Ja sam taj... odrastao uz FOP32, kao i Pentalpha-u Tornado... i vrlo brzo sam se odvikao od toga, mogu ti reciKo je "odrastao" uz FOP32 ili FOP 38 jos gore, taj je izgubio osecaj za buku. Posto Stameni jeste bio te price tada (ni sam ne znam kako sam spavao u krevetu koji je bio na metar od masine koja je morala dial up-om da skida celu noc 150-200 mb), verujem da mu je buka danasnjih kulera potpuno irelevantan podatak![]()
Kao sto bi reklo marksisticko ucenje: overlclocking (vera) je opijum za mase![]()
Ajd da kazem nesto na temu buke i youtube klipova, posto osim sto tolike godine radim u IT-u bavim se i produkcijom muzike, a i audio tehnika mi je struka.
Ovi klipovi na youtube-u nisu dovoljno relevantni iz vise razloga.
Mikrofon kojim se snima svakako nije kvalitetan mikrofon koji ima dobar frekventni odziv. Ne urlaju svi kuleri na istoj frekvenciji, pa samim tim i karakteristika mikrofona (loseg pogotovo, a ne verujem da su koristili Neaumann), utice na ono sto cujete na klipu. Pritom, u zavisnosti od usmerenosti doticnog cete dobiti prilicno razlicite rezultate, a svako ko je ikad snimao nesto zna da od visine input gain-a, cak i pri malim razlikama, bitno zavisi jacina izlaza. O tome da kucista ne prigusuju sve frekvencije ravnomerno da i ne govorim, jer kad ga montirate i zatvorite stranicu (sad ce neko reci: a ko jos zatvara stranicu :d) to je opet druga prica u odnosu na to kada ga gledate na youtube-u kako landara po stolu. (pritom, ne znam da li samo ja na prvom klipu cujem i kako onaj papirni label kaci o kuler ?)
Lepo je to kad se neko seti da unese inovaciju u testiranje, ali to treba uraditi kako treba. Ako ne uradis kako treba, daleko informativniji je famozni podatak koji daje proizvodjac.
Debele zene nemaju pojma, vaga je linearna sprava, a mikrofon bas i nije, niti po frekventnoj karakteristici niti po prostornoj.Što bi rekle debele žene: "najtačnija ti je vaga na kojoj se stalno meriš" - može da se meri sa čime god hoćeš, ali dokle god meriš istim mikrofonom u istoj sobi jedno će se sigurno znati - koji je najtiši.![]()
Verovatno mnogo, ili se bar meni tako cini, posto meni smetaju i komarci na drugom kraju sobe kad krenu da zujeKao nekog ko se bavi produkcijom muzike, a i audio tehnika ti je struka - da te pitam: Koliko su slagali na TT sajtu kada su napisali "Noise Level: 20 dBA" za IA1 ?
bolje istta nego nishta......
Onda niste morali ni temperature da merite
Ja recimo menjam kuler zbog tishine, a ne zbog manje temperature a verujem i mnogo ljudi na ovom forumu.
Zashto je mancha tako teshko da priznash greshku...ugledajte se malo ostali na pecu...ljudski je greshiti....
Onda smo se dogovorili. Isnogood na sledećem uporednom testu dolazi da volontira i meri nivo šuma na kulerima sa svojom opremom i u svoje slobodno vreme.![]()
Zashto je mancha tako teshko da priznash greshku...ugledajte se malo ostali na pecu...ljudski je greshiti....
Stari dobri... avatarMa ja sam nedavno u nekoj kutiji pronasao FOP-aPa to je strasno bilo...a znam da si i ti tada bio deo te price (vidi ti se po avataru
)
Realno - neka... neka, kakvo je ono vreme bilo, ne ponovilo seDanasnji korisnici ne znaju sta su propustiliMnogo su se bre razmazili
Ja sam covek u godinama koji sa sigurnoscu vec ne moze da kaze sta je juce jeoali jel bese Volcano dolazio sa narandzastim velikim fanom?
I toga se secam...Nego, seca li se iko ovde prve Bench akcije kada su stigli golden i silver orbovi bas preko naseg sajta? E to su bili prvi kuleri u Srbiji koji nisu bili iz klase 5 maraka...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari