Sto se tice igara i5 i FX-8350 ce podjednako da traju, jer je intel skoro uvek imao prednost u jacini jednog jezgra, te igra moze savrseno dobro da radi i sa 4 intel jezgra, dok AMD mora da ubacuje vise jezgri da bi nadoknadio taj neodstatak. Imam odlicno poredjenje za Phenom II 955 na 4.0GHz i moj sadasnji i5-4670K na 4,2GHz. Igre koje su se vukle na Phenomu ( to vukle podrazumeva da jedva dostizu 30-40FPS) su radile u nekim slucajevima duplo brze, na i5 i to bez promene graficke karte.
Crysis 3, BF4, Borderlands 2, Rome Totatl War 2, Bioshock Infinite, itd. mnogo bolje su radile na Intel-u. A sto se tice FX-8350, on je postizao iste rezultate u navedenim igrama. Sada zakljucujemo da cak i igre koje vole da rasporede teret na vise jezgri procesora ce podjednako raditi na oba procesora, jer je potrebno vise proracuna da se optereti jedno i5 jezgro, nego jedno FX jezgro.
Ali u svakom slucaju, za igranje igara je i dalje najbitinija graficka karta, osim u strateskim igrama gde Ai uzima glavni deo procesora ili bas zahtevne igre kao Crysis, gde se i7-4960X uparen sa 780ti muci da izvuce 60fps u 1440p. I jos jedna znimljivost je da sto je veca rezolucija od 720p, to je potreban slabiji procesor i tada grafika uzima primat, sve do 1440p kada je potreban opet izuzetno jak procesor i mnogo jaka grafika za potpuno uzivanje. I ja sve ovo navodim ako vam je cilj igranje u maksimalnoj rezoluciji monitora i sve na ultra detaljima, jer bi i Phenom II x4 sada mogao da gura skoro sve i na medium podesavanjima

A ako bas mora da se ide multythreaded, onda je bolja opcija ici sa nekim modernijim i7 i bataliti FX-8350 kompletno.