Šta je novo?

Uporedni test CPU kulera 2009.

11+ je sa bakarnom bazom i eno ga u caletovom kompjuteru hladi tualatin na 1.2GHz :) samo sam mu promenio vent, jer se taj narandzasti dere :D

Aman ljudi dali je moguće da toliko ovako dobar test kulera degradirate ovakvim komentarima . Ja sam oduševljen testom , smatram da je potpuno realan i verujem u rezultate iz prostog razloga jer verujem benchu i na kraju pohvaljujem trud osobe koja je ovo radila svaka čast za toliki posao . Što se tiče kako koji kuler radi sa kojim ventilatorom , pa zar to nije naš posao da otkrijemo i javimo jedni drugima , isto važi i za pastu a ko može da priušti 5000 din za kuler ima para i za zamenu ventilatora sa tišim mada mislim da tišina i perfomanse barem kod vazduha ne idu jedno sa drugim .

Realno - trebalo je da se radi sa nekim drugim ventom, tj. istim ventilatorom za sve hladnjake. Tako je najmerodavnije, isti airflow svima, pa kom' opanci, kom' obojci... najbolje moguce poredjenje samih tela cooler-a, tj. rashladnog potencijala.

Koliko je to cimanje - druga je prica...

Realno - trebalo je da se radi sa nekim drugim ventom, tj. istim ventilatorom za sve hladnjake. Tako je najmerodavnije, isti airflow svima, pa kom' opanci, kom' obojci... najbolje moguce poredjenje samih tela cooler-a, tj. rashladnog potencijala.

Koliko je to cimanje - druga je prica...

Tu jesi u pravu, ali samo ako test treba da sluzi onima koji ce da odmah u toku montiranja menjaju vent za neki bolji. A mislim da je takvih malo, a opet bi se za kulere sa slabijim fabrichkim ventom dobila nadrealna slika (za takve kupce koji nece da se cimaju). Ali posebna tabela sa ovakvim podacima bi bila izuzetno korisna, ali da se onda u istu tabelu uvrsti i kolona sa nivoom buke (jer sigurno ne bi bila ista za sve hladnjake zbog razlichite gustine finova).

Poslednja izmena:
Tu jesi u pravu, ali samo ako test treba da sluzi onima koji ce da odmah u toku montiranja menjaju vent za neki bolji. A mislim da je takvih malo, a opet bi se za kulere sa slabijim fabrichkim ventom dobila nadrealna slika (za takve kupce koji nece da se cimaju). Ali posebna tabela sa ovakvim podacima bi bila izuzetno korisna, ali da se onda u istu tabelu uvrsti i kolona sa nivoom buke (jer sigurno ne bi bila ista za sve hladnjake zbog razlichite gustine finova).
Drugim recima - jos teze i obimnije za izvesti :)

I u pravu si i ti, dosta ljudi ce samo namontirati ono sto su kupili, ko ce sad da se mlati sa budzenjem neke P12 Noctua-e ili S-Flex Scythe-a, kad su vec dobili ventilator uz cooler koji su kupili... to je problem samo ovih sa TRUE-om, IFX-om i slicnim hladnjacima :D
Ali dobro, ovo moje je samo sa stanovista entuzijaste koga zanima explicitno koji je 'ladnjak bolji, u istim uslovima (identican fan, identicna ambijentalna temperatura... itd.). Npr. cisto poredjenja radi - uzmemo jednu mrcinu kao sto je Scythe Orochi, koja po default-u iz fabrike dolazi sa 14-icom na mizernih 500 obrtaja... i nasuprot njega stavimo - lupam sad - CM TX3, sa nekom 12-icom koja se vrti na 4000 obrtaja (cisto da napomenem, znam da TX3 ne dolazi sa takvim fanom, ali ce se naci vec neki cooler koji dolazi sa nekim ventom sa vecim brojem obrtaja... bila to 12-ica ili mozda bas i 14-ica)... i koj' ce cooler da bude bolji? ;)
Tacnije, zna se koji ce da prikaze bolje rezultate (uz zujanje u usima :d)... ali koji ce ZAISTA da bude bolji? ;)

To je moguce utvrditi samo sa identicnim fanom.

pa mora da ga hvali malo :)

Ehhh, da ........Upravo taj fan je u kombinaciji sa TR SLK-900U nekada davno poterao T-Breda B 1700+ na preko 2.7GHz. Svako poređenje buke koju je dotični stvarao sa mlaznim motorom je krajnje deplasirano, jer realno su svi ti motori seka perse za Tornada. Sa druge strane, ne sećam se da mi je to smetalo kad je OC tas na vagi bio jednostavno prejak :p

ovako nekako to beše:
thermalrightslk900_pspc.jpg

Poslednja izmena:
Uzmemo, uzmemo. :d

pa mora da ga hvali malo :)
Ma ne *****avajte, nije to zbog hvaljenja, nek' je moj buduci, taj cooler ce brzo u oglase... vec je stvarno izvanredan primer - nikada vece telo, a nikad slabasniji ventilator na njemu :)

A za faljenje ce bude vremena, kad vec jedared budem presao na vodu :D

2 valek:
Eto, ti si taj jedan od onih pomenutih ;)
Secam se ove tvoje kombinacije... ******* ventilator na izuzetnom hladnjaku :smoke:

Jaaaaaooo, ja citam ovo i hocu da umrem od smeha kad se setim da sa ja skinuo gril sa Tt11+ jer je hucao vazduh dosta. Kao da sam ventilator nije galamio dovoljno. Ali opet je bilo razlike i onda su bila druga vremena, komp je radio samo kad se igralo nesto i slicno. Buka je bila u drugom planu jer su grmeli zvucnici uvek. Za zadnje 3 godine komp mi nije skrpio 7 dana da bude ugasen... Onaj Tt sada nebih nikako mogao da trpim. Sve preko 2000RPM ima i komsiji na vrata da lupam da smanji to cudo. Zadivljujuce kako se covek navikne na tisinu.

Nazad
Vrh Dno