosti od oko 50$. Video sam da je fee 0.01 eth u vrednosti oko 20$ i bas sam se iznenadio. Sad imam par pitanja oko tih fees. Konkretno da li se fee placa procentualno u odnosu na kolicinu kripta koji se prebacuje ili fixno po transakciji? Tj da li bi platio istih 20$ i da sam prebacio ethereuma u vrednosti od 500$ ili vise? Da li imam bolje solucije za kupovinu eth (eventualno bitcoina) od cex.io i exodus walleta? Generalno koja mi je najbolja solucija za kupovinu istog ? Napravio sam accounte i verifikovao se na cex.io, binance, ecd.rs itd. Jel exodus ok wallet? Generalno ne planiram da trgujem mnogo cryptom nego samo da kupujem s vremena na vreme i da stekujem na walletu
Za kraj pitanje oko exchangea u walletu, da li se isplati koristiti ga u odnosu na kupovinu direktno na marketu?

Mnogo pitanja ali ***a nub sam, pomagajte

Mozda ja mogu malo pomoci, ni ja nisam nesto iskusan. ali mislim da ti se ne isplati slanje tako malih kolicina ETH na Exodus wallet, bas zbog tog fee-a. Bolje ostavi na cex ili na binance i kad skupis kolicinu neku vecu onda prebaci na exodus. Kad budes prebacivao sa exodus na neku menjacnicu onda ces isto imati veliki fee, ili isto ako budes menjao u exodus walletu sa eth u napreime ltc.
Meni se to ne isplati drzati na exodusu, mislim ta cesta prebacivanja.

• Like
Reagovanja: psy
Kod cex-a fee je fiksan tj. 0.01 ETH nezavisno od količine.

Kripto možeš kupiti i preko Binance-a direktno ili povezivanjem advcash-a i Binance naloga.

Exodus je sasvim solidna opcija. Imaš i Trust Wallet koji radi samo na mobilnom telefonu. Na duže staze najbolje da nabaviš neki hardware wallet tipa Ledger-a ili Trezor-a.

• Like
Reci mi jel se fee placa kada povlacim crypto nebitno da li on ide dalje u offline wallet ili na drugu menjacnicu? Ako sam dobro razumeo fiksni fee placam menjacnici sa koje povlacim, prilikom svakog povlacenja? da li se placa fee kada prebacujem recimo sa walleta na drugi wallet ? vidim da ima i withdrawal fee i trading fee, ako moze neko da mi pojasni sta je sta?
sad cu da napravim acc na advcash i da ga povezem sa binance. cex.io funkcionise dobro ali vidim da vecina koristi binance

Poslednja izmena:
Placa se Transaction Fee a koliki je zavisi sta prebacujes i od trenutnog stanje mreze odnosno na primer za eth - gas fee.
Withdrawl fee ti je kad provizija koju uzima menjancina kad povlacis sredstva sa iste.
Trading fee je provizija koja menjacnica uzima prilikom trgovine valutama/svake tranaskcije u okviru menjacnice.

Binance je mnogo bolja opcija. Cex je jedna od retkih opcija za povlacenje para na racun inace za sve ostalo je bilo koja normalna menjacnia bolje : binnace, bittrex ...

• Like
Sve sto je Weasel rekao, plus dodajem - Binance.
Preskoci Bittrex ako mozes, jer je fee jednostavno prevelik. Ovo pricam kao neko ko je koristio obe, ali sam definitivno batalio Bittrex pre oko mesec dana jer su naprosto bezobrazni sa fee.
Za trejd je 0.25% bez obzira maker ili taker, dok je na Binance 0.1% , s tim sto ako imas BNB na racunu, onda ti Binance skida fee od cene BNB-a i u tom slucaju ti je fee 0.05%, tj pet puta manji nego na Bittrexu. To mozda deluje beznacajno, ali ako trejdujes makar samo jednom nedeljno, nakupi se. Uz to, Bittrex za povlacenje uglavnom uzme duplo vise ili cak mnogostruko vise, zavisno od coina. Moj poslednji primer je USDT preko ERC20, gde mi je u isto vreme na Binance bio fee fiksnih 25 USDT (sto je mnogo), a u datom trenutku 54 USDT na Bittrexu (sto je nenormalno mnogo). I za druge coine je slicno. Neki exchange uzme za neki coin npr 1 coin fee, neko uzme 10 coina. Neko naplati 0.01 LTC fee, neko naplati 10x manje tj 0.001 LTC, ali generalno Binance je najpovoljniji uvek. I da, ne moras da radis KYC osim ako vrtis vise od 2 BTC dnevno.
A Cex,io je otprilike onaj mali rezervni tocak "copavac", bas za nuzdu ako moras nesto preko njih. :)

Ja sam vec pisao, prinudjen sam da koristim cex, jer binance mi binance ne da koristim karticu za placanje tamo. Tako da, uplatim USD na cex, konvertujem u ltc, pa ltc prebacim na binance, konvertujem u usdt pa kupujem sta hocu...Nije verovatno najjeftinije resenje, ali je meni jedino moguce u ovom trenutku.

Ja sam vec pisao, prinudjen sam da koristim cex, jer binance mi binance ne dozvoljava da koristim karticu za placanje tamo. Tako da, uplatim USD na cex, konvertujem u ltc, pa ltc prebacim na binance, konvertujem u usdt pa kupujem sta hocu...Nije verovatno najjeftinije resenje, ali je meni jedino moguce u ovom trenutku.
Da li si probao da povežeš advcash sa Binance nalogom? Ja tako šaljem novac na Binance.

Meni uopste nije jasno zasto menjacnice ne dozvoljavaju placanje karticama iz Srbije? Kakva je razlika sto neko ima karticu iz Hrvatske, ili Nemacke, Italije? Imas pare na njoj, i platis. Drugo je to sto je zakon drugaciji kod nas zbog poreza i sta ti ja znam, ali opet sta njih briga kako je kod nas, valjda je njima u interesu da svi mogu da plate. Ne?

Ili npr ne moze da se naruci crypto.com visa jer ne isporucuju u Srbiju, kakva glupost.
Da li si probao da povežeš advcash sa Binance nalogom? Ja tako šaljem novac na Binance.
Tako moze, i ja tako radim

Nisam koristio advcash do sad, probacu popodne kad dodjem kuci. Da li je to isplatljivija varijanta?

povezao sam ja upravo naloge. kako saljem usd direktno na binance? vidim samo slanje u eur ako idem na wallet/fiat/deposit? da saljem u eur?. inace na cex sam se nekako lakse snasao nego na binance. jel kupuje neko od vas direktno iz advcasha?

hvala ljudi snasao sam se za sada. samo jos da malo padne cena eth, ne zelim da kupujem bas na 3000 :)

Nazad
Vrh Dno